1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Γιατί οι Ασφαλίσεις Εγγυήσεων & Πιστώσεων είναι σημαντικές για τις επιχειρήσεις;

Γιατί οι Ασφαλίσεις Εγγυήσεων & Πιστώσεων είναι σημαντικές για τις επιχειρήσεις;

Γιατί οι Ασφαλίσεις Εγγυήσεων & Πιστώσεων είναι σημαντικές για τις επιχειρήσεις;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με δύο είδη ασφαλίσεων που δεν είναι τόσο διαδεδομένα στην Κυπριακή Ασφαλιστική Αγορά ασχολήθηκε σε πρόσφατο της επεισόδιο η εκπομπή Insurance Talks, που είχε καλεσμένους τον Διευθύνων Σύμβουλο και τον Non Motor Manager της SoEasy Insurance, Γιάννη Νικολάου και Άγγελο Παναγή.

Η εκπομπή με συντονιστή τον δημιουργό του Cyprus Insurance Talks, Παναγιώτη Σοφοκλέους, είχε στο επίκεντρο της τις Ασφαλίσεις Εγγυήσεων ή αλλιώς τις Εγγυητικές Επιστολές και τις Ασφαλίσεις Πιστώσεων. Πρόκειται για δυο προϊόντα που η SoEasy Insurance προσφέρει τα τελευταία χρόνια και αποτελούν ένα σημαντικό εργαλείο για τις επιχειρήσεις!

Δεδομένου ότι στην Κυπριακή αγορά αυτά τα είδη ασφαλίσεων είναι σχετικά καινούρια, αρχικά ο κ. Νικολάου μας μίλησε για τη σημαντική απόφαση που πήρε η εταιρεία να λανσάρει αυτά τα προϊόντα!

Όπως είπε, η SoEasy Insurance είναι μια εταιρεία που της αρέσει να πρωτοτυπεί. Ενδιαφέρεται να βρίσκει προϊόντα που είναι πιο εξεζητημένα και στη συνέχεια με την ανάλογη ζήτηση να τα φέρνει εντός της Κυπριακής αγοράς, καλύπτοντας έτσι ακόμη και τις πιο απαιτητικές ανάγκες του πελάτη και διανθίζοντας το ασφαλιστικό περιβάλλον στην Κύπρο με καινοτομία.

Η SoEasy Insurance συνεργάζεται με αξιόπιστες εταιρείες, όπως η KLPP και η Axeria στις Ασφαλίσεις Εγγυήσεων και με τις Allianz Trade και Atradius για τις ασφαλίσεις πιστώσεων.

Ιδιαίτερη σημασία έδωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SoEasy στην νέα συνεργασία με την Axeria, Γαλλική Ασφαλιστική Εταιρεία με αξιολόγηση A- που ανήκει στην Arch Group, η οποία διαθέτει κεφάλαια που ξεπερνούν τα 50 δις. και μεταξύ άλλων είναι και μέλος του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η SoEasy Insurance ξανά Μέγας Χορηγός στο συνέδριο του ΠΣΕΑΔ

Αντίστοιχα, οι Allianz Trade και η Atradius έχουν τη μερίδα του λέοντος στον κλάδο της Ασφάλισης Πιστώσεων αφού κατέχουν περίπου το 70% του κύκλου εργασιών στην Ευρώπη με μία μεγάλη βάση δεδομένων όσων αφορά τις επιχειρήσεις – πελάτες της, γεγονός που βοηθά περαιτέρω στην αξιολόγηση και την προστασία της εταιρείας και των συνεργατών της.

Όμως τι ακριβώς είναι η ασφάλιση εγγυήσεων και πώς δουλεύει;

Όπως μας εξήγησε ο κ. Παναγή η ασφάλιση εγγυήσεων έρχεται να διασφαλίσει τους όρους κάποιας σύμβασης ή συμβολαίου κυρίως όσον αφορά τα κατασκευαστικά έργα ή με προμήθεια υλικών ή άλλων αγαθών προς το Δημόσιο ή άλλους φορείς. Η ασφάλεια εγγυήσεων έρχεται να εγγυηθεί ότι ο εργολάβος που θα αναλάβει ένα έργο ή ο πάροχος μιας υπηρεσίας θα τηρήσει τους όρους της σύμβασης που έχει με την αναθέτουσα αρχή!

Υπάρχουν διάφορα είδη εγγυητικών επιστολών που καλύπτουν διαφορετικές περιπτώσεις. Ο κ. Παναγή στην εκπομπή μας μίλησε για τις εγγυητικές προσφορών, εγγυητικές πιστής εκτέλεσης και προκαταβολής, καθώς επίσης και για τις συμβάσεις τελωνείου.

