1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφάλιση Κατοικίας 2022
  6. »
  7. Οι πιο σημαντικές εργασίες συντήρησης για το σπίτι σας!

Οι πιο σημαντικές εργασίες συντήρησης για το σπίτι σας!

Οι πιο σημαντικές εργασίες συντήρησης για το σπίτι σας!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η αγορά ενός συμβολαίου ασφάλισης για την κατοικία σας αποτελεί σίγουρα τη σημαντικότερη απόφαση που πρέπει να πάρετε εάν είστε ιδιοκτήτης ενός σπιτιού. Η ασφάλεια όμως θα μας προστατέψει από κάποιο απρόοπτο γεγονός. Εάν θέλουμε το σπίτι μας να είναι όμορφο και λειτουργικό, αλλά και να μειώσουμε τις πιθανότητες να συμβούν κάποιες ζημιές, απαιτούνται εργασίες συντήρησης του σπιτιού μας κατά τακτά χρονικά διαστήματα.

Η λίστα με τις γενικές εργασίες συντήρησης για ένα σπίτι μπορεί να είναι πολύ εκτενής αλλά σίγουρα υπάρχουν εργασίες που δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ. Υπάρχουν επίσης εργασίες συντήρησης που πρέπει να πραγματοποιούνται σε συγκεκριμένη περίοδο μέσα στη χρονιά, όπως για παράδειγμα ο καθαρισμός του τζακιού σας το φθινόπωρο για να είναι έτοιμο για χρήση τον χειμώνα.

Πιο κάτω θα δούμε 7 βασικές εργασίες συντήρησης που δεν πρέπει να παραλείπουμε ποτέ.

  1.  Υδραυλικές εργασίες

Εάν το μπάνιο σας φαίνεται να χρειάζεται επισκευή, μην αγνοήσετε τα σημάδια. Οι υδραυλικές εγκαταστάσεις μπορεί να χρειάζονται επιδιορθώσεις ή ανακαίνιση. Ελέγξτε την πίεση του νερού στο ντους σας και εάν υπάρχει διαρροή στο καλώδιο και τους σωλήνες, διορθώστε το. Ρυθμίστε την πίεση του νερού, διορθώστε τη βρύση που έχει διαρροή και ξεβουλώστε τις αποχετεύσεις εάν παρατηρήσετε ότι το νερό δεν φεύγει γρήγορα από την μπανιέρα. Εάν γίνει εμφανές ότι το πρόβλημα είναι πέρα ​​από τις δυνατότητές σας, καλέστε έναν επαγγελματία.

  • Ηλεκτρολογικές Εργασίες

Οι ηλεκτρικές συσκευές είναι ένα από τα πιο ακριβά είδη που αγοράζει ένα νοικοκυριό. Ο τακτικός έλεγχος της απόδοσης των συσκευών σας μπορεί να σας βοηθήσει στο να βεβαιωθείτε ότι λειτουργούν σωστά και ότι καταναλώνουν τη λιγότερη δυνατή ενέργεια που είναι απαραίτητη.

Για να παρατείνετε τη διάρκεια ζωής του κλιματιστικού σας, είναι σημαντικό να το διατηρείτε καθαρό και καλά συντηρημένο. Ελέγξτε για διαρροές, καθαρίστε τα φίλτρα του και αλλάξτε το ψυκτικό όποτε χρειάζεται. Με τον τρόπο αυτό θα αποφύγετε τις βλάβες και θα βελτιώσετε πολύ την απόδοση του κλιματιστικού.

Οποιεσδήποτε εργασίες συντήρησης χρειάζονται θα πρέπει πάντα να γίνονται από επαγγελματία ηλεκτρολόγο αφού είναι πολύ αυξημένος ο κίνδυνος ηλεκτροπληξίας αν δεν γνωρίζουμε από ηλεκτρολογικά.

  • Απολύμανση

Η απολύμανση στο σπίτι μας είναι πολύ σημαντική, ειδικότερα τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες αλλά και όλο τον χρόνο λόγο της πανδημίας του κορονοϊού που ακόμη είναι ανάμεσα μας. Το να διατηρούμε το περιβάλλον μας καθαρό και απαλλαγμένο από επιβλαβή μικρόβια, έντομα και ζωύφια θα πρέπει να αποτελεί κορυφαία προτεραιότητα για κάθε σπίτι. Εάν το πρόβλημα παραμένει, επικοινωνήστε με ένα εξειδικευμένο συνεργείο απολύμανσης.

  • Καθαρισμός Απορροφητήρα

Η τακτική συντήρηση του απορροφητήρα είναι σημαντική τόσο για την ασφάλειά σας όσο και για την ασφάλεια των άλλων. Η συσσώρευση λίπους και βρωμιάς κάνει το μηχάνημα λιγότερο αποδοτικό, μειώνοντας την απόδοσή του. Καλό είναι να αλλάζετε συχνά τα φίλτρα και να καθαρίζετε τόσο μέσα όσο και έξω από τη συσκευή.

  • Συντήρηση κεντρικής θέρμανσης

Η εγκατάσταση κεντρικής θέρμανσης μιας κατοικίας θα πρέπει να συντηρείται τουλάχιστον μία φορά το χρόνο, για να διασφαλίζεται η σωστή λειτουργία της. Η καλύτερη στιγμή είναι αμέσως μετά το τέλος της περιόδου θέρμανσης, δηλαδή Απρίλιος – Μάιος. Ο λόγος είναι ώστε να μην μείνουν κατάλοιπα καύσης κατά τη θερινή περίοδο, οπότε ο καθαρισμός θα είναι πιο δύσκολος και υπάρχει κίνδυνος διάβρωσης των εσωτερικών τοιχωμάτων του λέβητα. Αν αυτό δεν συμβεί η τελευταία ευκαιρία για αυτή τη συντήρηση των εγκαταστάσεων μας είναι το φθινόπωρο.

  • Έλεγχος Πυρασφάλειας

Ο τακτικός έλεγχος πυρασφάλειας περιλαμβάνει τον καθαρισμό και τη συντήρηση του τζακιού ή της ξυλόσομπας και τον έλεγχο των πυροσβεστήρων.

Όσο αφορά το τζάκι, ο καθαρισμός και η συντήρηση του, είτε ενεργειακού είτε συμβατικού, είναι μια διαδικασία που δεν πρέπει να αγνοηθεί. Ο καθαρισμός και η διατήρηση της εστίας του τζακιού σε καλή κατάσταση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωστή του λειτουργία. Αυτό εγγυάται αποτελεσματική θέρμανση αλλά και μείωση των πιθανοτήτων πρόκλησης κάποιας φωτιάς λόγο μη συντήρησης του τζακιού.

  • Αντιμετώπιση Υγρασίας

Η υγρασία και η μούχλα μπορεί να είναι δύο από τα πιο κοινά προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο σπίτι σας, αλλά μπορεί επίσης να είναι και τα πιο δύσκολα να επιλυθούν. Η υγρασία είναι ένα θέμα που πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα, καθώς η ζημιά που προκαλεί δεν περιορίζεται στο ίδιο το σπίτι. Η αμέλεια στη συντήρηση ενός σπιτιού, όσον αφορά την υγρασία, μπορεί να έχει σοβαρές επιπτώσεις ακόμη και στα προβλήματα υγείας των ενοίκων του, όπως άσθμα ή δερματικές παθήσεις.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.