1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Η σημαντικότητα της ασφάλισης στον Χρηματοοικονομικό σας σχεδιασμό

Η σημαντικότητα της ασφάλισης στον Χρηματοοικονομικό σας σχεδιασμό

Η σημαντικότητα της ασφάλισης στον Χρηματοοικονομικό σας σχεδιασμό
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Χρηματοοικονομικός Αλφαβητισμός είναι στις μέρες μας μείζονος σημασίας για την ευημερία των πολιτών, καθώς αυξάνει τις δυνατότητες τους να πετύχουν τους προσωπικούς τους οικονομικούς στόχους. Η συζήτηση γύρω από το θέμα αυτό είναι πιο έντονη από ποτέ, με την πολιτεία και άλλους οργανισμούς να εντείνουν τις προσπάθειες τους για εξάλειψη του χρηματοοικονομικού αναλφαβητισμού στη χώρα μας.

Μία ενέργεια, ένα εργαλείο που η πλειοψηφία του κόσμου είτε αγνοεί είτε δεν εφαρμόζει είναι ο Χρηματοοικονομικός Σχεδιασμός. Ειδικότερα σήμερα με την τρέχουσα οικονομική κατάσταση που διαμορφώθηκε λόγο και του πολέμου στην Ουκρανία, η έλλειψη προσωπικού και οικογενειακού Χρηματοοικονομικού Σχεδιασμού αποτελεί ένα σημαντικό εμπόδιο για τους προσωπικούς, επαγγελματικούς και οικογενειακούς στόχους που μπορεί να έχει ο καθένας.

Μέρος του Χρηματοοικονομικού μας σχεδιασμού πρέπει να αποτελεί και η Ασφάλιση αφού είναι εκείνος ο μηχανισμός που θα μας προστατέψει από τα απρόοπτα και θα μας διασφαλίσει την σταθερότητα στα οικονομικά μας ειδικότερα εάν κάτι απρόοπτο συμβεί.

Πιο κάτω ακολουθούν 5 λόγοι που πρέπει να εντάξετε την Ασφάλιση στον Χρηματοοικονομικό σας Σχεδιασμό.

  1. Αίσθημα Ασφάλειας

Η ασφάλιση σας παρέχει οικονομική προστασία σε περίπτωση μίας αναπάντεχης ζημιάς ή καταστροφής, μέσα από την αποζημίωση σας για τις απώλειες αυτές. Μετά από ένα απρόοπτο περιστατικό είτε έχει να κάνει με την περιουσία σας είτε με την υγεία τη δική σας ή της οικογένειας σας, η ασφαλιστική σας εταιρεία θα βρεθεί δίπλα σας για να σας αποζημιώσει έτσι ώστε ο χρηματοοικονομικός σας σχεδιασμός να επηρεαστεί στο ελάχιστο δυνατό. Η ύπαρξη ενός ασφαλιστηρίου συμβολαίου για την περιουσία, την υγεία και τη ζωή σας, ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας για εσάς και την οικογένεια σας.  

  • Διαχείριση Κινδύνου

Η ασφάλιση αποτελεί το καλύτερο εργαλείο για να διαχειριστούμε του πολλούς και απρόβλεπτους κινδύνους που μας περιβάλουν καθημερινά. Είναι εκείνος ο μηχανισμός που θα μας βοηθήσει μέσα από τον χρηματοοικονομικό μας σχεδιασμό να είμαστε προετοιμασμένοι για όσα απρόοπτα μπορεί να συμβούν σε εμάς, την οικογένεια και την περιουσία μας. Εσείς ως ασφαλισμένοι θα καταβάλλετε μόνο το ασφάλιστρο που αντιστοιχεί στις καλύψεις που έχετε επιλέξει, μεταφέροντας έτσι το οικονομικό βάρος σε περίπτωση ζημιάς στην ασφαλιστική σας εταιρεία. Πολλά πράγματα στον σύγχρονο κόσμο θα ήταν πολύ διαφορετικά από όπως τα γνωρίζουμε σήμερα εάν απουσίαζε η έννοια της ασφάλισης.

  • Πλειάδα ασφαλιστικών προγραμμάτων και επιλογών

Η επιλογές που έχει κάθε καταναλωτής – ασφαλισμένος σήμερα στην αγορά, τοπική και παγκόσμια, καλύπτουν ένα μεγάλο φάσμα των κινδύνων που μας περιβάλλουν. Όλες οι εταιρείες σήμερα δίνουν ιδιαίτερη σημασία στην ανάλυση των αναγκών του κάθε πελάτη έτσι ώστε να του προσφέρουν τις πιο προσωποποιημένες λύσεις, που θα ικανοποιήσουν τις ανάγκες του και θα ενισχύσουν το αίσθημα ασφάλειας που αναφέραμε πιο πάνω.

