1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Πώς αντιμετωπίζονται οι ακραίες συνθήκες των αγορών

Πώς αντιμετωπίζονται οι ακραίες συνθήκες των αγορών

Πώς αντιμετωπίζονται οι ακραίες συνθήκες των αγορών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Οι οικονομικές κρίσεις συμβαίνουν μερικές φορές, οδηγώντας συχνά σε ύφεση. Μέσα στο τρέχον χαοτικό επενδυτικό περιβάλλον, πολλοί άνθρωποι είναι επιρρεπείς στον πανικό και μπορεί να μην ενεργήσουν ορθολογικά.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, οι επενδυτές πρέπει να είναι υπομονετικοί, αντί να προβαίνουν σε αλλαγές στα χαρτοφυλάκια τους βασισμένες στο φόβο, να αγνοούν τον θόρυβο και να εμμένουν σε μια πειθαρχημένη επενδυτική στρατηγική.

Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των ακραίων συνθηκών της αγοράς.

1. Παραμείνετε σταθεροί στο επενδυτικό σας πλάνο

Η επενδυτική στρατηγική πρέπει πάντα να ταιριάζει με τον επενδυτικό ορίζοντα, τους επενδυτικούς στόχους και τη διάθεση και ανοχή σας στον κίνδυνο. Αφού προσδιορίσετε την κατάλληλη επενδυτική κατανομή των χρημάτων σας, η διατήρηση της πειθαρχίας είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων σας. Θα έρθετε συχνά αντιμέτωποι με αλλαγές στο οικονομικό περιβάλλον, στις χρηματιστηριακές αγορές, στην καριέρα σας, στις ανάγκες της οικογένειάς σας και σε πολλούς άλλους τομείς. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που θα αντιμετωπίσετε είναι η διαχείριση των συναισθημάτων σας όταν παρατηρούνται έντονες διακυμάνσεις στην αγορά.


2. Ο χρόνος στην αγορά είναι αυτό που έχει σημασία

Εάν έχετε ένα μακροπρόθεσμο επενδυτικό ορίζοντα, ακολουθώντας μια στρατηγική με μεγαλύτερες προοπτικές ανάπτυξης αλλά υψηλότερο κίνδυνο, μπορεί να είναι μια καλή ιδέα, καθώς έχετε την πολυτέλεια να αντέξετε οποιεσδήποτε περιόδους επενδυτικών ζημιών. Εάν όμως θα χρειαστείτε σύντομα τα χρήματα, είναι προτιμότερο να μειώσετε τον κίνδυνο στο χαρτοφυλάκιό σας για να μετριάσετε τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν πιθανές ξαφνικές κινήσεις της αγοράς.

3. Μην προσπαθείτε να προβλέψετε την πορεία των αγορών

Μερικές κακώς χρονομετρημένες κινήσεις, όπως η αγορά όταν οι τιμές είναι υψηλές και η πώληση όταν είναι χαμηλές, ή το να μην συμμετέχετε στην αγορά όταν αυτή ανακάμπτει, μπορεί να έχουν δραματική επίδραση στην απόδοση του χαρτοφυλακίου σας. Η προσπάθεια πρόβλεψης της πορείας των αγορών, δεν είναι μόνο δύσκολο να επιτευχθεί, αλλά και επικίνδυνο, καθώς στην προσπάθεια να αποφύγετε τις χειρότερες πτώσεις, μπορεί επίσης να χάσετε την ευκαιρία για σημαντικά κέρδη.

4. Επενδύστε συστηματικά, ακόμη και σε κακές περιόδους

Η ιστορία έχει δείξει ότι ορισμένες από τις καλύτερες περιόδους για αγορά μετοχών ήταν όταν οι συνθήκες ήταν δυσμενείς. Η συστηματική επένδυση ανεξαρτήτως από τις συνθήκες της αγοράς μπορεί να σας δώσει την πειθαρχία να αγοράσετε μετοχές όταν είναι φθηνότερες και να επωφεληθείτε από υψηλές αποδόσεις στη συνέχεια.

Πηγή: Ancoria Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.