1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Κέρδη 9,4 εκατομμύριων δολαρίων θα μοιράσει στους μετόχους της η AIG...

Κέρδη 9,4 εκατομμύριων δολαρίων θα μοιράσει στους μετόχους της η AIG για το 2021

Κέρδη 9,4 εκατομμύριων δολαρίων θα μοιράσει στους μετόχους της η AIG για το 2021
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ως «εξαιρετικά» χαρακτήρισε τα οικονομικά αποτελέσματα της AIG τόσο για το 4ο τρίμηνο αλλά και ολόκληρο το 2021, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Αμερικανικού Ασφαλιστικού Κολοσσού American International Group (AIG), Peter Zaffino.

Ο διεθνής οργανισμός ανέφερε προσαρμοσμένα έσοδα μετά τη φορολογία (AATI) ύψους 4,4 δισεκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ, ή 5,12 δολάρια ΗΠΑ ανά κοινή μετοχή, σε σύγκριση με 2,2 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ το 2020. Τα καθαρά κέρδη του έτους 2021 που αποδίδονται στους μετόχους της AIG φτάνουν τα 9,4 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με καθαρή την ζημία ύψους 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων που είχε η εταιρεία το προηγούμενο έτος.

Για το τέταρτο τρίμηνο, τα έσοδα μετά τη φορολογία ήταν 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια, ή 1,58 δολάρια ανά μετοχή, σε σύγκριση με 827 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ, ή 0,94 δολάρια ΗΠΑ ανά μετοχή, το προηγούμενο τρίμηνο. Τα καθαρά κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2021 που αναλογούν στους μετόχους της AIG ήταν 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια, σε σύγκριση με καθαρή ζημία 60 εκατομμυρίων την ίδια περίοδο του 2020.

Η AIG απέδωσε την αύξηση των εσόδων κυρίως στα ισχυρά αποτελέσματα αναδοχής στον Γενικό Κλάδο, όπου τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 7% το 4ο τρίμηνο του 2021 σε σύγκριση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 13% για το 2021, λόγω της αύξησης των παγκόσμιων εμπορικών δραστηριοτήτων της κατά 13% το τέταρτο τρίμηνο και κατά 18% για το σύνολο του έτους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

Ο Γενικός Κλάδος ανέφερε κέρδη αναδοχής για το 2021 και για κάθε τρίμηνο του έτους, το οποίο, σύμφωνα με τον Zaffino, οφείλεται “στην πειθαρχημένη εφαρμογή και τη μείωση της μεταβλητότητας σε ένα περιβάλλον συνεχώς αυξανόμενου κινδύνου φυσικών καταστροφών”.

Το Combined Ratio της εταιρείας βελτιώθηκε κατά 10,4 μονάδες το τέταρτο τρίμηνο του 2021, σε σύγκριση με την προηγούμενη περίοδο, αγγίζοντας το 92,4%. Όπως τόνισε ο Zaffino, η βελτίωση αντικατοπτρίζει τα συνολικά ισχυρά αποτελέσματα αναδοχής ως αποτέλεσμα της βελτίωσης τόσο των δεικτών ζημιών όσο και εξόδων κατά 8,4 μονάδες και 2,0 μονάδες, αντίστοιχα.

«Το τέταρτο τρίμηνο και ολόκληρο το έτος 2021, η AIG παρουσίασε εξαιρετικά οικονομικά αποτελέσματα με τον Γενικό Κλάδο να συνεχίζει να παράγει βελτιωμένη κερδοφορία αναδοχής μέσω εξαιρετικής ανάπτυξης και εξαιρετικά μειωμένης μεταβλητότητας λόγω των μεικτών οριακών μειώσεων και της στρατηγικής χρήσης της αντασφάλισης, και η Life and Retirement συνέβαλε και πάλι σημαντικά στα συνολικά αποτελέσματά μας», δήλωσε ο Zaffino. “Ολοκληρώσαμε τη χρονιά με ρευστότητα 10,7 δις δολαρίων. Η ποιότητα αυτών των αποτελεσμάτων οφείλεται στη σκληρή δουλειά, την αφοσίωση και τη δέσμευση των συναδέλφων μας ανά τον κόσμο για αριστεία σε ό,τι κάνουμε.»

Ο κλάδος Ζωής και Συντάξεων της AIG κατέγραψε άλλο ένα σταθερό τρίμηνο λόγω των διαφοροποιημένων δραστηριοτήτων της, των αυξημένων πωλήσεων προσόδων και του ευνοϊκού αντίκτυπου των αγορών μετοχών τόσο στο επενδυτικό χαρτοφυλάκιο όσο και στα έσοδα από τέλη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας για την Atlantic Insurance το 2023

Ο κλάδος ανέφερε προσαρμοσμένα έσοδα προ φόρων ύψους 969 εκατομμυρίων δολαρίων για το τέταρτο τρίμηνο, μείωση 6% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, αλλά αυτό αντισταθμίστηκε εν μέρει από υψηλότερα έσοδα από τέλη και εναλλακτικά έσοδα από επενδύσεις. Τα ασφάλιστρα που γράφτηκαν ήταν 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια το τέταρτο τρίμηνο, από 1 δισεκατομμύριο δολάρια το προηγούμενο τρίμηνο, λόγω των υψηλότερων πωλήσεων μεταφοράς συνταξιοδοτικού κινδύνου.

«Από τότε που ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να διαχωρίσουμε τον κλάδο Ζωής και Συντάξεων από την AIG, έχουμε σημειώσει σημαντική πρόοδο στην προετοιμασία της επιχείρησης να είναι μια ανεξάρτητη, αυτόνομη εταιρεία, συμπεριλαμβανομένου του κλεισίματος της πώλησης μετοχικού κεφαλαίου 9,9% στη Blackstone τον Νοέμβριο του 2021», δήλωσε ο Zaffino. “Κατά τη διάρκεια του 2021, μειώσαμε το χρέος και προτιμήσαμε τη μόχλευση μετοχών κατά 380 μονάδες βάσης στο 24,6% επαναγοράζοντας χρέος 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων και επιστρέψαμε 3,7 δισεκατομμύρια δολάρια στους μετόχους μέσω κοινών επαναγορών μετοχών και μερισμάτων”.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος ολοκλήρωσε την ανάλυσή του με τη θετική δήλωση: «Η AIG μπήκε στο  2022 καλύτερη, ισχυρότερη και σε θέση για να συνεχίσει να προσφέρει αξία σε όλους όσους συνεργάζεται καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να είμαστε μια κορυφαία εταιρεία».  

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.