1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Η εμπιστοσύνη στον ασφαλιστικό σύμβουλο είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο της...

Η εμπιστοσύνη στον ασφαλιστικό σύμβουλο είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο της ασφάλισης

Η εμπιστοσύνη στον ασφαλιστικό σύμβουλο είναι ίσως το σημαντικότερο στοιχείο της ασφάλισης
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Του Λεωνίδα ΦούκαΑνεξάρτητος Ασφαλιστικός Σύμβουλος, Μέλος του δυναμικού της Life Solutions, Απόφοιτος Τμήματος Στατιστικής & Ασφαλιστικής Επιστήμης Παν/μίου Πειραιά safepath.gr

Όταν κάποιος είναι ασφαλισμένος ή όταν ενδιαφέρεται να κάνει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, ανεξαρτήτως κλάδου, συνήθως ψάχνει να βρει το καλύτερο πρόγραμμα συνδυάζοντας τιμή και παροχές. Θέλει να είναι σίγουρος για την ευρωστία της ασφαλιστικής εταιρίας, για την ευκολία της αποζημίωσης και για τους «καθαρούς» όρους του συμβολαίου του.

Στην πραγματικότητα, όμως, όλα τα παραπάνω εξαρτώνται από έναν παράγοντα που, σε αρκετές περιπτώσεις, ο ασφαλισμένος δεν λαμβάνει υπ’ όψη του ή δεν του δίνει όση βαρύτητα θα έπρεπε. Ο παράγοντας αυτός δεν είναι άλλος από τον ασφαλιστικό του σύμβουλο. Οι γνώσεις, η εμπειρία, η κατάρτισή του και οι ισορροπίες που μπορεί να κρατήσει ανάμεσα στον ασφαλισμένο και την ασφαλιστική εταιρία είναι αυτά που θα εξασφαλίσουν όλα όσα χρειάζεται ο πελάτης για να είναι απολύτως ικανοποιημένος (ή όχι) από το συμβόλαιό του.

Οποιοσδήποτε συνάπτει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο, αυτό που αγοράζει είναι μία υπόσχεση. Την υπόσχεση ότι θα αποζημιωθεί. Χρειάζεται, λοιπόν, ειδικές γνώσεις, αλλά και εμπειρία για να μπορέσει να βρει το κατάλληλο προϊόν που θα του εκπληρώσει αυτή την υπόσχεση τη στιγμή της ζημιάς. Αυτές τις γνώσεις και την εμπειρία μπορεί να τις διαθέσει μόνο ο ασφαλιστικός σύμβουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Αυτό που έχουμε να κάνουμε, λοιπόν, είναι να εμπνεύσουμε τους πελάτες μας ώστε να μας εμπιστευτούν και να είναι σίγουροι ότι, αυτό που τους προτείνουμε κάθε φορά, είναι προς όφελός τους, χωρίς να χρειάζεται οι ίδιοι να ανησυχούν αφενός αν τα ασφάλιστρά τους «πιάνουν τόπο» και αφετέρου αν θα αποζημιωθούν σωστά τη στιγμή της ζημιάς.

Και αυτό που μπορούμε να ζητήσουμε από τους πελάτες μας είναι, αφού διαπιστώσουν στην πράξη ότι όντως λειτουργούμε με γνώμονα το όφελός τους, να μη χρειάζεται να αποδεικνύουμε κάθε φορά την τιμιότητά μας, τη σοβαρότητά μας και, εν γένει, τον επαγγελματισμό μας. Παρότι είναι κάτι που είναι δυναμικό και αποδεικνύεται καθημερινά, μπορεί ταυτόχρονα να θεωρείται δεδομένο.

Αν κατακτήσουμε αυτό το δεδομένο, μπορούμε να δημιουργήσουμε πιο υγιή αγορά και πάμε το επάγγελμά μας πολλά βήματα μπροστά.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.