1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ποιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι απειλούν την ασφαλιστική αγορά;

Ποιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι απειλούν την ασφαλιστική αγορά;

Ποιοι γεωπολιτικοί κίνδυνοι απειλούν την ασφαλιστική αγορά;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Lloyd’s δημοσίευσε μια νέα έκθεση που εντοπίζει αναδυόμενους γεωπολιτικούς κινδύνους και παρέχει συμβουλές σε ασφαλιστικές επιχειρήσεις με σκοπό το μετριασμό των επιπτώσεων τους.

Η έκθεση, με τίτλο “Μετατόπιση εξουσιών: αντιμετώπιση των προκλήσεων του γεωπολιτικού τοπίου”, εκπονήθηκε σε συνεργασία με το Centre for Risk Studies του Πανεπιστημίου του Cambridge και εξετάζει τη μετατροπή του τοπίου γεωπολιτικών κινδύνων τα τελευταία 10 χρόνια, εστιάζοντας στους 10 πιο πιεστικούς κινδύνους του σήμερα, μεταξύ των οποίων οι κυβερνοεπιθέσεις και οι κοινωνικές αναταραχές και η κλιματική αλλαγή.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα γεωπολιτικά κέντρα εξουσίας έχουν μετατοπιστεί από την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, οδηγούμενα από πέντε μακρο-τάσεις, συμπεριλαμβανομένου του αυξανόμενου λαϊκισμού και της μείωσης του ρόλου των Ηνωμένων Πολιτειών ως διαμεσολαβητή συγκρούσεων.

Η Lloyd’s δήλωσε ότι σκοπεύει να χρησιμοποιήσει την έρευνα για να υποστηρίξει τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις με τους πόρους και τις γνώσεις που απαιτούνται για την προστασία των οργανισμών τους. Η έκθεση πρότεινε μια σειρά από βήματα που πρέπει να λάβουν υπόψη οι επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένης της αξιολόγησης της έκθεσης στην αλυσίδα εφοδιασμού και τη λήψη προφυλάξεων για τη διαφύλαξη της πνευματικής ιδιοκτησίας και των εμπορικών μυστικών από κυβερνοεπιθέσεις.

Η έκθεση αναλύει τα υπάρχοντα ασφαλιστικά προϊόντα που διατίθενται για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις να παραμείνουν ανθεκτικές σε περιόδους κρίσης και αβεβαιότητας. Προσδιορίζει επίσης τις υπάρχουσες ευκαιρίες για τον ασφαλιστικό κλάδο, έχοντας ως στόχο να αναπτύξει νέα προϊόντα για την αντιμετώπιση αυτών των κινδύνων. Ακόμη, επισημαίνει τις εργασίες που έχουν ήδη αναλάβει οι νεοσύστατες εταιρείες του Lloyd’s Lab όπως η Moonshot και η Verisk Maplecroft, εταιρείες που χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη για να κατανοήσουν καλύτερα τις γεωπολιτικές απειλές. Η έκθεση τονίζει επίσης τον ρόλο που μπορεί να παίξει η ασφάλιση βοηθώντας τις αναπτυσσόμενες οικονομίες να μετριάσουν τον γεωπολιτικό κίνδυνο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's: Στα £5.9bn τα έσοδα από το Underwriting, το υψηλότερο από το 2007

Το γεωπολιτικό τοπίο είναι πιο πολύπλοκο, περίπλοκο και αλληλένδετο από ποτέ“, δήλωσε ο Bruce Carnegie Brown, πρόεδρος της Lloyd’s.

«Η Lloyd’s έχει έναν μοναδικό ρόλο ως κόμβος εμπειρογνωμοσύνης και καινοτομίας στον τομέα των κινδύνων και είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με το Κέντρο Μελετών Κινδύνων του Πανεπιστημίου του Cambridge για να εντοπίσουμε τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν αυτές τις γεωπολιτικές προκλήσεις. Η Lloyd’s και η ευρύτερη ασφαλιστική βιομηχανία, μπορούν να διαδραματίσουν κεντρικό ρόλο στην αντιμετώπιση του γεωπολιτικού κινδύνου και με αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν έναν ασφαλέστερο, πιο βιώσιμο κόσμο ».

«Η μεταβαλλόμενη φύση της γεωπολιτικής θέτει μια σημαντική πρόκληση σε έναν κλάδο που παραδοσιακά σχετίζεται με την προστασία των φυσικών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο Andrew Coburn, επικεφαλής επιστήμονας και το Κέντρο Μελετών Κινδύνων. «Οι ασφαλιστές πρέπει να καινοτομήσουν για να προστατεύσουν τις εξαρτήσεις και τις πολύπλοκες επιχειρησιακές πρακτικές που στηρίζουν το παγκόσμιο εμπόριο από ένα πλήθος γεωπολιτικών κινδύνων καθώς διασταυρώνονται με την τεχνολογία, την κοινή γνώμη, την κλιματική αλλαγή και άλλους παράγοντες. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμβάλλουμε σε αυτήν την ηγεσία σκέψης που προωθεί φιλόδοξες και απαραίτητες αλλαγές στον κλάδο, οι οποίες θα βοηθήσουν στη διαφύλαξη όλων μας ».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αυτοί είναι οι λόγοι που μας αποσπούν την προσοχή στην οδήγηση!

Διαβάστε την έκθεση της Lloyd’s πατώντας εδώ

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.