1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Ασφαλίσεις Επιχειρήσεων
  6. »
  7. Είσαι Life Coach; Τότε χρειάζεσαι Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης!

Είσαι Life Coach; Τότε χρειάζεσαι Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης!

Είσαι Life Coach; Τότε χρειάζεσαι Ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ένα ασφαλιστικό προϊόν απαραίτητο για κάθε Life Coach!

Είναι πλέον απίθανο στα Social Media να μην πέσετε πάνω σε κάποιο βίντεο που πίσω από την κάμερα θα βρίσκεται ένας επαγγελματίας Life Coach ο οποίος μέσα σε λίγα λεπτά ή δευτερόλεπτα θα προσπαθεί να εμπνεύσει τους θεατές του με όσα λέει και να τους κάνει να αλλάξουν τη ζωή τους.

Τo Life Coaching γνωρίζει τα τελευταία χρόνια μεγάλη ανάπτυξη τόσο στη χώρα μας αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο αφού οι σύγχρονοι τρόποι ζωής και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι σήμερα επιβάλουν να έχουμε γύρω μας ένα υποστηρικτικό πλαίσιο που θα μας καθοδηγεί, θα μας κατευθύνει και κυρίως θα μας στηρίζει τόσο στα επαγγελματικά αλλά και στη ζωή γενικότερα.

Γιατί όμως χρειάζεται να ασφαλιστεί με επαγγελματική ευθύνη ένας Life Coach;

Πριν απαντήσουμε στο πιο πάνω ερώτημα ας πάμε να δούμε λίγο για την ιστορία αυτού του επαγγέλματος αλλά και το πιο είναι το αντικείμενο του. Με λίγα λόγια τι κάνει ακριβώς ένας Life Coach;

Τι είναι το Coaching;

Το Life Coaching ξεκίνησε όπως τα περισσότερα πράγματα από την Αμερική τη δεκαετία του 70’ και εφαρμόστηκε αρχικά στον χώρο του αθλητισμού ως μία ανάγκη για να υπάρχει ένα υποστηρικτικό πλαίσιο γύρω από τους αθλητές. Στη συνέχεια βρήκε εφαρμογή και στον χώρο των επιχειρήσεων με απώτερο σκοπό τη βελτιστοποίηση της επίδοσης των υψηλόβαθμων στελεχών των μεγάλων εταιρειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης αδειοδοτουσών αρχών

Όλο αυτό γρήγορα έγινε πολύ πιο ευρύ και πλέον αποτελεί ένα μέσο υποστήριξης του ανθρώπου σε όλα τα επίπεδα προκλήσεων που έχει να αντιμετωπίσει στη διάρκεια της ζωής του. Αποτελεί σήμερα την πιο δημοφιλή μέθοδο για αυτοβελτίωση και προσωπική ανάπτυξη που μπορεί να βοηθήσει τον καθένα να καθορίσει και να πετύχει τους στόχους του.

Το επάγγελμα του Coach δεν ρυθμίζεται από κάποια νομοθεσία στις περισσότερες χώρες και εκτός από τους Life Coaches θα συναντήσουμε και άλλων ειδών coaches όπως οι Business Coaches που είναι επικεντρωμένοι στο επιχειρείν, οι Career Coaching που υποστηρίζουν τους επαγγελματίες σε θέματα καριέρας ή ακόμη και οι Financial Coaches που υποστηρίζουν ανθρώπους και επιχειρήσεις να διαχειριστούν σωστά τα οικονομικά τους.

Τι είναι η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης;

Η Ασφάλιση Επαγγελματικής Ευθύνης είναι ένα συμβόλαιο που ανήκει στους εμπορικούς κινδύνους, σχεδιασμένο για να προστατεύει τους ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων αλλά και τους ελεύθερους επαγγελματίες από το ενδεχόμενο που οι πελάτες τους προβάλουν αξιώσεις λόγο βλάβης που υπέστησαν μετά από κάποια λανθασμένη συμβουλή ή ενέργεια.

Γιατί ένας Coach χρειάζεται ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης

Όπως γνωρίζουμε υπάρχουν αρκετά επαγγέλματα σήμερα που είναι υποχρεωτικό από τη νομοθεσία, όσοι το εξασκούν να διαθέτουν ένα συμβόλαιο Επαγγελματικής Ευθύνης που θα τους προστατεύει από τη ζημιά που μπορεί να προκαλέσει σε τρίτους στο πλαίσιο άσκησης του επαγγέλματος του εξ αιτίας αμέλειας, λάθους ή παράλειψης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης αδειοδοτουσών αρχών

Αν και για τους Life Coaches δεν υπάρχει κάποια νομοθεσία που να τους αναγκάζει να έχουν ένα τέτοιο συμβόλαιο, είναι θεωρούμε απαραίτητο κάθε επαγγελματίας που σέβεται τον εαυτό του να έχει.

H ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης θα προστατέψει τον κάθε Life Coach από μηνύσεις που ίσως δεχθεί για αμέλεια κατά την παροχή των υπηρεσιών του. Το συμβόλαιο ασφάλισης  Επαγγελματικής Ευθύνης θα προστατεύσει τον επαγγελματία Life Coach καλύπτοντας τα έξοδα για τη νομική του υπεράσπιση αλλά και την κάλυψη της όποιας αποζημίωσης μπορεί να εκδικάσει το δικαστήριο.

Συμβόλαιο Επαγγελματικής Ευθύνης της SoEasy Insurance

H SoEasy Insurance, έχει μακρόχρονη εξειδίκευση στον τομέα της ασφάλισης επαγγελματικής ευθύνης και πέραν των επαγγελμάτων όπου η ασφάλιση αυτή είναι υποχρεωτική, παρέχει κάλυψη για ακόμη περισσότερα επαγγέλματα μεταξύ των οποίων και αυτό που απευθύνεται σε Επαγγελματίες Coaching & Mentoring.

Επιλέγοντας την ασφάλεια Επαγγελματικής Ευθύνης της SoEasy Insurance προστατεύστε από απώλεια ή ζημιά που θα προκύψει ως αποτέλεσμα οποιασδήποτε απαίτησης αστικής ευθύνης.

Γιατί να επιλέξετε την SoEasy

Στην SoEasy Insurance, σαν μεσίτες ασφαλίσεων, αντιπροσωπεύουμε αποκλειστικά τους πελάτες μας που επιθυμούν να ασφαλιστούν αναζητώντας τις καλύτερες λύσεις που είναι διαθέσιμες στην αγορά.

Τα προϊόντα επαγγελματικής ευθύνης της SoEasy Insurance είναι σχεδιασμένα για να ανταποκρίνονται στις σημερινές απαιτήσεις και προκλήσεις του κάθε επαγγέλματος, προστατεύοντας επιχειρήσεις και επαγγελματίες από το οικονομικό αντίκτυπο που μπορεί μία λανθασμένη συμβουλή να έχει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ασφάλιση επαγγελματικής ευθύνης αδειοδοτουσών αρχών

Επικοινωνήστε σήμερα μαζί μας με όποιο τρόπο εσείς επιθυμείτε και το εξειδικευμένο προσωπικό μας και οι ασφαλιστικοί μας διαμεσολαβητές, είναι έτοιμοι να σας προσφέρουν την κατάλληλη καθοδήγηση, ώστε να προσαρμόσετε την ασφαλιστική σας κάλυψη στις δικές σας ανάγκες.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.