1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. AIG: Σημαντική πτωση της κερδοφορίας

AIG: Σημαντική πτωση της κερδοφορίας

AIG: Σημαντική πτωση της κερδοφορίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σημαντική υποχώρηση κερδοφορίας παρουσίασε στο δεύτερο τρίμηνο του έτους ο ασφαλιστικός κολοσσός American International Group (AIG), εξέλιξη που η εταιρεία αποδίδει στη μείωση των εσόδων από επενδύσεις και στη καθυστέρηση της αρχικής δημόσιας προσφοράς της μονάδας ζωής και συνταξιοδότησης ως απόρροια της μεταβλητότητας που επικρατεί στην αγορά.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε συνολικά ενοποιημένα καθαρά κέρδη από επενδύσεις ύψους 2,6 δισ. δολαρίων για το β΄ τρίμηνο του έτους, μειωμένα κατά 29%, εν μέρει λόγω της εξασθένησης των εναλλακτικών επενδύσεων.

Τα προσαρμοσμένα έσοδα μετά από φόρους που αποδίδονται στους μετόχους της εταιρείας μειώθηκαν στα 979 εκατ. δολάρια ή στα 1,19 δολάρια ανά μετοχή, έναντι 1,3 δισ. δολαρίων ή 1,52 δολαρίων το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους.

Τα καθαρά ασφάλιστρα της εταιρείας στο τμήμα γενικών ασφαλειών αυξήθηκαν κατά 5% σε σταθερή συναλλαγματική βάση στα 6,9 δισ. δολάρια, ενώ τα έσοδα από αναδοχές αυξήθηκαν κατά 73%.

Η εταιρεία απέδωσε τη μείωση της κερδοφορίας της κατά ένα μέρος στην καθυστέρηση της αρχικής δημόσιας προσφοράς για τη μονάδα ζωής και συνταξιοδότησης, λόγω της μεταβλητότητας που έχουν προκαλέσει ο υψηλός πληθωρισμός, η αύξηση των επιτοκίων αλλά και ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία, που έχουν οδηγήσει και άλλες εταιρείες να επανεξετάσουν τα σχέδιά τους για εισαγωγή στο ταμπλό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Επιδόσεις ρεκόρ για την Allianz

Η μονάδα ζωής και συνταξιοδότησης της AIG -που πρόκειται να μετονομαστεί σε Corebridge Financial Inc όταν εισαχθεί στο ταμπλό- είχε υποβάλει αίτηση για την αρχική δημόσια προσφορά της τον Μάρτιο και σχεδίαζε να ολοκληρώσει την εισαγωγή της μέχρι τα τέλη Ιουνίου.

“Η ολοκλήρωση της δημόσιας εγγραφής αποτελεί σημαντική προτεραιότητα για εμάς και παραμένουμε έτοιμοι να την εκτελέσουμε”, δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος Peter Zaffino χωρίς όμως να δώσει νέα προθεσμία για την προσφορά.

Η AIG -μια από τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες στον κόσμο- είχε ανακοινώσει για πρώτη φορά την κίνηση το 2020 και πούλησε ποσοστό 9,9% της εν λόγω μονάδας στην εταιρεία Blackstone Group Inc έναντι 2,2 δισ. δολαρίων πέρυσι.

Πηγή: capital.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.