1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η EIOPA καθορίζει τις στρατηγικές της προτεραιότητες για το 2024

Η EIOPA καθορίζει τις στρατηγικές της προτεραιότητες για το 2024

Η EIOPA καθορίζει τις στρατηγικές της προτεραιότητες για το 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) παρουσίασε τις στρατηγικές της προτεραιότητες για την περίοδο 2024 – 2026.

Σε ένα πλαίσιο που χαρακτηρίζεται από διαρκώς εξελισσόμενες προκλήσεις, κινδύνους και ευκαιρίες, η EIOPA στρέφει την προσοχή της στη διαχείριση της αβεβαιότητας σε καιρούς μετασχηματισμού. Στόχος είναι να εξασφαλιστεί ότι οι τομείς των ασφαλίσεων και των συντάξεων θα συνεχίσουν να προσφέρουν αξία στους ασφαλισμένους, τους δικαιούχους, τις επιχειρήσεις και την οικονομία της ΕΕ.

Η EIOPA έχει καθορίσει στρατηγικές προτεραιότητες, στις οποίες πρόκειται να επικεντρωθεί:

  • Ενσωμάτωση των οικονομικών ζητημάτων για τη βιωσιμότητα σε όλους τους τομείς δράσης, συμπεριλαμβανομένων των κινδύνων ESG στα ρυθμιστικά πλαίσια ασφαλιστικών εταιρειών και ταμείων συντάξεων και της αντιμετώπισης των κενών προστασίας.
  • Υποστήριξη των καταναλωτών, της αγοράς και της εποπτικής κοινότητας μέσω του ψηφιακού μετασχηματισμού, με επίκεντρο τη διαμόρφωση της πολιτικής και την υλοποίηση της Διαδικασίας Ψηφιακής Επιχειρησιακής Ανθεκτικότητας (DORA), του Νόμου για την Τεχνητή Νοημοσύνη και του Ευρωπαϊκού Ενιαίου Σημείου Πρόσβασης (ESAP).
  • Βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας της εποπτείας, ιδιαίτερα υπό το πρίσμα της αυξημένης διασυνοριακής επιχειρηματικότητας, συμπεριλαμβανομένης της αναθεώρησης του υλικού εποπτικής σύγκλισης στο πλαίσιο της αναθεώρησης του Solvency II.
  • Διασφάλιση τεχνικά ορθής προληπτικής εποπτείας και άσκησης επιχειρηματικής πολιτικής, συμπεριλαμβανομένης της διατήρησης της ακεραιότητας του ρυθμιστικού πλαισίου ασφαλίσεων καθώς η αναθεώρηση του Solvency II προχωρά στα επόμενα στάδια.
  • Ταυτοποίηση, αξιολόγηση, παρακολούθηση και αναφορά των κινδύνων για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και τη συμπεριφορά των επιχειρήσεων, προωθώντας προληπτικές πολιτικές και μέτρα μετριασμού, συμπεριλαμβανομένης της παροχής έγκαιρων και ακριβών αναλύσεων για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα και αξιολογήσεων κινδύνου.
  • Αποτελεσματική πρόσληψη, διαχείριση και ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού της EIOPA, ώστε να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της ως ελκυστικού εργοδότη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η EIOPA τεστάρει τις ασφαλιστικές

Περισσότερες πληροφορίες για τις προτεραιότητες της EIOPA μπορούν να βρεθούν στο Έγγραφο Προγραμματισμού 2024-2026, το οποίο έχει εγκριθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.