1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Οι 9 κορυφαίοι CEOs της ασφαλιστικής αγοράς σύμφωνα με το Forbes

Οι 9 κορυφαίοι CEOs της ασφαλιστικής αγοράς σύμφωνα με το Forbes

Οι 9 κορυφαίοι CEOs της ασφαλιστικής αγοράς σύμφωνα με το Forbes
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Στο αφιέρωμα του περιοδικού Forbes για τους κορυφαίους CEOs στην Κύπρο συντήσαμε 9 CEOs του ασφαλιστικού κλάδου. Με έντονη παρουσία στην αγορά ο ασφαλιστικός κλάδος μεταδίδει ένα δυνατό μήνυμα και αποτελεί μια βιομηχανία που διαρκώς ανεβαίνει τα σκαλοπάτια της επιτυχίας και διευρύνεται.

Στο συγκεκριμένο αφιέρωμα είδαμε επίσης CEOs κι από άλλους διάφορους τομείς όπως: χρηματοπιστωτικό τομέα, ελεγκτικά γραφεία, εισαγωγές μηχανοκίνητων οχημάτων, τουρισμό, βιομηχανίες, λιανικό εμπόριο, ναυτιλία, τυχερά παιχνίδια, τεχνολογία, ενέργεια και εταιρείες πετρελαιοειδών.

Ας δούμε έναν έναν τους κορυφαίους CEOs της ασφαλιστικής αγοράς σύμφωνα με το Forbes:

ΑΓΡΟΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΑ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ

Ως Γενική Διευθύντρια στις Γενικές Ασφάλειες ανέλαβε από 1/12/2023 η Χριστιάνα Αγρότη. Έχοντας ενταχθεί στο δυναµικό της Τράπεζας Κύπρου τον Σεπτέµβριο του 2011, διετέλεσε µεταξύ άλλων Διευθύντρια Καταναλωτικών Τραπεζικών Προϊόντων, επικεφαλής Επιχειρηµατικού Μετασχηµατισµού, Διευθύντρια του Γραφείου του Αναπληρωτή Διευθύνοντος Συµβούλου και Ανώτερη Λειτουργός Στρατηγικής και Εταιρικής Οικονοµίας.

Είναι κάτοχος BSc in Economics, Politics & International Studies του University of Warwick και MSc in European Social Policy του The London School of Economics and Political Science. Είναι επίσης µέλος του Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW).

ΓΑΒΑΣ ΕΒΑΝ, CEO UNIVERSAL LIFE

Από το 2018 είναι ο Πρώτος Εκτελεστικός Διευθυντής της Universal Life. Ξεκίνησε την επαγγελµατική του καριέρα από τη Νότιο Αφρική το 1998, µε τη δηµιουργία δικής του νεοσύστατης
επιχείρησης. Το 2001 προσλήφθηκε στην τράπεζα Nedbank, στη Νότιο Αφρική. Μετά την ολοκλήρωση του µεταπτυχιακού του πτυχίου (ΜΒΑ) στη Διοίκηση Επιχειρήσεων από το Πανεπιστήµιο του Harvard στις ΗΠΑ, εργάστηκε στην AT Kearney στο Λονδίνο ως Σύµβουλος Στρατηγικής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Moody's: Θετικά αξιολογεί την εξαγορά της CNP Cyprus από την Ελληνική

Το 2007 προσλήφθηκε στην τράπεζα Barclays ως Διευθυντής στο Τµήµα Επιχειρηµατικής Τραπεζικής και ακολούθως σε διάφορους ανώτερους διευθυντικούς ρόλους στην τράπεζα, τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό. Το 2015 επέστρεψε στην Κύπρο και ξεκίνησε την εταιρεία Coveline Ltd., η οποία παρέχει συµβουλευτικές υπηρεσίες σε τοπικούς και διεθνείς πελάτες.

