1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Διαμεσολάβηση
  6. »
  7. 5 λόγοι που ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι το κλειδί της επιτυχίας...

5 λόγοι που ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι το κλειδί της επιτυχίας των μικρών επιχειρήσεων

5 λόγοι που ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι το κλειδί της επιτυχίας των μικρών επιχειρήσεων
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Φωτιές, ακραία καιρικά φαινόμενα, εγκληματικότητα, αμέλεια ή ακόμη και κακοτυχία. Αυτοί και άλλοι τόσοι μπορεί να είναι οι  λόγοι που ένα ατύχημα ή μία ζημιά μπορεί να συμβεί σε μία επιχείρηση σήμερα. Και είναι εδώ που ο θεσμός της ασφάλισης έρχεται να προσφέρει σιγουριά στις επιχειρήσεις, ειδικά τις μικρές που η επιβίωση τους πολλές φορές «κρέμεται σε μία κλωστή»!

Είναι αδιαμφισβήτητο, ότι η ασφάλιση προστατεύει τις μικρές επιχειρήσεις και τις επενδύσεις που έχουν κάνει, αφού θα έρθει μετά από μία ζημιά να χρηματοδοτήσει την ικανότητα του επιχειρηματία να επαναφέρει την επιχείρηση του σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας.

Στο περίπλοκο περιβάλλον όμως των επιχειρήσεων και των ασφαλίσεων, ο ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή κρίνεται πολύ σημαντικός. Μέσα από τη συνεργασία της με έναν Ασφαλιστικό Σύμβουλο, κάθε μικρή επιχείρηση μπορεί να βρει εκείνο το σύμμαχο που με τις σωστές συμβουλές του θα εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα της ακόμη και μετά από κάποιο απρόσμενο και καταστροφικό γεγονός.  

Πιο κάτω αναλύουμε 5 λόγους για τους οποίους ο Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής είναι το κλειδί για την επιτυχία των μικρών επιχειρήσεων.

#1 Η διαχείριση ρίσκων είναι η κύρια δουλειά των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Η διαχείριση κινδύνων αποτελεί μία ολόκληρη επιστήμη και είναι από τις βασικότερες λειτουργίες κάθε Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή. Στην ασφάλιση, οι επιχειρήσεις κατηγοριοποιούνται με βάση το πόσο εκτεθειμένες είναι στους διάφορους κινδύνους, με τις ασφαλιστικές εταιρείες να εξετάζουν την έκθεση τους αυτή σε κάθε κατηγορία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ρωτήσαμε το CHAT GPT πώς μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη σχέση με τους πελάτες του

Ο ρόλος ενός επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι κρίσιμος, αφού θα βοηθήσει την επιχείρηση τόσο στο να αναγνωρίσει τους κινδύνους αυτούς όσο και να συμβουλεύσει τον επιχειρηματία για το ποια είδη ασφάλισης θα προστατέψουν την επιχείρηση ακόμη και στην περίπτωση που επέλθει ένας κίνδυνος.  

Σαν άνθρωποι έχουμε την τάση να αγνοούμε τα πάντα εκτός από τους ακραίους κινδύνους και αυτό αποτελεί μία μεγάλη παγίδα για τις επιχειρήσεις, ειδικότερα τις μικρές. Οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές είναι εκπαιδευμένοι να αναγνωρίζουν τους κινδύνους και μπορούν να δώσουν τις κατάλληλες συμβουλές στους επιχειρηματίες για να τους αντιμετωπίσουν.  

#2 Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια Επιχειρήσεων είναι πολλές φορές πολύπλοκα

Ανεξάρτητα από το πόσο εύκολο κάνουν οι εταιρείες για τους ασφαλιστικούς τους συμβούλους να δώσουν μία προσφορά για μία επιχείρηση,  κάθε  ασφαλιστήριο συμβόλαιό παραμένει ένα περίπλοκο νομικό έγγραφο.

Τη στιγμή της ζημιάς δεν θέλετε να ψάχνετε τι καλύπτεται και τι όχι. Εδώ είναι που ένας επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής θα σας καθοδηγήσει προσεκτικά ανάμεσα στις καλύψεις και τις εξαιρέσεις των συμβολαίων, για να είναι ξεκάθαρο και σε εσάς τι ακριβώς καλύπτει το ασφαλιστικό συμβόλαιο που τελικά επιλέξατε.

#3 Διαφορετικά Ασφαλιστικά Συμβόλαια από διαφορετικές εταιρείες

Αν και πολλές φορές υπάρχουν αρκετοί κοινοί όροι στα συμβόλαια των ασφαλιστικών εταιρειών, κάθε ένα από αυτά διαφοροποιείται στην προσπάθεια των εταιρειών να προσφέρουν μοναδικές υπηρεσίες στους πελάτες τους. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Αρκετές φορές ένας Ασφαλιστικός Διαμεσολαβητής συνεργάζεται με περισσότερες από μία ασφαλιστικές εταιρείες και μπορεί να σας παρουσιάσει επιλογές συμβολαίων από τις οποίες θα μπορέσετε να επιλέξετε εκείνο που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες της επιχείρησης σας.

#4 Σύγκριση κόστους

Πέραν της σύγκρισης μεταξύ των καλύψεων κάθε ασφαλιστηρίου συμβολαίου, το κόστος του είναι ένας σημαντικός παράγοντας για κάθε επιχείρηση. Αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που ο ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή είναι σημαντικός, αφού μπορεί να σας καθοδηγήσει έτσι ώστε να εξοικονομήσετε χρήματα όπου είναι αυτό εφικτό.

#5 Οι Ασφαλιστικοί Σύμβουλοι νοιάζονται για την επιτυχία σας

Τέλος ο πιο σημαντικός λόγος είναι ότι ένας ασφαλιστικός σύμβουλος είναι άνθρωπος και  μπορεί να γίνει ο σύμμαχός σας, προσφέροντας σας εκείνη τη στήριξη και προστασία που χρειάζεστε για να οδηγήσετε την επιχείρηση σας στην επιτυχία. Θα είναι ο άνθρωπος που θα νοιάζετε για την επιτυχία της επιχείρησης σας όσο εσείς και μέσα από τη δική του καθοδήγηση θα μπορέσετε να προστατεύσετε τους κόπους και τις επενδύσεις σας στην επιχείρηση.

Εάν δεν έχετε ασφαλιστικό σύμβουλο, μπορεί να βρείτε έναν στο Ευρετήριο Ασφαλιστικών Συμβούλων και πρακτόρων/μεσιτών της σελίδας μας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.