1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Άγγιξε καρδιές η παρουσίαση του παραμυθιού του Αντίγονου Θεοδώρου

Άγγιξε καρδιές η παρουσίαση του παραμυθιού του Αντίγονου Θεοδώρου

Άγγιξε καρδιές η παρουσίαση του παραμυθιού του Αντίγονου Θεοδώρου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σε μια συγκινητική ατμόσφαιρα με άρωμα νοσταλγίας των παιδικών χρόνων και με φροντιστικό προσανατολισμό στο μέλλον έγινε χθες 7 Απριλίου, η παρουσίαση του παραμυθιού του Αντίγονου Θεοδώρου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Μέσα Γειτονιάς.

Εκλεκτοί ομιλητές και πληθώρα κόσμου πλαισίωσαν την παρουσίαση του παιδικού αυτού βιβλίου, το οποίο έχει φιλανθρωπικό σκοπό.

Την αφετηρία της εκδήλωσης σήμανε η ομιλία του Αντιδημάρχου Μέσα Γειτονιάς στα πλαίσια της οποίας ο κ. Μάριος Πρωτόπαπας μίλησε με ιδιαίτερη τιμή για τον ίδιο τον κ. Θεοδώρου και το παιδικό βιβλίο του, τονίζοντας ότι ο Δήμος στηρίζει τέτοιες προσπάθειες και ανθρώπους που αγωνίζονται για την προαγωγή της μάθησης και την ευημερία των νέων! Χαρακτήρισε το βιβλίο ως ελπίδα για ένα φωτεινότερο μέλλον, ενώ για τον Αντίγονο Θεωδόρου είπε: «Ο Αντίγονος πέρα από τη συγγραφική του ικανότητα είναι κι ένας καταξιωμένος επαγγελματίας στο χώρο της ασφάλισης. Είναι ένας άνθρωπος με όνειρα και φιλοδοξίες, δημιουργικός και αφοσιωμένος στους στόχους του. Συμμετέχει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και δίνει ευγενική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες και άτομα που έχουν ανάγκη.»

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Λεμεσού και Παγκύπρια, κ. Ντίνος Έλληνας, τόνισε στην ομιλία του τη σημαντικότητα της αξίας της αποταμίευσης στη σύγχρονη κοινωνία και τη σπουδαιότητα του να σκέφτεται κάποιος και το μέλλον, ενώ για το βιβλίο δήλωσε: «Ο σκοπός που είναι αφιερωμένος τα έσοδα είναι ιερός…»

Ο Πρόεδρος Συνομοσπονδοίας Συνδέσμου Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, κ. Ρένος Κουμή, αναφέρθηκε με νοσταλγία στο γαλάζιο βιβλίο αποταμιεύσεων των παιδικών χρόνων, όπως και άλλοι ομιλητές, καθώς το παραμύθι του Αντίγονου ξύπνησε αυτές τις αναμνήσεις ενθυμίζοντας ότι η αποταμίευση όταν μαθαίνεται από μικρή ηλικία κάνει τη διαφορά στη ζωή κάποιου.

Το παρόν έδωσε και ο κ. Λοΐζος Κωνσταντίνου, Πρόεδρος Παγκύπριας Συνομοσπονδίας Συνδέσμων Γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, μεταδίδοντας το μήνυμα της αξίας της αγάπης: «Αν όλοι γεμίζουμε φασούλι φασούλι το σακούλι της αγάπης της καρδιάς μας, θα έχουμε σίγουρα ένα κόσμο πιο όμορφο.» Με συγκίνηση μίλησε για τον κ. Θεοδώρου λέγοντας «Ο Αντίγονος είναι ένας άνθρωπος γεμάτος ζωντάνια, μεθοδικός, πρακτικός, ευαίσθητος, κοινωνικός με ανεπτυγμένο αίσθημα φιλανθρωπίας και με καρδιά γεμάτη αγάπη για τα παιδιά.» Όσον αφορά το βιβλίο, δήλωσε ότι το παραμύθι είναι ένα ταξίδι στο παρελθόν που μας κάνει να σκεφτόμαστε και το μέλλον.

Έπειτα, η Δωρίτα Μαρκαντώνη ως αντιπρόεδρος Γονέων και Φίλων Παιδιών με ειδικές ανάγκες «Σπίτι του Μάριου» μίλησε για την ιστορία του Συνδέσμου Γονέων και Φίλων Παιδιών με ειδικές ανάγκες καθώς και όσα προσφέρει ο Σύνδεσμος, δηλώνοντας ευχαριστίες στον Αντίγονο για την απόφασή του να γράψει το βιβλίο και να προσφέρει τα έσοδα στο Σύνδεσμο, μια φιλανθρωπική κίνηση με ιδιαίτερη προσφορά στο κοινωνικό σύνολο. Η κ. Μαρκαντώνη διαβεβαίωσε μάλιστα πως τα χρήματα από τα έσοδα θα επιτελέσουν το σκοπό τους επάξια!

Ο Αντίγονος Θεοδώρου σε μια εγκάρδια ομιλία ανέφερε ότι το βιβλίο δεν ήταν απλά μια δημιουργική εργασία, αλλά μια βαθιά προσωπική εμπειρία ξεκινώντας ως μια ιστορία που ήθελε να μοιραστεί με φίλους και γνωστούς ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε ένα βιβλίο με ευρύτερο κοινό. Αφορμή αποτέλεσε η απώλεια του πατέρα του, μια εμπειρία που τον ώθησε να αναζητήσει τρόπους προσφοράς για να τιμήσει τη μνήμη του και έτσι προέκυψε η δημιουργία του βιβλίου συνδυάζοντας την αγάπη για την αφήγηση και την ανάγκη προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο.

«Μέσα από το βιβλίο τα παιδιά μαθαίνουν την αξία του σωστού οικονομικού προγραμματισμού, ενώ παράλληλα ενθαρρύνονται να υιοθετήσουν υγιείς οικονομικές συνήθειες από μικρή ηλικία», δήλωσε ο συγγραφέας του παραμυθιού, Αντίγονος Θεοδώρου.

Όσον αφορά τους χαρακτήρες του βιβλίου, σημείωσε πως κάθε χαρακτήρας είναι εμπνευσμένος από ένα άτομο της οικογένειάς του μεταδίδοντας την αγάπη και την ευγνωμοσύνη που αισθάνεται γι’ αυτούς.

Ο Αντίγονος Θεοδώρου επέλεξε συγκεκριμένα την 7η Απριλίου για την παρουσίαση του βιβλίου για να τιμήσει την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και την παγκόσμια ημέρα αυτισμού που γιορτάζονται στις 2 Απριλίου σε μια προσπάθεια συμπερίληψης αυτών των ατόμων.

Με χαρά δήλωσε πως είναι σε διαδικασία συγγραφής κι άλλων παιδικών βιβλίων με ευρεία θεματολογία που αφορά διάφορα κοινωνικά ζητήματα. Τέλος, ευχαρίστησε ιδιαίτερα την εικονογράφο του βιβλίου Μαρία Προδρόμου που δημιούργησε μαγευτικές εικόνες για το παραμύθι, καθώς και τον εκδοτικό οίκο Αναζητήσεις.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης έγινε αφήγηση του παραμυθιού από την εκδότρια και συγγραφέα Μαρία Στυλιανού!

Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση δίνοντας την ευκαιρία στους παρευρισκόμενους για περαιτέρω συζητήσεις.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την παρουσίαση:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.