1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ελλάδα: Παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023

Ελλάδα: Παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023

Ελλάδα: Παραγωγή ασφαλίστρων Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η EAEE διεξάγει έρευνα σχετικά με την παραγωγή ασφαλίστρων ανά μήνα μεταξύ των ασφαλιστικών επιχειρήσεων – μελών της. Συνολικά ανταποκρίθηκαν 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις, εκ των οποίων οι 43 δραστηριοποιήθηκαν στις ασφαλίσεις κατά Ζημιών και 16 στις ασφαλίσεις Ζωής.

Από τις 49 ασφαλιστικές επιχειρήσεις , οι 27 δραστηριοποιήθηκαν στην Ελλάδα με την μορφή της Ανώνυμης Ασφαλιστικής Εταιρίας, 2 με τη μορφή του αλληλασφαλιστικού συνεταιρισμού, 15 ως Υποκαταστήματα αλλοδαπής ασφαλιστικής και 5 ευρωπαϊκές ασφαλιστικές δραστηριοποιήθηκαν με καθεστώς ελεύθερης παροχής υπηρεσιών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία αυτά (κατόπιν προσαρμογής των δεδομένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος με νεότερες απαντήσεις), από τη σύγκριση των δηλώσεων παραγωγής ασφαλίστρων των μηνών Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023 των ανωτέρω επιχειρήσεων με τις αντίστοιχες της ίδιας περιόδου για το 2022 των ιδίων επιχειρήσεων, προκύπτουν τα παρακάτω:

Η ανωτέρω αποτύπωσης της παραγωγής ασφαλίστρων, αναφέρεται στην καταγραφή του συνόλου των εγγεγραμμένων ασφαλίστρων από τις πρωτασφαλίσεις (συμπεριλαμβανομένων των δικαιωμάτων συμβολαίων) στο πλήρες των ποσών (ανεξαρτήτως αν αφορούν περιοδικές καταβολές ή εφάπαξ πληρωμή ασφαλίστρων), έτσι όπως ταξινομούνται στους κλάδους ασφαλίσεων σύμφωνα με τον Ν.4364/2016 (κατόπιν της προσαρμογής των δεδομένων του προηγούμενου χρονικού διαστήματος).

Στους πίνακες που ακολουθούν καταγράφονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας παραγωγής ασφαλίστρων ανά κλάδο ασφάλισης (Ζωής και Ζημιών) για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Φεβρουαρίου 2023 καθώς και η μεταβολή τους έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2022:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ελληνική Τράπεζα: Μείωση καθαρών εσόδων από ασφαλιστικές εργασίες λόγο αντασφάλισης το 2023

Στα δύο γραφήματα που ακολουθούν παρουσιάζεται η εξέλιξη της παραγωγής ασφάλιστρων ανά μήνα, για το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου 2022 – Φεβρουαρίου 2023, ξεχωριστά για τις ασφαλίσεις Ζωής και τις ασφαλίσεις κατά Ζημιών.

Στους πίνακες που ακολουθούν καταγράφονται αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας παραγωγής ασφαλίστρων ανά κλάδο ασφάλισης (Ζωής και Ζημιών) μηνός Φεβρουαρίου του 2023 καθώς και η μεταβολή τους έναντι των αντιστοίχων του Φεβρουαρίου του 2022 :

Μπορείτε να δείτε το σχετικό infographic εδώ: eaee.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

insuranceforum.gr

To Insuranceforum.gr είναι μια κλαδική ιστοσελίδα που απευθύνεται σε επαγγελματίες και στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου. Είναι online από το 2010 και είναι το μοναδικό κλαδικό site για τον Ασφαλιστικό Κλάδο με έδρα την Βόρεια Ελλάδα. Με ρεπορτάζ, συνεντεύξεις και αποκαλυπτικό περιεχόμενο ενημερώνει καθημερινά πάνω από 2.500 μοναδικούς επισκέπτες.

Από τον Νοέμβριο του 2021 το insuranceforum.gr και το Cyprus Insurance News συνεργάζονται στενά μέσω της δημιουργίας και ανταλλαγής πρωτογενούς περιεχομένου για την Ασφαλιστική αγορά σε Ελλάδα και Κύπρο.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.