1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Η ιδανική σχέση ανάμεσα σε έναν ασφαλιστικό σύμβουλο και ένα διευθυντή...

Η ιδανική σχέση ανάμεσα σε έναν ασφαλιστικό σύμβουλο και ένα διευθυντή ομάδας

Η ιδανική σχέση ανάμεσα σε έναν ασφαλιστικό σύμβουλο και ένα διευθυντή ομάδας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στην εκπομπή του Insurance Talks με τίτλο «Το καλύτερο επάγγελμα του κόσμου», φιλοξενήσαμε στο πλατό την Αλεξία Αλεξάνδρου, Διευθύντρια Ομάδας στην CNP Cyprialife και τη Μύρια Μενελάου, Ασφαλιστική Σύμβουλο στην CNP Cyprialife σε μια συζήτηση εφ’ όλης της ύλης σχετικά με τη σχέση ανάμεσα σε έναν ασφαλιστικό σύμβουλο και ένα διευθυντή ομάδας!

Η σχέση αυτή διαδραματίζει μοναδικό ρόλο στην επιτυχία τόσο του ασφαλιστικού συμβούλου όσο και στη σωστή εξυπηρέτηση του πελάτη. Οι δυο φιλοξενούμενες που εκπροσωπούν μια τέτοια σχέση στην ασφαλιστική βιομηχανία μέσα από την εκπομπή του Insurance Talks κατέδειξαν τη σημαντικότητα αυτής της σχέσης.

Οι δυο φιλοξενούμενες αρχικά μοιράστηκαν στο πλατό τη δική τους ιστορία για το πώς ξεκίνησαν το επάγγελμά τους και τι ήταν αυτό που έκανε την κάθε μια να αγαπήσει αυτό το επάγγελμα και να επενδύσει ενέργεια και χρόνο με αφοσίωση σε αυτό εξελίσσοντάς το και εξελίσσοντας και τον εαυτό τους μέσα από αυτό.

Η Αλεξία περιγράφοντάς μας την πορεία της στον ασφαλιστικό κλάδο μοιράστηκε μαζί μας ότι ξεκίνησε το 2007 «τυχαία» από μία αγγελία που βρήκε. Μέσα από την εμπειρία των ετών συνειδητοποίησε κάποια δυνατά της σημεία που αποτέλεσαν καθοριστικό σημείο για την καριέρα της τα επόμενα χρόνια ξεκινώντας την πορεία της ως ομαδάρχης και έχοντας σήμερα 10 άτομα στη δικής της ασφαλιστική ομάδα.

Η Μύρια με τη σειρά της γελώντας μας είπε το πόσο αρνητική ήταν στην αρχή να γίνει ασφαλιστική σύμβουλος, αλλά παίρνοντας εν τέλει την απόφαση ήταν κάτι που τη δικαίωσε και καθημερινά την κρατά ενθουσιασμένη!

Ωστόσο, για να γίνει κάποιος ασφαλιστικός σύμβουλος χρειάζεται μια σειρά από συγκεκριμένες ποιότητες και φυσικά η Αλεξία ως διευθύντρια ομάδας μας είπε ποιες δεξιότητες και χαρακτηριστικά είναι σημαντικά σύμφωνα με την δική της πολύχρονη εμπειρία στον κλάδο!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επίσημη επιβεβαίωση για τις διαπραγματεύσεις πώλησης της CNP Cyprus - Τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα

Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Ομάδας της CNP Cyprialife, ένας ασφαλιστικός σύμβουλος πρέπει οπωσδήποτε να βλέπει τη ζωή με αισιοδοξία, να είναι φιλόδοξος, δυναμικός και να διαθέτει θετική σκέψη!

Επίσης, πρόσθεσε τη φιλομάθεια, την πειθαρχία, τη συνέπεια και την επιμονή. Δε θα μπορούσε να λείπει βέβαια και το να είναι κάποιος καλός συνομιλητής, γιατί αυτό είναι κάτι πάνω στο οποίο βασίζεται μεγάλο μέρος της καθημερινής του εργασίας.

Άλλο ένα σημαντικό χαρακτηριστικό είναι το να βάζει συγκεκριμένους στόχους και να μένει πιστός σ’ αυτούς, ώστε να καταφέρει να πετύχει στο επάγγελμα!

Στη συνέχεια, ο Παναγιώτης Σοφοκλέους, Δημιουργός του Cyprus Insurance News, ρώτησε τη Μύρια για τις μεγαλύτερες δυσκολίες της στα πρώτα βήματα και πώς η Αλεξία ως διευθύντρια ομάδας τη βοήθησε.

Η Μύρια στα πλαίσια της εκπαίδευσής της χρειάστηκε προσαρμογή και χρόνο να πιστέψει στον εαυτό της ότι μπορεί να τα καταφέρει, όπως είπε. Η εκπαίδευσή της, ωστόσο, ήταν επαρκής και επιτυχημένη και μέσα από την επιμονή της Αλεξίας κατάφερε να βρει τα δυνατά της σημεία! Η απόρριψη και η πίεση ήταν από τις μεγαλύτερες δυσκολίες στην αρχή, αλλά με την κατάλληλη ενθάρρυνση και απόφαση προχώρησε παρακάτω και το αποτέλεσμα ήρθε! «Το επάγγελμα αυτό είναι σα να έχεις δική σου επιχείρηση και χρειάζεται να μην επαναπαύεται κάποιος», μας λέει!

