1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Allianz: Υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη, αυξήθηκαν τα λειτουργικά

Allianz: Υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη, αυξήθηκαν τα λειτουργικά

Allianz: Υποχώρησαν τα καθαρά κέρδη, αυξήθηκαν τα λειτουργικά
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

​​​​​​​Η Allianz ανακοίνωσε ότι τα καθαρά κέρδη β΄ τριμήνου υποχώρησαν αλλά τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν, καθώς οι δραστηριότητες διαχείρισης assets αντιμετώπισαν προβλήματα εν μέσω αναταράξεων στις αγορές.

Η γερμανική ασφαλιστική τόνισε ότι τα καθαρά κέρδη τριμήνου στο τέλος Ιουνίου διαμορφώθηκαν στα 1,71 δισ. ευρώ, χαμηλότερα από τα 2,23 δισ. ευρώ πριν από ένα χρόνο.

Τα λειτουργικά κέρδη αυξήθηκαν 5,3% στα 3,50 δισ. ευρώ, κυρίως λόγω των βελτιωμένων αποτελεσμάτων αναδοχής και επενδύσεων στον τομέα των ακινήτων, ανέφερε η Allianz.

Οι εκτιμήσεις έκαναν λόγο για καθαρά κέρδη 1,83 δισ. ευρώ και λειτουργικά κέρδη 3,29 δισ. ευρώ.

Η ανάπτυξη δέχθηκε πλήγμα από τη μονάδα διαχείρισης asset, καθώς οι “δυσμενείς κινήσεις της αγοράς και το επιφυλακτικό επενδυτικό κλίμα”, οδήγησαν σε πτώση των λειτουργικών κερδών κατά 6,6% στη μονάδα.

Τα assets υπό διαχείριση τρίτων, μειώθηκαν κατά 109 δισ. δολάρια στα 2,319 τρις. ευρώ, λόγω των μη ευνοϊκών αγορών που χαρακτηρίζονται από τις αβεβαιότητες για τον πληθωρισμό και την αναταραχή στις κεφαλαιαγορές, με τις καθαρές εκροές από τις δραστηριότητες να φτάνουν τα 33,8 δισ. ευρώ.

Τα έσοδα του ομίλου ενισχύθηκαν 8,2% στα 37,1 δισ. ευρώ, ενώ η Allianz επίσης επιβεβαίωσε τις εκτιμήσεις για τα λειτουργικά κέρδη στο σύνολο της χρήσης, στα 13,4 δισ. ευρώ, συν/πλην 1 δισ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Generali: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.