Ειδικότερα στη χώρα μας, με τον αριθμό των ασφαλιστικών εταιρειών που δραστηριοποιούνται, οι καταναλωτές έχουν μία ευρεία γκάμα επιλογών είτε αυτό έχει να κάνει με τις καλύψεις ή το κόστος του κάθε ασφαλιστικού συμβολαίου.

  • Κλάδος με ανθεκτικότητα στις κρίσεις

Οι ασφαλιστικές εταιρείες λειτουργούν σήμερα σε ένα πολύ αυστηρό νομοθετικό και κανονιστικό πλαίσιο το οποίο εξασφαλίζει τον ασφαλισμένο. Πέραν αυτού οι ασφαλιστικές εταιρείες στη χώρα μας απέδειξαν σε κάθε κρίση την ανθεκτικότητα τους όχι μόνο στο να τις ξεπερνούν αλλά και να στέκονται ακόμη πιο δυνατές δίπλα στους πελάτες τους βοηθώντας τους να ανταπεξέλθουν των δυσκολιών που επιφέρει ένα απρόοπτο γεγονός ή μία κρίση.

Μόνο το 2021 ο ασφαλιστικός κλάδος στη χώρα μας κατέβαλε άνω των 400 εκατομμυρίων σε καταναλωτές και επιχειρήσεις.

  • Ηρεμία

Το σημαντικότερο σημείο στον χρηματοοικονομικό σχεδιασμό δεν είναι η πραγματοποίηση του αλλά αποτελεί η τήρηση του σχεδιασμού αυτού ανεξάρτητος των εξωγενών παραγόντων που μπορεί να μας επηρεάσουν. Η διατάραξη του οικονομικού μας σχεδιασμού μπορεί να είναι μία πολύ δύσκολη και αγχώδης κατάσταση και η ασφάλιση είναι εδώ μέσα από τις καλύψεις και τις υπηρεσίες της, να σας εξασφαλίσει την ηρεμία και την τήρηση του οικονομικού σας σχεδιασμού.

Συμπέρασμα

Ο χρηματοοικονομικός σχεδιασμός είναι μείζονος σημασίας σήμερα στην προσπάθεια του καθενός από εμάς να πετύχει τους στόχους του και η ασφάλιση αποτελεί το πιο σημαντικό και αποτελεσματικό εργαλείο για να διαχειριστούμε τους κινδύνους που μας περιβάλουν με τέτοιο τρόπο που ο σχεδιασμός μας δεν θα μείνει στο χαρτί αλλά θα καταφέρουμε να τον υλοποιήσουμε με επιτυχία.

Οι εξειδικευμένοι ασφαλιστικοί σύμβουλοι που υπάρχουν στην αγορά είναι οι πιο κατάλληλοι να σας καθοδηγήσουν και να σας συμβουλεύσουν έτσι ώστε να διασφαλίσετε όλα αυτά που έχουν σημασία για εσάς και την οικογένεια σας.  

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Panayiotis Sofocleous

Ο Παναγιώτης Σοφοκλέους είναι κάτοχος πτυχιακού και μεταπτυχιακού τίτλου στην «Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων» ενώ κατέχει και το «Δίπλωμα Ασφαλιστικών Σπουδών» του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου.  Επαγγελματικά δραστηριοποιείται στην Ασφαλιστική βιομηχανία από το 2008 ξεκινώντας από την εξυπηρέτηση πελατών και υπηρετώντας, για σχεδόν 10 χρόνια, σε διάφορες διοικητικές θέσεις στην εταιρεία γενικού κλάδου Gan Direct.

Τον Οκτώβριο του περασμένου χρόνου, εντοπίζοντας το κενό που υπήρχε στην ασφαλιστική αγορά, δημιούργησε την ειδησεογραφική ιστοσελίδα Cyprus Insurance News, το πρώτο μέσο ενημέρωσης του ασφαλιστικού κλάδου στη χώρα μας. Όραμα του, το Cyprus Insurance News να καταστεί ένα αναγνωρισμένο μέσο ενημέρωσης της βιομηχανίας το οποίο θα ενημερώνει επαγγελματίες και καταναλωτές, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλλει ενεργά στην ενδυνάμωση της ασφαλιστικής συνείδησης και παιδείας στην ίδια την κοινωνία.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.