1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφαλίσεις Επιχειρήσεων
  6. »
  7. Η ισχυρότερη απάντηση στις συνέπειες του κυβερνο-εγκλήματος είναι εδώ!

Η ισχυρότερη απάντηση στις συνέπειες του κυβερνο-εγκλήματος είναι εδώ!

Η ισχυρότερη απάντηση στις συνέπειες του κυβερνο-εγκλήματος είναι εδώ!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ίσως το ισχυρότερο όπλο στη φαρέτρα του σύγχρονου επαγγελματία!

Το κυβερνοέγκλημα μαστίζει! Ο επιχειρηματικός κόσμος, οι επαγγελματίες βρίσκονται πλέον αντιμέτωποι όχι με το ενδεχόμενο να πέσουν θύματα αλλά με το δεδομένο ότι θα χτυπηθούν.

Μην ξεχνάμε ότι στο πρόσφατο παρελθόν ο τότε επικεφαλής του FBI κύριος Ρόμπερτ Μιούλερ είχε δηλώσει ότι «υπάρχουν δυο τύποι επιχειρήσεων […] αυτές που χακαρίστηκαν και αυτές που θα ξαναχακαριστούν», θέση την οποία στηρίξε και για την οποία προειδοποίησε πριν από μερικές εβδομάδες και ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής κύριος Φίλιππος Χατζηζαχαρίας τονίζοντας πως «ό,τι μέτρα και να λάβουμε, οι χάκερς είναι ένα βήμα πιο μπροστά. Και τελευταίας τεχνολογίας συστήματα να έχουμε, θα είναι πάντοτε ένα βήμα μπροστά.”

trust

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Προστασίας Πληροφοριών και Ιδιωτικότητας Κύπρου Χριστόδουλος Παπαδόπουλος δήλωσε πριν από μερικές μέρες ότι «χιλιάδες επιχειρήσεις στην Κύπρο τελούν πλέον υπό ωμό εκβιασμό επιτήδειων χάκερ για να πληρώσουν λύτρα πολλών χιλιάδων ευρώ. […] Και αυτό θα γίνει πολύ χειρότερο στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα». Με δεδομένο ότι βάσει των στοιχείων που έδωσε η Αρχή Ψηφιακής Ασφάλειας, το 2022 «οι μισές επιχειρήσεις είχαν υποστεί κατά τον τελευταίο χρόνο κυβερνοεπίθεση» μπορεί κανείς ν’ αντιληφθεί το μέγεθος του προβλήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πώς να συμμετάσχετε στο 7ο Παγκύπριο Διαγωνισμό Κυβερνοασφάλειας

Είναι λοιπόν απολύτως ξεκάθαρο ότι το μέγα ζήτημα είναι επαγγελματίες και επιχειρηματίες να είναι έτοιμοι ν’ αντιμετωπίσουν το πλήγμα μόλις αυτό προκύψει. Και ο μοναδικός τρόπος να γίνει αυτό είναι η ασφάλιση έναντι κινδύνων του διαδικτύου.

Αφού κανείς δεν μπορεί να είναι ασφαλής, όσα συστήματα κυβερνοασφάλειας και αν έχει, επιβάλλεται να είναι ασφαλισμένος.

Η TRUST Insurance Cyprus με το πρότυπο ασφαλιστικό προϊόν Cyber Risk Insurance δίνει την απάντηση στο πρόβλημα, καλύπτοντας παράλληλα ένα κενό στην ασφαλιστική αγορά.

Μπορεί ο μέσος επαγγελματίας/επιχειρηματίας να μην ξέρει ακριβώς πώς μπορεί να πέσει θύμα, και να του είναι άγνωστες οι έννοιες του Ransomware, Phishing, Vishing, Pretexting, Malware ξέρει πολύ καλά όμως ότι ένα χτύπημα συνεπάγεται Απόσπαση Χρημάτων, Διακοπή Εργασιών, Διαφυγέν Κέρδος, Κλοπή Δεδομένων, Νομικές Ευθύνες, Απώλεια Εμπιστοσύνης, Πλήγμα στη Δημόσια Εικόνα και άλλα πολλά.

