1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Θα καταγράφεται στο κοτσιάνη ατύχημα ή ζημιά στο αυτοκίνητο

Θα καταγράφεται στο κοτσιάνη ατύχημα ή ζημιά στο αυτοκίνητο

Θα καταγράφεται στο κοτσιάνη ατύχημα ή ζημιά στο αυτοκίνητο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο ασφαλιστής θα ενημέρωνει τον Έφορο – Θα περνά και από έλεγχο και μετά θα κυκλοφορήσει ξανά το αυτοκίνητο…

Τροποποιητικούς κανονισμούς ετοιμάζει το Υπουργείο Μεταφορών με σκοπό να δημιουργηθεί η νομοθετική υποχρέωση για ενημέρωση του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, όταν όχημα εμπλέκεται σε τροχαία σύγκρουση ή υποστεί ζημιές από πλημμύρα, χαλαζοθύελλα, φωτιά ή οποιοδήποτε άλλο συμβάν.

Με τον τροποποιητικό κανονισμό, ο  ασφαλιστής που εξέδωσε το ισχύον ασφαλιστήριο για το όχημα ή ανάλογα με την περίπτωση, το Ταμείο Ασφαλιστών Κύπρου, ενημερώνει τον Έφορο Μηχανοκινήτων Οχημάτων, με τον τρόπο που καθορίζεται από αυτόν.

Με βάση το τροποποιητικό νομοσχέδιο, ο Έφορος Μηχανοκινήτων Οχημάτων, παραπέμπει το όχημα για τη διενέργεια των κατά την κρίση του απαραίτητων ελέγχων, για να διαπιστωθεί ότι αυτό έχει επιδιορθωθεί ορθά και είναι κατάλληλο για οδική χρήση. Παράλληλα, θα καταγράφει το γεγονός στο πιστοποιητικό εγγραφής του οχήματος.

Ο Έφορος Μηχανοκινήτων Οχημάτων δύναται με γνωστοποίηση του στην Επίσημη Εφημερίδα της Δημοκρατίας, να καθορίσει κατηγορίες σε σχέση με ζημιές που υπέστη το όχημα.

Το θέμα ήταν ορισμένο να συζητηθεί στη χθεσινή  συνεδρίαση της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής, αλλά δεν συζητήθηκε. Το θέμα παραπέμφθηκε στη συνεδρία της Πέμπτης 11 Απριλίου με τον πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών Μαρίνο Μουσιούττα να αναφέρει ότι «αναμένουμε να δούμε ποιες είναι οι απόψεις των εμπλεκομένων για να προχωρήσουμε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Κακά μαντάτα για τις πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη
Πηγή: offsite.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.