1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Tesla επιδιώκει να διορθώσει την «απίστευτα αναποτελεσματική» ασφαλιστική αγορά, λέει...

Η Tesla επιδιώκει να διορθώσει την «απίστευτα αναποτελεσματική» ασφαλιστική αγορά, λέει ο Elon Musk! (video)

Η Tesla επιδιώκει να διορθώσει την «απίστευτα αναποτελεσματική» ασφαλιστική αγορά, λέει ο Elon Musk! (video)
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, σχολίασε την αυξανόμενη σημασία της ασφάλισης αυτοκινήτων που προσφέρει η εταιρεία του, η οποία, όπως λέει, επιδιώκει να διορθώσει την «απίστευτα αναποτελεσματική» διαδικασία που διατηρεί τα ασφάλιστρα σε ψηλά επίπεδα για πολλούς οδηγούς.

Μιλώντας στο All-In Summit στο Μαϊάμι, ο Elon Musk παρατήρησε ότι η λύση είναι «αρκετά σημαντική τώρα, επειδή το θέμα της ασφάλισης αυτοκινήτων είναι πολύ σημαντικότερο απ’ όσο φαίνεται».

Σημείωσε ότι πολλοί οδηγοί αναγκάζονται να πληρώνουν ένα σημαντικό ποσοστό των όσων πληρώνουν για την μίσθωση του οχήματος τους ξανά σε ασφάλιστρα, και ανέφερε ότι το πρόβλημα βρίσκεται σε αυτό που θεωρεί περιττό αριθμό «ενδιάμεσων φορέων» που εμπλέκονται στη διαδικασία ασφάλισης.

«Ο κλάδος της ασφάλισης αυτοκινήτων είναι απίστευτα αναποτελεσματικός επειδή υπάρχουν τόσοι πολλοί ενδιάμεσοι φορείς», τόνισε ο ισχυρός άνδρας της Tesla στους παρευρισκόμενους στη Σύνοδο Κορυφής. «Από τον ασφαλιστικό πράκτορα μέχρι τον τελικό αντασφαλιστή, υπάρχουν περίπου μισή ντουζίνα εταιρείες που παίρνουν μερίδιο.»

«Και είναι όλα πολύ στατιστικά», πρόσθεσε. «Έτσι, ακόμα και αν είστε ένας πολύ καλός οδηγός, όπως για παράδειγμα μπορούσατε να είστε 20 ετών και να είστε καλός οδηγός, είναι όλα τόσο στατιστικά που είτε δεν θα μπορείτε να ασφαλιστείτε είτε το ασφάλιστρο θα είναι πολύ ακριβό»

Η ασφάλιση αυτοκινήτου της Tesla προσφέρει κάλυψη σε πραγματικό χρόνο με βάση τις πραγματικές καταγεγραμμένες οδηγικές συμπεριφορές των ατόμων στο όχημα, οι οποίες, σύμφωνα με την εταιρεία, μπορούν να οδηγήσουν σε δικαιότερες τιμές ασφαλίστρων, εξοικονομώντας παράλληλα κόστος απομακρύνοντας τα πλεονάζοντα μέρη από την αλυσίδα αξίας.

«Η ασφάλειά μας βασίζεται στο πώς οδηγείτε πραγματικά και πως έχουν οδηγήσει ιστορικά άνθρωποι που ταιριάζουν στα δημογραφικά σας στοιχεία», εξήγησε ο Elon Musk.

Σύμφωνα με τον Elon Musk οδηγόντας καλύτερα, οι οδηγοί μπορούν να βελτιώσουν την βαθμολογία τους με αποτέλεσμα να μειώσουν το κόστος της ασφάλειας τους σε πραγματικό χρόνο. Αυτό τόνισε «στην πραγματικότητα προωθεί την ασφαλέστερη οδήγηση.»

Ο Elon Musk έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι με την πάροδο του χρόνου, η ασφάλιση θα γίνει ένα «σημαντικό προϊόν» για την εταιρεία, με αναλυτές της Morgan Stanley να έχουν επίσης προειδοποιήσει πρόσφατα ότι η Tesla θα μπορούσε να αποτελέσει μακροπρόθεσμη απειλή για τον κλάδο ασφάλισης οχημάτων των ΗΠΑ.

Δείτε πιο κάτω μέρος της ομιλίας του στο συνέδριο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.