1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Insurance Europe: Τι προτείνει για το σχεδιασμό οχημάτων;

Insurance Europe: Τι προτείνει για το σχεδιασμό οχημάτων;

Insurance Europe: Τι προτείνει για το σχεδιασμό οχημάτων;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Insurance Europe μοιράστηκε τις απόψεις της σχετικά με μια πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής  που στοχεύει στην εναρμόνιση και τη διασφάλιση ότι τα οχήματα σχεδιάζονται, παράγονται και αντιμετωπίζονται στο τέλος του κύκλου ζωής τους (ELV) με βιώσιμο τρόπο.

Η πρόταση της Επιτροπής θα συμβάλει στην επίτευξη των στόχων της Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας.

Στην απάντησή της, η Insurance Europe εξέφρασε την πλήρη υποστήριξή της για την κυκλική διαχείριση των οχημάτων καθ ‘όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους και υποστήριξε την προσέγγιση που πιστεύει ότι θα ενισχύσει τις υποδομές και θα θεσπίσει ένα ευρωπαϊκό κανονιστικό πλαίσιο για την υποστήριξη της χρήσης ανακυκλωμένων ανταλλακτικών.

Ωστόσο, η Insurance Europe ζήτησε καταρχάς μεγαλύτερη σαφήνεια σχετικά με τον ορισμό των ELV και τα κριτήρια επισκευής για τα οχήματα. Υποστηρίζει ότι θα άφηνε ασάφεια ως προς το ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο των κριτηρίων επανορθωσιμότητας, ενώ τα ίδια τα κριτήρια είναι ασαφή και πρέπει να αναθεωρηθούν.

Δεύτερον, η Insurance Europe χαιρετίζει τις απαιτήσεις κυκλικότητας της πρότασης για τον σχεδιασμό οχημάτων. Ωστόσο, η Insurance Europe υποστηρίζει ότι όταν πρόκειται για μπαταρίες ηλεκτρικών οχημάτων, η κρίσιμη πτυχή της επισκευής σε επίπεδο εξαρτημάτων δεν πρέπει να παραβλέπεται. Η έλλειψη προτύπων για την επισκευή σε επίπεδο κατασκευαστικού στοιχείου μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την αποτελεσματικότητα του σχεδίου νομοθεσίας της ΕΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς οι ασφαλιστικές συμβάλλουν στην οικονομική ανάπτυξη της ΕΕ

Τρίτον, όσον αφορά την πρόταση να συμπεριληφθεί υποχρεωτική συλλογή ELV, η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι μπορεί να περιορίσει την ικανότητα των ασφαλιστών να «διαχειρίζονται» ατυχήματα μετά την ταξινόμησή τους ως συνολικές απώλειες. Αυτό, υποστηρίζει η Insurance Europe, θα μπορούσε να οδηγήσει σε μια κατάσταση όπου τα ατυχήματα χάνουν μετρήσιμη αξία μετά τη ζημιά, καθώς οι κατασκευαστές κερδίζουν οικονομικό κέρδος από την επαναχρησιμοποίηση οχημάτων που αποκτήθηκαν χωρίς κόστος.

Τέλος, η Insurance Europe προτείνει ότι απαιτείται μια νέα διάταξη που θα επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρείες να ενσωματώνουν τα ανακτηθέντα (μεταχειρισμένα/όχι καινούργια) ανταλλακτικά στον υπολογισμό του κόστους επισκευής του οχήματος. Χωρίς μια τέτοια διάταξη, τα άτομα που πλήττονται από ατυχήματα δεν θα έχουν κανένα κίνητρο να επιλέξουν ανακυκλωμένα ανταλλακτικά, γεγονός που θα περιόριζε σημαντικά την αγορά τέτοιων ανταλλακτικών.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.