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΦΙΛΙΟΣ, CEO ROYAL CROWN INSURANCE

Ο Φίλιος Ζαχαριάδης είναι ο Γενικός Διευθυντής της ασφαλιστικής εταιρείας Royal Crown Insurance Co. Ltd. Για σειρά ετών ήταν ο Πρόεδρος Συνδέσµου Ασφαλιστικών Εταιρειών και Μέλος της Συµβουλευτικής Επιτροπής Ασφαλίσεων. Υπηρέτησε για οκτώ χρόνια ως Μέλος της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισµού και για 15 χρόνια ως µέλος του Διοικητικού Συµβουλίου της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου.

Παράλληλα, για πολλά χρόνια ήταν ο Πρόεδρος του Κυπριακού Συνδέσµου Αυτοκινήτου. Σπούδασε Νοµικά στο Πανεπιστήµιο Αθηνών και πήρε Master of Laws (LL.M) από το Πανεπιστήµιο του Λονδίνου (Δίκαιο Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ασφαλιστικό Δίκαιο).

ΚΑΝΤΩΡΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ, CEO INTERAMERICAN INSURANCE

Αποφοίτησε από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο µε την ειδικότητα του Χηµικού Μηχανικού και στη συνέχεια απέκτησε τίτλο MBA από το Cardiff Business School. Ξεκίνησε την επαγγελµατική σταδιοδροµία του ως στέλεχος πωλήσεων σε πολυεθνικές εταιρίες, όπως οι Bausch & Lomb και Rhone Poulenc Hellas. Συνέχισε εργαζόµενος στον ασφαλιστικό κλάδο.

Η συνεργασία του µε τον Όµιλο Εταιρειών INTERAMERICAN ξεκίνησε το 2000, µε την ανάληψη καθηκόντων Διευθυντή Marketing, θέση από την οποία εξελίχθηκε στη συνέχεια σε Γενικό Διευθυντή Marketing και Πωλήσεων. Τον Απρίλιο του 2015, ανέλαβε επιπλέον τα καθήκοντα Γενικού Διευθυντή Ασφαλιστικών Εργασιών του Οµίλου INTERAMERICAN, έως τον Νοέµβριο του 2016, οπότε και ορίστηκε Διευθύνων Σύµβουλος του Οµίλου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  CNP Ασφαλιστική-Εβδομάδα Πυρασφάλειας: Για να μην αφήσουμε τα όνειρά μας να γίνουν στάχτη

ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ, GAN DIRECT INSURANCE

Είναι ο ιδιοκτήτης και CEO της κυπριακής ασφαλιστικής εταιρείας Gan Direct. Η εταιρεία άρχισε να δραστηριοποιείται στον τοµέα της ασφάλισης στην Κύπρο τον Μάιο του 1994 και σήµερα
προσφέρει ασφάλειες οχήµατος, περιουσίας και υγείας έχοντας δεκάδες χιλιάδες πελάτες στο χαρτοφυλάκιό της.

ΠΑΤΣΑΛΙΔΗΣ ΧΡΙΣΤΟΣ, CEO ΤΗΣ ΠΑΓΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ

Σπούδασε Αναλογιστικές Επιστήµες µε πλήρη υποτροφία, τόσο στις προπτυχιακές, όσο και στις µεταπτυχιακές σπουδές του στις ΗΠΑ. Μετά τις σπουδές του εντάχθηκε στο δυναµικό της συµβουλευτικής σε αναλογιστικά θέµατα εταιρείας i.e. Muhanna & Co. Cyprus.

Διετέλεσε Γενικός Διευθυντής και Διευθύνων Σύµβουλος στη Liberty Life Insurance και Διευθυντής Ασφαλιστικών Εργασιών και Αναλογιστικών Υπηρεσιών στην Ethniki General Insurance και Ethniki Insurance Limited. Μετέπειτα, ανέλαβε τον ρόλο του Chief Actuary και Risk Manager του οµίλου Nest Investments. Από τον Δεκέµβριο του 2020, είναι CEO της HB Insurance Holding Ltd στην οποία αναφέρονται οι δυο ασφαλιστικές του οµίλου.

