1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αφιέρωμα Διαμεσολάβηση
  6. »
  7. Χρύσης Ναφαΐδης «Ο ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή είναι σοβαρός και αναγκαίος»

Χρύσης Ναφαΐδης «Ο ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή είναι σοβαρός και αναγκαίος»

Χρύσης Ναφαΐδης «Ο ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή είναι σοβαρός και αναγκαίος»
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με τον κ. Χρύση Ναφαΐδη μιλήσαμε, με αφορμή το αφιέρωμα στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση, για τη σημαντικότητα του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή! Ο κύριος Ναφαΐδης μοιράστηκε μαζί μας την οπτική του για την ασφαλιστική κουλτούρα στην Κύπρο καθώς και τις συνήθειες και συμπεριφορές των πελατών, όπως τις παρατηρεί ο ίδιος στο ασφαλιστικό του γραφείο Nafaides Insurance Agencies Ltd.

Όπως μας λέει «Ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι σοβαρός και αναγκαίος, διότι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής κάνει ανάλυση αναγκών για τον υποψήφιο πελάτη του, κάνει έρευνα αγοράς με βάση αυτές του τις ανάγκες και κατ’ επέκταση του παρουσιάζει και προτείνει τις ανάλογες λύσεις για να καλύψει τις ανάγκες αυτές»

Μέσα από αυτή τη συνέντευξη που μας παραχώρησε είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε περισσότερα για τις επιτυχίες του ασφαλιστικού του γραφείου και τον τρόπο που προσεγγίζει τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Τέλος, μοιράστηκε μαζί μας τι είναι αυτό που τον εμπνέει καθημερινά ώστε να συνεχίζει το έργο του στην ασφαλιστική βιομηχανία με ζήλο!

Ακολουθεί η συνέντευξη που παραχώρησε στο Cyprus Insurance News ο κ. Χρύσης Ναφαΐδης:

Πώς θα χαρακτηρίζατε το 2023 για την Nafaides Insurance Agencies Ltd; Ποια ήταν τα επιτεύγματα σας και πώς αξιολογείτε γενικότερα τη χρονιά σε σχέση με τους στόχους που είχατε θέσει;

Το ασφαλιστικό μας γραφείο, Nafaides Insurance Agencies Ltd, ιδρύθηκε το 2010 έκτοτε αυξάνουμε σταθερά το χαρτοφυλάκιο μας, κάτι το οποίο μας κάνει σήμερα ένα από τα μεγαλύτερα ασφαλιστικά γραφεία Παγκύπρια. Το 2023 ήταν μια πολύ παραγωγική χρονιά για το γραφείο μας, καθώς ξεπεράσαμε τους στόχους που θέσαμε από την προηγούμενη χρονιά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ρωτήσαμε το CHAT GPT πώς μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη σχέση με τους πελάτες του

Εκείνο το οποίο μας ευχαριστεί περισσότερο είναι ότι η πλειοψηφία των νέων μας πελατών, που μας εμπιστεύονται, προέρχονται από συστάσεις των υφιστάμενων πελατών μας και αυτό λέει πολλά για εμάς. Είναι κάτι που μας ευχαριστεί και υποσχόμαστε ότι τόσο στην νέα χρονιά αλλά και στο μέλλον θα συνεχίζουμε να προσφέρουμε την ίδια ποιότητα εξυπηρέτησης των πελατών μας και θα γίνουμε ακόμη καλύτεροι, εξάλλου «εχθρός του καλού είναι το καλύτερο», και εμείς πρέπει να προσπαθούμε να προσφέρουμε το καλύτερο σε αυτούς που μας εμπιστεύονται.

Πώς προσεγγίζετε γενικότερα το ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή στη διαδικασία πώλησης ενός ασφαλιστικού προϊόντος; Πώς επηρεάζουν τα «ανταγωνιστικά» δίκτυα πωλήσεων (τραπεζικά, διαδικτυακά κ.λπ.);

Ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή είναι σοβαρός και αναγκαίος, διότι ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής κάνει ανάλυση αναγκών για τον υποψήφιο πελάτη του, κάνει έρευνα αγοράς με βάση αυτές του τις ανάγκες και κατ’ επέκταση του παρουσιάζει και προτείνει τις ανάλογες λύσεις για να καλύψει τις ανάγκες αυτές. Εξηγεί και αναλύει στον υποψήφιο πελάτη του, τους όρους των συμβολαίων (νομικά σημεία) και τις εξαιρέσεις.

Ο κάθε υποψήφιος πελάτης πριν αγοράσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο είτε είναι ζωής, είτε είναι κατοικίας, είτε είναι για το μηχανοκίνητο όχημά του, ή ακόμη και για την επιχείρησή του, πρέπει να ξέρει όχι μόνο τι τον καλύπτει αλλά και τι δεν τον καλύπτει ούτως ώστε να καταλάβει τι αγοράζει.

