1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. 3 καλοί λόγοι για να ασφαλίσεις το σπίτι σου σήμερα

3 καλοί λόγοι για να ασφαλίσεις το σπίτι σου σήμερα

3 καλοί λόγοι για να ασφαλίσεις το σπίτι σου σήμερα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Το σπίτι μας, το πολυτιμότερο υλικό αγαθό που συνήθως αποκτά ο άνθρωπος, απειλείτε καθημερινά από μεγάλο αριθμό κινδύνων, που μπορεί να του προξενήσουν ζημιές ή και να το καταστρέψουν ολοκληρωτικά.

Μερικές από τις απειλές αυτές είναι πιο προφανείς και άρα είναι πηγή ανησυχίας για τον κάθε ιδιοκτήτη κατοικίας. Για τον λόγο αυτό συχνά παίρνει εκείνα τα προληπτικά μέτρα ώστε να αποτρέψει την οικία του από τις πιθανές ζημιές. Υπάρχουν όμως και άλλοι κίνδυνοι που είναι πιθανότατα πιο σπάνιοι και δεν σκεφτόμαστε ότι μπορεί να συμβούν στο σπίτι μας. Κι όμως!

Επιπλέον, αρκετός κόσμος πιστεύει ότι το σπίτι του είναι άφθαρτο και δεν θα πάθει τίποτα. Αφού δεν έπαθε τίποτα τόσα χρόνια, τώρα θα το πάθει; Κι όμως!

Όπως και να έχουν τα πράγματα, η Ασφάλεια Κατοικίας είναι ο μοναδικός τρόπος να διασφαλίσουμε ότι στην περίπτωση που η κατοικία μας υποστεί οποιεσδήποτε ζημιές θα είμαστε πρώτον σε θέση να τις επιδιορθώσουμε και δεύτερο να έχουμε ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι, το δικό μας και της οικογένειας μας, μέχρι να επιδιορθωθούν αυτές οι ζημιές.  

Ακολουθούν 3 καλοί λόγοι για να ασφαλίσετε σήμερα το σπίτι σας και να πάψετε να ζείτε με την αμφιβολία για το τι θα κάνετε στην περίπτωση κάποια μεγάλης ή μικρής ζημιάς.  

Λόγος Νο 1: Η φωτιά μπορεί να καταστρέψει ολοκληρωτικά το σπίτι μας

Ανάμεσα στους πολλούς κινδύνους που απειλούν το σπίτι μας είναι και εκείνοι που δεν είναι ικανοί να το καταστρέψουν ολοκληρωτικά. Μπορεί να μας προκαλέσουν μεγάλες ζημιές, οικονομικές απώλειες, ταλαιπωρία αλλά στο τέλος της ημέρας το κτήριο θα παραμείνει στη θέση του και σιγά σιγά ελπίζουμε ότι θα επιδιορθώσουμε τις ζημιές έστω και χωρίς ασφάλεια.

Ε, η φωτιά δεν είναι ένας από αυτούς τους κινδύνους.

Μόνο το 2021 η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε παγκύπρια σε 7,383 κλήσεις που αφορούσαν πυρκαγιές με τις 2909 να αφορούσαν αστικές περιοχές. Μία φωτιά μπορεί να προκληθεί με πολλούς τρόπους και εάν δεν περιοριστεί γρήγορα τότε είναι ικανή να καταστρέψει το σπίτι και να το καταστήσει μη κατοικήσιμο για τους ενοίκους του.

Αντιλαμβανόμαστε ότι σε αυτή την περίπτωση δεν μιλάμε για εκατοντάδες ή μερικές χιλιάδες ζημιά αλλά για δεκάδες και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ.

Λόγος Νο 2: Οι σεισμοί καραδοκούν και απειλούν την κατοικία μας

Η Κύπρος ανήκει σε μια ενεργή σεισμογόνο ζώνη και ιστορικά έπληξαν το νησί μας σεισμοί τόσο ισχυροί που προκάλεσαν μεγάλες καταστροφές. Ένας σεισμός μπορεί να προκαλέσει από μικρές ζημιές, όπως ρωγμές, μέχρι και ολοκληρωτική καταστροφή του.

Σίγουρα μεγάλοι σεισμοί δεν συμβαίνουν καθημερινά, αλλά αποτελεί ένα απρόβλεπτο φυσικό φαινόμενο και ο μόνος τρόπος να προστατέψουμε την κατοικία μας από τις οικονομικές συνέπειες ενός σεισμού είναι η ασφάλιση του.

Λόγος No 3: Τα 840 περιστατικά κλοπών που μας φωνάζουν να ασφαλίσουμε το σπίτι μας

Εδώ κι αν μιλάμε για έναν υπαρκτό κίνδυνο. Πολύ συχνά διαβάζουμε, βλέπουμε και ακούμε ειδήσεις που αφορούν κλοπή περιουσιών και κατοικιών. Και μπορεί να νομίζουμε ότι οι κλέφτες διαλέγουν μεγάλα και «πλούσια» σπίτια αλλά είναι πολλά τα παραδείγματα κλοπών που συνέβησαν σε απλό κόσμο σαν όλους εμάς. Μόνο το 2021 η αστυνομία δέχτηκε 840 καταγγελίες για κλοπή και μόνο το 54% είχαν εξιχνιαστεί.

Πέραν των μέτρων προστασίας που πρέπει να λαμβάνουμε έτσι ώστε να μειώσουμε τις πιθανότητες το σπίτι μας να πέσει θύμα κλοπής, η ασφάλιση είναι ο μοναδικός τρόπος εάν αυτό συμβεί να μην μας επηρεάσει οικονομικά.

Και αφού ασφαλιστείτε, για να κάνετε την διαδικασία αποζημίωσης στην περίπτωση που πέσετε θύμα κλοπής ακόμη πιο εύκολη, κάντε και μία απογραφή των περιεχομένων σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να βεβαιωθείτε ότι έχετε ασφαλίσει σωστά τα περιεχόμενα του σπιτιού σας και σε περίπτωση κλοπής θα ξέρετε τι και ποια αξία είχαν τα αντικείμενα που κλάπηκαν.

Αυτοί λοιπόν ήταν 3 από τους πολλούς λόγους για να ασφαλίσετε όσο πιο άμεσα μπορείτε το σπίτι σας. Για περισσότερα σχετικά με την ασφάλιση κατοικίας μπορείτε να διαβάσετε το πλούσιο περιεχόμενο του αφιερώματος στην ασφάλιση κατοικίας που είχε ετοιμάσει τον Ιούλιο το Cyprus Insurance News.

Δείτε μερικά άρθρα πιο κάτω.

Progressive Home Shield: Ένα ασφαλιστικό πρόγραμμα που είναι ιδανικό για εσάς και την οικογένειά σας

Η ασφάλιση κατοικίας και περιεχομένου δεν αφορά μόνο το σπίτι, αλλά και τα άτομα της οικογένειας που διαμένουν στο σπίτι, την παροχή ασφάλειας και σιγουριάς ότι θα προστατευτούν σε περίπτωση απώλειας και ζημίας.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.