1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Ιταλία: Πρόστιμο €5 εκ. σε ασφαλιστικές για αθέμιτες εμπορικές πρακτiκές

Ιταλία: Πρόστιμο €5 εκ. σε ασφαλιστικές για αθέμιτες εμπορικές πρακτiκές

Ιταλία: Πρόστιμο €5 εκ. σε ασφαλιστικές για αθέμιτες εμπορικές πρακτiκές
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πρόστιμο, ύψους €5 εκατομμυρίων, επέβαλε η ιταλική αρχή ανταγωνισμού, AGCM, στην κάθε μια από τις ασφαλιστικές εταιρείες Generali και UnipolSai, τους δύο μεγαλύτερους ασφαλιστικούς ομίλους της χώρας, για ενδεχόμενη διενέργεια αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, ανακοίνωσε η ίδια η αρχή την Τρίτη.

Σύμφωνα με την εποπτική αρχή, οι δύο εταιρείες συμπεριφέρθηκαν με τρόπο που περιόριζε σημαντικά την ελευθερία επιλογής του καταναλωτή όσον αφορά την αποζημίωση για αξιώσεις ασφάλισης αυτοκινήτων.

Η Generali, η μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ιταλίας, ανακοίνωσε ότι θεωρεί τις κατηγορίες του εποπτικού οργάνου “αβάσιμες” και θα ασκήσει έφεση κατά της απόφασης.

«Η Generalali Italia εγγυάται πάντα την ευρύτερη φροντίδα και προστασία των πελατών της και των τρίτων μερών που υπέστησαν ζημιές… δίνοντας τη μέγιστη προσοχή στη συμμόρφωση με τους κανονισμούς σε κάθε στάδιο της διαδικασίας διευθέτησης αποζημιώσεων», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η UnipolSai από την πλευρά της δήλωσε ότι η εταιρεία «έδινε πάντα ιδιαίτερη προσοχή στη διαχείρηση αποζημιώσεων, επενδύοντας συνεχώς στη βελτίωση των διαδικασιών για τη διασφάλιση της σωστής εξυπηρέτησης των πελατών, τη συμμόρφωση με τους κανονισμούς και την καταπολέμηση της απάτης».

Πληροφορίες από ΚΥΠΕ / Reuters

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Generali: Ρεκόρ επιδόσεων το 2023

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.