Αυτό είναι κάτι που εμείς ως ασφαλιστικό γραφείο το έχουμε σαν κανόνα, το ίδιο και αρκετοί συνάδελφοι επαγγελματίες ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Σαν ασφαλιστικό γραφείο εμάς δεν μας έχουν επηρεάσει τα «ανταγωνιστικά» δίκτυα πωλήσεων, διότι δεν τα θεωρούμε «ανταγωνιστικά», πιστεύουμε ότι δεν προσφέρουν την ίδια ποιότητα που προσφέρει ένας επαγγελματίας ασφαλιστικός διαμεσολαβητής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Τελευταίες ημέρες για συμμετοχή στο αφιέρωμα για τις ασφαλίσεις Ζωής και Υγείας!

Όταν ένας υποψήφιος πελάτης ή επιχείρηση αγοράζει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο δια μέσου ενός επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή, ο υποψήφιος πελάτης «αγοράζει» και έναν 24ωρο σύμβουλο για όποια απορία κι αν έχει, για ό,τι ατύχημα έχει και μάλιστα κατά την διάρκεια της οποιασδήποτε απαίτησης ο διαμεσολαβητής είναι δίπλα του να φροντίσει ότι θα προχωρήσουν οι διαδικασίες ομαλά!

Εμείς στην Nafaides Insurance Agencies Ltd αυτό το έχουμε σαν κανόνα. Είμαστε πάντα διαθέσιμοι να εξυπηρετούμε τους πελάτες μας 24/7. Όπως και να το κάνουμε, είναι πολύ διαφορετικό το να μιλάς απευθείας με τον ασφαλιστικό σου σύμβουλο!

Ποιες αλλαγές εντοπίζετε εσείς στις συμπεριφορές και τις συνήθειες των καταναλωτών και πώς πρέπει να προσαρμοστεί ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής;

Ο κόσμος πλέον είναι απαιτητικός … να σας πω κάτι; Και πολύ καλά κάνει! Ο καταναλωτής πληρώνει και θέλει να έχει επιλογές, να επιλέξει να καλύψει τις ανάγκες του. Και εμείς έχουμε την επαγγελματική υποχρέωση να είμαστε σωστά καταρτισμένοι να γνωρίζουμε όλα όσα λέμε και να είμαστε έτοιμοι να στηρίξουμε τον πελάτη μας την κρίσιμη εκείνη ώρα. Για αυτό αφού ο κόσμος είναι πλέον απαιτητικός μπορεί να επιλέγει κάποιον που είναι επαγγελματίας στον χώρο, έναν επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή!

Μεγάλος λόγος γίνεται συχνά για το εάν έχουμε Ασφαλιστική Κουλτούρα σαν λαός. Ποιος πιστεύετε ότι είναι ο ρόλος των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών στην ενίσχυση της ασφαλιστικής συνείδησης στην κοινωνία; Και πώς μια εταιρεία μπορεί να καλλιεργήσει αυτή την κουλτούρα;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ρωτήσαμε το CHAT GPT πώς μπορεί να βοηθήσει έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή στη σχέση με τους πελάτες του

Σήμερα υπάρχει ασφαλιστική κουλτούρα! Θεωρώ πως έχει περιθώρια βελτίωσης, όμως υπάρχει. Ο καταναλωτής άρχισε πλέον και αντιλαμβάνεται καλύτερα τον θεσμό της ασφάλισης. Ο κόσμος πλέον αντιλαμβάνεται ότι τα πάντα ανά πάσα στιγμή μπορεί να ανατραπούν, ένα ατύχημα, μια θεομηνία είναι πιθανόν να συμβούν και να σε οδηγήσουν σε μια δυσχερή κατάσταση οικονομική και όχι μόνο, απ΄ όπου δύσκολα θα ανακάμψεις όταν είσαι ανασφάλιστος.

Έτσι, έχοντας επίγνωση όλων αυτών δεν τα αφήνει πλέον στην τύχη. Καλύτερα να έχεις ασφαλιστική κάλυψη και ας μην την χρειαστείς παρά να την χρειαστείς και να μην την έχεις! Τουλάχιστον η πλειοψηφία του κόσμου έχει ασφαλιστική συνείδηση.

Τι είναι αυτό που σας εμπνέει καθημερινά στον ασφαλιστικό κλάδο;

Εκείνο που με εμπνέει καθημερινά είναι το ότι διάμεσου του επαγγέλματός μου προσφέρω στον συνάνθρωπό μου, δίνω λύσεις στις ανάγκες του. Τηρώ την υπόσχεσή μου ως επαγγελματίας διαμεσολαβητής μαζί με τους συνεργάτες μου, είμαι εκεί την ώρα που στο μυαλό του πελάτη μου επικρατεί πανικός να του προσφέρω ηρεμία, να τον προστατέψω από την οικονομική καταστροφή και όλα αυτά γιατί, είμαι επαγγελματίας διαμεσολαβητής ασφαλιστικών προϊόντων και από την αρχή συμβούλεψα τον πελάτη μου σωστά.

Το επάγγελμά μας είναι πολύ σημαντικό, ένα λάθος μπορεί να αποβεί οικονομικά μοιραίο για τον καταναλωτή. Η παρουσία του επαγγελματία ασφαλιστικού διαμεσολαβητή από την αρχή της σύμβασης είναι πολύ σημαντική διότι είναι αυτός που θα προτείνει και θα συμβουλέψει τον πελάτη του σ’ αυτό που πραγματικά χρειάζεται.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.