Γι’ αυτό και η TRUST απλοποιώντας τις διαδικασίες για μια αρκετά περίπλοκη ασφάλιση, μπορεί και είναι παρούσα δίπλα στον ασφαλιστή τόσο ως συνεργάτη όσο και ως επαγγελματία/επιχειρηματία παρέχοντας εργαλεία και καλύψεις που λειτουργούν και ως ευκαιρία ανάπτυξης χαρτοφυλακίου αλλά και ως δίχτυ προστασίας της δικής του επιχείρησης.

cyber

Διαγνωστική Διερεύνηση Επίθεσης από την Ασφαλιστική Εταιρεία ακόμα κι αν δεν είσαι σίγουρος ότι έπεσες θύμα, Νομικά Έξοδα, Έξοδα Παρέμβασης Ειδικού ασφάλειας ηλεκτρονικών υπολογιστών, Απώλεια Κερδών εξαιτίας διακοπής εργασιών (διαφυγέν κέρδος), Λύτρα, Εκβιασμοί, Έξοδα Επαναφοράς Συστημάτων/Δεδομένων, Αποζημιώσεις Τρίτων, Έξοδα Ελέγχου – Monitoring για τυχόν παράνομη χρήση στοιχείων (λογαριασμοί – ταυτότητα), και Έξοδα Μετριασμού Πλήγματος Δημόσιας Εικόνας είναι μόνο μερικές από τις καλύψεις που παρέχει το Cyber Risk Insurance της TRUST Insurance Cyprus.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Το μόνο που χρειάζεται είναι κάποιος να πληροί τέσσερεις ελάχιστες προϋποθέσεις: Αυθεντικά Λογισμικά, Back Up, Σύστημα Antivirus και Συμφωνία Διαχείρισης Δεδομένων.

Όσο για το τι κάλυψη χρειάζεται κάθε επαγγελματίας/επιχειρηματίας, η TRUST πρωτοπορεί και καινοτομεί μ’ ένα εργαλείο ενδεικτικού υπολογισμού ρίσκου* παρέχοντας ένα εύκολο καθοδηγητικό πλαίσιο και για τον συνεργάτη και για τον πελάτη ώστε να επιλέξει το ορθότερο για τον ίδιο ανάμεσα στα επίπεδα κάλυψης που ξεκινούν από 50,000€ και ξεπερνούν τα 10,000,000€.

Υφιστάμενοι πελάτες της TRUST μπορούν να ενσωματώσουν το Cyber Risk Insurance στα επαγγελματικά/επιχειρηματικά συμβόλαιά τους (π.χ BusinessShiled, Επαγγελματικής Ευθύνης, κ.α) εξασφαλίζοντας προνόμια, ενώ το συμβόλαιο παρέχεται και ανεξάρτητα (stand alone).

Με τη λύση στο πρόβλημα της γεωμετρικής αύξησης των κρουσμάτων κυβερνοεγκλήματος να είναι άμεσα και εύκολα διαθέσιμη μήπως τελικά το έγκλημα είναι ότι ακόμα δεν προτάθηκε στον πελάτη;

Μάθετε περισσότερα για το Cyber Risk Insurance επικοινωνώντας με την TRUST Insurance Cyprus και τους εξειδικευμένους επαγγελματίες του δικτύου συνεργατών της. https://www.trustcyprusinsurance.com/cyber-risk/

*ο υπολογισμός είναι καθαρά ενδεικτικός και δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να θεωρηθεί υποκατάστατο ή να χρησιμοποιηθεί σε αντικατάσταση εξειδικευμένων συμβουλών από αρμόδιους επαγγελματίες αλλά ούτε πρέπει να ληφθεί ή να γίνει επίκληση του ως αν να ήταν οικονομική ή επαγγελματική συμβουλή.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.