1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Munich Re αποσύρεται από την κλιματική συμμαχία με τη Net-Zero...

Η Munich Re αποσύρεται από την κλιματική συμμαχία με τη Net-Zero Insurance Alliance

Η Munich Re αποσύρεται από την κλιματική συμμαχία με τη Net-Zero Insurance Alliance
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η γερμανική ασφαλιστική εταιρεία Munich Re, ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι αποχωρεί από τη συμμαχία ασφαλιστών που επικεντρώνεται στη μείωση των εκπομπών άνθρακα, απόφαση η οποία καθιστά πλήγμα για τον όμιλο.

Η Net-Zero Insurance Alliance συγκροτήθηκε από τον ΟΗΕ και καθιστά μία ομάδα 30 ασφαλιστών και αντασφαλιστών οι οποίοι αντιπροσωπεύουν περίπου το 15% του παγκόσμιου όγκου ασφαλίστρων παγκοσμίως, με στόχο τη μεταφορά των χαρτοφυλακίων αναδοχής τους σε καθαρές μηδενικές εκπομπές αερίων θερμοκηπίου έως το 2050.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Joachim Wenning, Διευθύνοντα Συμβούλου της Munich Re, η εταιρεία αποχωρεί από την συμμαχία προκειμένου να αποφευχθούν αντιμονοπωλιακοί κίνδυνοι. Η Munich Re θεωρεί την συμμαχία περιοριστική για τους κλιματικούς στόχους της εταιρείας, εξού και αποφάσισε να τους επιδιώξει εκτός της συμμαχίας.

«Κατά την άποψή μας, οι ευκαιρίες για την επιδίωξη στόχων απαλλαγής από τις ανθρακούχες εκπομπές, χωρίς την έκθεση σε σημαντικούς αντιμονοπωλιακούς κινδύνους,  είναι τόσο περιορισμένες  στα πλαίσια μίας συλλογικής προσέγγισης ασφαλιστών παγκοσμίως, που είναι πιο αποτελεσματικό να επιδιώξουμε μεμονωμένα τη φιλοδοξία μας για τη μείωση της υπερθέρμανσης του πλανήτη», σημείωσε στη δήλωσή του ο κ. Wenning.

Οι αντιμονοπωλιακές ανησυχίες βρίσκονται στο επίκεντρο μιας τεταμένης ατμόσφαιρας αντιδράσεων για τη βιωσιμότητα στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς οι Ρεπουμπλικάνοι πολιτικοί απωθούν τις ομαδικές προσπάθειες που συνδέονται με το κλίμα και άλλα λεγόμενα ζητήματα ESG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο
tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.