Όσον αφορά τις επιχειρήσεις που χρειάζονται αυτές τις τελευταίες συγκεκριμένα καλύψεις ο κ. Παναγή μας ανέφερε κάποια παραδείγματα: εργοληπτικές εταιρείες που εκτελούν έργα για το δημόσιο ή μεγάλα ιδιωτικά έργα, εταιρείες οι οποίες προμηθεύουν το δημόσιο με οποιαδήποτε υλικά, όπως φαρμακευτικές εταιρείες, αλλά και έμποροι οι οποίοι έχουν να κάνουν με τις τελωνειακές αρχές!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ο Κυριάκος Τυλλής στο νέο επεισόδιο του Insurance Talks

Στην ερώτηση του Παναγιώτη Σοφοκλέους, host της εκπομπής, για το κριτήριο επιλογής των εταιρειών με τις οποίες συνεργάζεται η SoEasy Insurance, o Γιάννης Νικολάου, ως CEO της εταιρείας είπε πως οι καλύτερες λύσεις που εξυπηρετούν τον πελάτη είναι προτεραιότητα με εταιρείες που έχουν υψηλή φερεγγυότητα και υψηλή αξιολόγηση, κάτι που καθορίζει και την ποιότητα των όσων μπορεί να προσφέρει η καθεμία. Όπως ανάφερε χαρακτηριστικά «Η προσπάθεια της SoEasy είναι να συνεργάζεται με  εταιρείες A Rated!»

Επιπλέον, τόνισε ότι η ανταπόκριση των ασφαλιστικών συμβούλων σε αυτά ήταν και παραμένει έντονη τονίζοντας ότι «Οι επιχειρήσεις χρειάζεται να γνωρίζουν ότι μπορούν να έχουν αυτές τις ασφαλιστικές καλύψεις εκτός τράπεζας, μέσω μίας ασφαλιστικής.»

Εξάλλου, ένα από τα πολύ δυνατά πλεονεκτήματα που προσφέρει η εγγυητική επιστολή είναι ότι εξασφαλίζεται η ρευστότητα της επιχείρησης καθώς έπειτα από την αξιολόγηση που κάνει η ασφαλιστική στον πελάτη δε δεσμεύει κεφάλαιά του, όπως θα γινόταν στην περίπτωση της τράπεζας. Έτσι, ο πελάτης μπορεί να συμμετέχει σε περισσότερους διαγωνισμούς και να κερδίζει περισσότερες δουλειές αυξάνοντας τον κύκλο εταιρειών του και την κερδοφορία του.

Στη διαδικασία αυτή τα κριτήρια που πρέπει να πληροί μια εταιρεία για μια εγγυητική επιστολή αφορούν αφορούν την εμπειρία της στη διεκπεραίωση του έργου, στην επάρκεια σε μηχανήματα και προσωπικό, καθώς και ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις για την οικονομική βεβαιότητα της ευρωστίας της επιχείρησης.

Ακολούθως, ο κ. Νικολάου μιλώντας για τη στρατηγική της SoEasy Insurance δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η στρατηγική μας είναι ακούμε τους διαμεσολαβητές μας, να είμαστε κοντά τους, να αφουγκραζόμαστε τι ζητούν κι έτσι να βάζουμε προτεραιότητες και να καλύπτουμε τις περισσότερες τους ανάγκες.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τι δήλωσαν οι πρωταγωνιστές του event καλωσορίσματος της AXERIA (Video)

Τι είναι οι ασφαλίσεις πιστώσεων και πώς δουλεύει αυτό το είδος ασφάλισης;

Το δεύτερο μέρος της εκπομπής είχε στο επίκεντρο το θέμα των ασφαλίσεων πιστώσεων, όπου ο κ. Παναγή μας εξήγησε και πάλι αναλυτικά και απλά και αυτό το προϊόν που προσφέρει η εταιρεία. Συγκεκριμένα, πρόκειται για την ασφάλιση της μη είσπραξης των οφειλών της εταιρείας. Πιο συγκεκριμένα, μια εταιρεία, η οποία είναι εμπορική και πουλά με έκδοση τιμολογίων επί πιστώσει, τότε μπορεί να απευθυνθεί στην SoEasy Insurance να συμπληρωθεί ένα ερωτηματολόγιο και να αξιολογηθεί για την έκδοση ασφάλειας πιστώσεων.  

Η κάλυψη αυτή ασφαλίζει τους πελάτες μια επιχείρησης επί της ουσίας. Σχετικά με τα πλεονεκτήματα των ασφαλίσεων πιστώσεων, ο κ. Παναγή εξήγησε «γίνεται ένας έλεγχος του πελατολογίου του πελάτη της επιχείρησης, επιπλέον η ασφάλιση πιστώσεων εξασφαλίζει καλύτερη χρηματοδότηση από τις τράπεζες!»

«Στην SoEasy Insurance μας αρέσει να καινοτομούμε, τα προϊόντα μας εξυπηρετούν τον επιχειρηματία και καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να προσφέρουμε την καλύτερη εξυπηρέτηση.», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Τέλος, ο κ. Νικολάου έκλεισε τονίζοντας ότι «Σαν SoEasy Insurance είμαστε σε μελέτη διάφορων προϊόντων μέσω μεγάλων ασφαλιστικών του εξωτερικού και πάντα πρόθεσή μας είναι να είμαστε δίπλα στον πελάτη με ποιότητα και καινοτομία!»

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή εδώ:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.