Στα πλαίσια της επίτευξης στόχων κάθε μέλους της ομάδας της η Αλεξία χρειάζεται να οργανώνει την ομάδα και να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις που εμφανίζονται! Η οργάνωση και η στοχοθεσία είναι μια διαδικασία που αποτελεί λεπτομερή σχεδιασμό και η Αλεξία μας περιέγραψε αναλυτικά το πλάνο που ακολουθεί στην πορεία προς την επιτυχία των στόχων των μελών της ομάδας της! Μέσα από τον αναλυτικό σχεδιασμό που μας περιέγραψε, η Αλεξία ως διευθύντρια ομάδας, είναι δίπλα σε κάθε μέλος της ομάδας ενδυναμώνοντας όπου χρειάζεται στη διαδικασία το κάθε άτομο ώστε να πετύχει τους στόχους του. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά: «Είναι σημαντικό να γίνει κατανοητό από τους συνεργάτες ότι ο πλούτος τους είναι το πελατολόγιό τους. Άρα χτίζοντας το πελατολόγιό τους, θα φτάσουν στους στόχους τους.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο ΟΠΑΠ Διεθνής Μαραθώνιος Λεμεσού «τρέχει» με τη Δύναμη Ασφάλειας της CNP Ασφαλιστική

Σε αυτό το σημείο ακολούθησε στη Μύρια μια ερώτηση σχετικά με το τι περιμένει ένας ασφαλιστικός σύμβουλος από το Διευθυντή ομάδας του, ώστε να πετύχει τους στόχους του!

Για τη Μύρια ο ρόλος του ομαδάρχη είναι πολύ σημαντικός, γιατί όπως μας είπε μέσα από τη δική της εμπειρία, έχει δει ότι η επιρροή αυτού του ρόλου είναι σημαντική για εκείνη στην καθημερινότητά της και ιδίως τις πιο δύσκολες ημέρες. Μας είπε χαρακτηριστικά «Είναι σημαντικό να έχεις έναν ομαδάρχη που σε στηρίζει ακόμα και τις μέρες που είσαι κάτω. Η Αλεξία με εμψυχώνει πολύ. Κι αυτό το εκτιμώ!»

Στα λόγια της Μύρια η Αλεξία συμπλήρωσε το πόσο σημαντικό είναι από τη θέση της διευθύντριας ομάδας να είναι δίπλα στους συνεργάτες της γιατί οι δύσκολες μέρες είναι αναμενόμενο να έρθουν μέσα στη διαδικασία και η διαχείριση των απορρίψεων χρειάζεται να γίνει ένα πολύτιμο μάθημα που θα μας δείξει τον δρόμο να γίνουμε καλύτεροι! Αφού κάθε πελάτης είναι μοναδικός και σκέφτεται διαφορετικά, χρειάζεται κι η αντίστοιχη προσαρμογή στα δεδομένα του πελάτη!

Όσον αφορά την ιδανική σχέση ασφαλιστικού συμβούλου και διευθυντή ομάδας η Αλεξία τόνισε τη σημαντικότητα του να διέπεται από αμοιβαίο αλληλοσεβασμό, κοινό όραμα με στόχο την επιτυχία, εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Νέα Παγκύπρια Αιμοδοσία από τη CNP CYPRIALIFE

Η Αλεξία και η Μύρια μας μίλησαν ακόμη για στιγμές που η θετική συνεργασία ανάμεσά τους είχε θετικό αντίκτυπο στον πελάτη!

Συγκεκριμένα, για την Αλεξία αυτό που αποτελεί από τις πιο ευχάριστες στιγμές στη διαδικασία της συνεργασίας είναι το να βλέπει τα μέλη στην ομάδα της να γίνονται αυτόνομα και να κερδίζουν την εμπιστοσύνη ενός πελάτη! Μια τέτοια στιγμή για εκείνη ήταν όταν η Μύρια έκανε μια επαγγελματική παρουσίαση σε μια ομάδα ανθρώπων!

Η ίδια πρόσθεσε σε αυτό το σημείο: «Η δουλειά μας είναι λειτούργημα. Γιατί το να πεις στον κόσμο πως ό,τι κι αν σου συμβεί εγώ θα είμαι εδώ είναι λειτούργημα»!

Το να εμπλακεί κάποιος σε αυτό το επάγγελμα, μας λέει η Αλεξία, είναι μια τεράστια πρόκληση. Είναι όμως μια ωραία πρόκληση! Η κάθε μέρα σε αυτό το επάγγελμα είναι μοναδική και δε μπορεί να γνωρίζει κάποιος το πώς θα εξελιχθεί, γεγονός που κρατά κάποιον σε μια διαρκή εγρήγορση! Για την Αλεξία το επάγγελμα αυτό είναι τρόπος ζωής!

Η Μύρια δήλωσε σε αυτό το σημείο ότι η δουλειά του ασφαλιστικού συμβούλου είναι ευέλικτη και θέλει τρόπο, όχι κόπο!

Η συζήτηση έφτασε προς το τέλος της με τις δύο φιλοξενούμενες να μιλούν για τους προσωπικούς στόχους τους για τη νέα χρονιά!

Δείτε ολόκληρο το επεισόδιο εδώ:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.