1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. 73 εκατ. θα δώσουν 4 ασφαλιστικές για την «σφαγή» στο Sandy...

73 εκατ. θα δώσουν 4 ασφαλιστικές για την «σφαγή» στο Sandy Hook

73 εκατ. θα δώσουν 4 ασφαλιστικές για την «σφαγή» στο Sandy Hook
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με απόφαση ομοσπονδιακού δικαστηρίου στην Αλαμπάμα 4 ασφαλιστικές καλούνται να πληρώσουν αποζημιώσεις ύψους 73 εκατομμυρίων δολαρίων στις οικογένειες των θυμάτων της επίθεση στο Sandy Hook.

Ο διακανονισμός με την οπλουργό εταιρεία Remington Arms και τις θυγατρικές της, οι οποίες έχουν κυρήξει πτώχευση ανακοινώθηκε προχθες.

Τη στιγμή του πυροβολισμού, τέσσερις ασφαλιστικές είχαν συνολικά πέντε συμβόλαια σε ισχύ για τη Remington Arms και τις εταιρείες της. Οι τέσσερις ασφαλιστικές που μοιράζονται την πληρωμή του διακανονισμού στις οικογένειες των θυμάτων του πυροβολισμού είναι η Ironshore (θυγατρική της Liberty Mutual), η James River Insurance Co., η ACE (τώρα Chubb) και η North American Capacity Insurance Co. (Swiss Re Corporate Solutions America Insurance Corp) .Σύμφωνα με το δικαστήριο, τα συνολικά δηλωμένα όρια αυτών των πέντε συμβολαίων είναι 76 εκατομμύρια δολάρια. Ωστόσο, η James River πλήρωσε 2,5 εκατομμύρια δολάρια για μια διαφορετική σχετική αξίωση, μειώνοντας τα δυνητικά διαθέσιμα όρια στα 73,5 εκατομμύρια δολάρια.

Είκοσι μαθητές και έξι ενήλικες σκοτώθηκαν τον Δεκέμβριο. 14, 2012 στο Newtown, Connecticut, από τον 20χρονο Adam Lanza. Ο Lanza χρησιμοποίησε ένα τουφέκι Remington Bushmaster AR-15 στη σκοποβολή. Αυτός ο διακανονισμός περιλαμβάνει εννέα οικογένειες πέντε ενηλίκων και τεσσάρων παιδιών που σκοτώθηκαν.

Ο εν λόγω διακανονισμός σηματοδοτεί την πρώτη φορά που οπλοποιός εταιρεία θεωρείται υπεύθυνη για μαζικό πυροβολισμό στη χώρα. Οι δικηγόροι των εναγόντων ακολούθησαν τον ασυνήθιστο δρόμο να επικεντρωθούν όχι στην κατασκευή του όπλου που χρησιμοποιήθηκε από τη Remington αλλά στο μάρκετινγκ του. Ενώ ο ομοσπονδιακός νόμος περί προστασίας του νόμιμου εμπορίου όπλων παρέχει στους κατασκευαστές πυροβόλων όπλων ασυλία από την ευθύνη προϊόντων, οι ενάγοντες υποστήριξαν ότι ο νόμος στην προκειμένη περίπτωση δεν ισχύει. Αντίθετα, εστίασαν στο «επιθετικό μάρκετινγκ που δοξάζει τη βία» της Remington των AR-15 της ως αθέμιτη εμπορική πρακτική και παραβίαση του νόμου του Κονέκτικατ. Η νομική στρατηγική προσπάθησε να αποκαλύψει πώς η Remington διέθεσε το AR-15 σε «νέους, επιρρεπείς στη βία άνδρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Αμερική: Συσχετίζουν την συμπεριφορά οδήγησης με την οικονομική δυνατότητα των ασφαλισμένων

Οι οικογένειες και οι δικηγόροι τους ελπίζουν ότι ο διακανονισμός στέλνει ένα μήνυμα στις ασφαλιστικές και τις τράπεζες καθώς και στους οπλοφόρους και τους εμπόρους.

«Αυτές οι εννέα οικογένειες μοιράστηκαν έναν και μόνο στόχο από την αρχή: να κάνουν ό,τι μπορούσαν για να βοηθήσουν στην αποτροπή του επόμενου Sandy Hook» δήλωσε ο Josh Koskoff, επικεφαλής σύμβουλος και συνεργάτης στη δικηγορική εταιρεία του Κονέκτικατ Koskoff, Koskoff & Bieder, η οποία εκπροσωπούσε τις οικογένειες του Sandy Hook. «Αυτή η νίκη θα πρέπει να χρησιμεύσει ως κλήση αφύπνισης όχι μόνο για τη βιομηχανία όπλων, αλλά και για τις ασφαλιστικές και τραπεζικές εταιρείες που την υποστηρίζουν.

«Για τη βιομηχανία όπλων, είναι καιρός να σταματήσει η απερίσκεπτη διάθεση όλων των όπλων σε όλους τους ανθρώπους για όλες τις χρήσεις και αντ’ αυτού να αναρωτηθεί πώς το μάρκετινγκ μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο αντί να το προσκρούσει. Για τον ασφαλιστικό και τον τραπεζικό κλάδο, είναι καιρός να αναγνωρίσουμε το οικονομικό κόστος της ασφάλισης εταιρειών που αυξάνουν τα κέρδη αυξάνοντας τον κίνδυνο. Η ελπίδα μας είναι ότι αυτή η νίκη θα είναι ο πρώτος ογκόλιθος στη χιονοστιβάδα που φέρει αυτή την αλλαγή».

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.