1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Οι Metallica έχασαν την αγωγή εναντίων των Lloyd’s για ακύρωση συναυλιών

Οι Metallica έχασαν την αγωγή εναντίων των Lloyd’s για ακύρωση συναυλιών

Οι Metallica έχασαν την αγωγή εναντίων των Lloyd’s για ακύρωση συναυλιών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Σύμφωνα με απόφαση που εκδόθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες των Ηνωμένων Πολιτειών και δημοσιεύθηκε από το Αμερικανικό περιοδικό Billboard, απορρίφθηκε η αξίωση του γνωστού συγκροτήματος Metallica από τους Lloyd’s του Λονδίνου για ασφαλιστική κάλυψη της οικονομικής ζημιάς που υπέστη το συγκρότημα από την αναβολή 6 εμφανίσεων το 2020 λόγω της πανδημίας του COVID-19.

Συγκεκριμένα, η αγωγή που είχαν καταθέσει οι Metallica αφορούσε από την ακύρωση των εμφανίσεων του εξαμελούς συγκροτήματος στη Νότια Αμερική τον Απρίλιο του 2020 μαζί με το συγκρότημα «Greta Van Fleet» . Οι συγκεκριμένες εμφανίσεις είχαν αναβληθεί λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που ίσχυαν τότε εξαιτίας της πανδημίας, με το συγκρότημα να αναγκαστεί να προγραμματίσει εκ νέου τις εμφανίσεις αυτές και τελικά να ολοκληρωθούν τον Δεκέμβριο του 2021.

Σύμφωνα με την αρχική αγωγή των Metallica, το συγκρότημα αξίωνε την ασφαλιστική αποζημίωση στα πλαίσια της ασφάλισης που διατηρούσε για ακυρώσεις, εγκατάλειψη ή μη εμφάνισης σε συναυλίες. Η αξίωση είχε απορριφθεί από τους Lloyd’s λόγω όρων του ασφαλιστηρίου συμβολαίου που εξαιρούσε τις μεταδοτικές ασθένειες. Η Metallica θεωρούσαν ότι η ερμηνεία του συγκεκριμένου όρου ήταν αδικαιολόγητα περιοριστική με το δικαστήριο τελικά όμως να δικαιώνει τους Lloyd’s.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Πρόστιμο €28.000 για θανάσιμο τραυματισμό σε εργοδοτούμενο και έκθεση προσώπων σε κίνδυνο

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου «Οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που προκάλεσαν τις ακυρώσεις των συναυλιών ήταν αποτέλεσμα της έξαρσης της πανδημίας του COVID-19». Τα στοιχεία, σύμφωνα με το δικαστήριο, καταδεικνύουν ότι η πανδημία ώθησε την επιβολή αυτών των περιορισμών στη Νότια Αμερική και τους περιορισμούς των δημοσίων συγκεντρώσεων. Ως εκ τούτου, καταλήγει η απόφαση, η πανδημία ήταν η γενεσιουργός αιτία των ακυρώσεων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.