ΑΘΗΝΑ ΣΙΗΠΙΛΛΗ ΤΣΙΓΚΗ, ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ EUROLIFE

Η Αθηνά Σιηπιλλή Τσίγκη κατέχει τη θέση της Γενικής Διευθύντριας της Eurolife από τον Νοέµβριο, 2023. Εντάχθηκε στο δυναµικό της Τράπεζας Κύπρου τον Σεπτέµβριο του 2021 και
εργάστηκε στη Διεύθυνση Συµµόρφωσης µέχρι τον Ιούνιο του 2022. Ακολούθως, ανέλαβε το ρόλο της Διευθύντριας Διαχείρισης Περιουσίας έως τον Οκτώβριο του 2023. Πριν την ένταξη της στην Τράπεζα Κύπρου, από τον Ιούνιο 2014 µέχρι τον Αύγουστο 2021, υπηρέτησε ως Ανώτερη Διευθύντρια Διαχείρισης Κινδύνων Οµίλου και µέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της CNP Cyprus Insurance
Holdings Ltd.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επίσημη επιβεβαίωση για τις διαπραγματεύσεις πώλησης της CNP Cyprus - Τα επόμενα βήματα και το χρονοδιάγραμμα

Είναι κάτοχος BSc Joint honours Economics & Accountancy από το City University of London, fellow member του Association of Chartered Certified Accountants, Certified Internal Auditor του Institute of Internal Auditors US καθώς και Certified Information Systems Auditor του ISACA.

ΦΕΙΔΙΑ ΤΑΚΗΣ, CEO ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΟΜΙΛΟΥ CNP CYPRUS

Από το 2008 είναι Διευθύνων Σύµβουλος των ασφαλιστικών εταιρειών του Οµίλου CNP CYPRUS, µέλος του γαλλικού κολοσσού CNP ASSURANCES. Στην Κύπρο, η επαγγελµατική του διαδροµή ξεκίνησε το 1992 στον Όµιλο Λαϊκής και στο τµήµα µεγάλων πελατών Corporate). Στη συνέχεια ανέλαβε τη θέση του Διευθυντή Οικονοµικής Διεύθυνσης του Οµίλου. Το 1995 του ανατέθηκε η συγκρότηση της Cyprialife και η οικονοµική της διεύθυνση.

Tο 2002 ανέλαβε επικεφαλής της Διεύθυνσης των ασφαλιστικών εταιρειών του Οµίλου. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο London School of Economics το 1986. Στη συνέχεια εργάστηκε ως ελεγκτής και φορολογικός σύµβουλος στην εταιρεία Price Waterhouse (PwC) στο Λονδίνο όπου απέκτησε τον τίτλο του Chartered Accountant το 1989.

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΟΣ, CEO TRUST INTERNATIONAL INSURANCE COMPANY (CYPRUS) LTD

Από τον Μάιο του 2009 είναι ο CEO της Trust International Insurance Company. Προηγουµένως, από το 2004 µέχρι το 2009, ήταν Διευθυντής πωλήσεων στην Εθνική Ασφαλιστική. Από το 1986 µέχρι το 1988 σπούδασε στο The University of Akron, όπου και έλαβε Bachelor of Science (BSc), Mechanical Engineering. Από το 1988 µέχρι το 1990, ήταν στο ίδιο πανεπιστήµιο, από το οποίο πήρε MSc,
Mechanical Engineering (Conrols).

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Χρύσα Πράντζαλου

Η Χρύσα Πράντζαλου εντάχθηκε στην ομάδα του Cyprus Insurance News τον Δεκέμβριο του 2023 και είναι η Υπεύθυνη Σύνταξης της ιστοσελίδας.  Με πάθος για την αρθρογραφία είναι εδώ για να σας μεταδίδει καθημερινά τον παλμό της ασφαλιστικής αγοράς και να μοιράζεται μαζί σας χρήσιμα άρθρα!

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.