1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αρθρογραφία
  6. »
  7. Ποια τα 5+1 σημαντικότερα οφέλη όταν ασφαλίζω το σπίτι μου

Ποια τα 5+1 σημαντικότερα οφέλη όταν ασφαλίζω το σπίτι μου

Ποια τα 5+1 σημαντικότερα οφέλη όταν ασφαλίζω το σπίτι μου
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Μέσα στο σπίτι μας… «είμαστε οι πραγματικοί μας εαυτοί, κάνουμε λάθη, λέμε συγγνώμη, δίνουμε δεύτερες ευκαιρίες, διασκεδάζουμε, αγκαλιάζουμε, συγχωρούμε, κάνουμε φασαρία, είμαστε υπομονετικοί, αγαπάμε». Σε αυτούς τους 4 τοίχους στεγάζουμε τους πιο κοντινούς μας ανθρώπους, τα πολύτιμά μας, την οικογένειά μας.

Κάτω από την προστασία της σκεπής του σπιτιού μας φτιάνουμε τις σημαντικότερες αναμνήσεις της ζωής μας. Μεγαλώνουμε τα παιδιά μας, ζούμε τους έρωτές μας, περιποιούμαστε τους φίλους μας. Το σπίτι μας είναι αδιαμφισβήτητα το πολυτιμότερο υλικό αγαθό μας.

Φυσικά και θέλουμε να το προστατεύουμε!

Πως μπορούμε να το προστατεύσουμε και από τι κινδυνεύει όμως;

  1. Προστασία από Πυρκαγιά.

Ο κίνδυνος να καταστραφεί το σπίτι μας από πυρκαγιά είναι ιδιαίτερα μεγάλος τόσο τους καλοκαιρινούς μήνες, που δυστυχώς κάθε χρόνο παρουσιάζονται φωτιές από δάση, αλλά συνολικά όλο τον χρόνο από ένα τυχαίο γεγονός όπως φωτιά από ένα τζάκι ή φωτιά από την κουζίνα ή φωτιά από βραχυκύκλωμα, υπερφόρτωση, υπέρταση, έκρηξη, κεραυνό και ζημιές από καπνό.

Το κόστος της συγκεκριμένης κάλυψης είναι ιδιαίτερα οικονομικό και είναι το πρώτο που ¨αγοράζουμε¨ για να ξεκινήσει ένα πολύ-ασφαλιστήριο περιουσίας. Επίσης είναι και η βασική κάλυψη που απαιτεί η τράπεζα αν έχουμε ενυπόθηκο το σπίτι μας.

Tip : Πρέπει ιδανικά να ασφαλίσετε το σπίτι σας στο 95%-100% της αξίας του. Αν κάνετε λάθος υπολογισμό στην αξία κατασκευής και ασφαλίσετε παράδειγμα το 60% της συνολικής αξίας, τότε σε περίπτωση ζημιάς θα αποζημιωθείτε με το ίδιο ποσοστό καθώς θα θεωρηθείτε από την ασφαλιστική συνασφαλιστές κατά το υπόλοιπο, δλδ 40%.

  1. Προστασία από πλημμύρα και έντονα καιρικά φαινόμενα.

Είναι γνωστό ότι οι μεγάλες καταστροφές από τις φωτιές αναπόφευκτα θα φέρουν προβλήματα από πλημμύρες οι οποίες έχουν καταστρεπτικές συνέπειες στις περιουσίες των ανθρώπων. Μιλώντας για το σπίτι μας όμως εκτός του ότι μπαίνοντας το νερό στα υπόγεια και ισόγεια των κατοικιών επιφέρουν ζημιές πολλών ευρώ ταυτόχρονα κάνουν το σπίτι μας μη κατοικήσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Αυτές είναι καλύψεις που προβλέπονται μέσα στα πολύ ασφαλιστήρια πυρός των ασφαλιστικών εταιριών και σίγουρα αποτελούν ένα πολύ μικρό κομμάτι του ετήσιου ασφαλίστρου. Δεν πρέπει να ξεχνάμε να ζητάμε να υπάρχει η κάλυψη φυσικών φαινομένων και η κάλυψη εξόδων προσωρινής διαμονής σε περίπτωση που το σπίτι είναι μη κατοικήσιμο.

  1. Προστασία από σεισμό.

Δεδομένου ότι ζούμε στην Ελλάδα, την πιο σεισμογενή χώρα της Ευρώπης θα πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας την ασφαλιστική κάλυψη του σεισμού. Έχουν υπάρξει ανά περιόδους μεγάλοι σεισμοί που κατάστρεψαν ολικά πάρα πολλά σπίτια. Και γι΄ αυτό τον λόγο βλέπουμε και τις τράπεζες να απαιτούν κάλυψη από αυτή την φυσική καταστροφή στο ενυπόθηκο σπίτι σε περίπτωση που έχουν δώσει δάνειο.

Η κάλυψη αυτή είναι σχετικά ακριβή αλλά τελικά πολύ οικονομικότερη πολλών ανούσιων εξόδων που όλοι κάνουμε μέσα στον χρόνο χωρίς να το καταλαβαίνουμε. Να το πούμε διαφορετικά, ιεραρχήστε τα έξοδά σας και χαλάστε τα χρήματά σας στα σημαντικότερα. Η ασφαλιστική κάλυψη για καταστροφή από σεισμό της περιουσία σας, είναι σαφέστατα μέσα σε αυτά.

  1. Κάλυψη για το περιεχόμενο του σπιτιού σας.

Εκτός των καλύψεων που αφορούν την οικοδομή του σπιτιού, μπορείτε να έχετε ασφαλιστική κάλυψη μόνο ή και για το περιεχόμενο της κατοικίας σας. Υπάρχουν πάρα πολλές καλύψεις σχετικά, όπως κλοπή περιεχομένου, ζημιά από βραχυκύκλωμα, θραύση σωληνώσεων, θραύση υαλοπινάκων κ.α.

Tip : Το περιεχόμενο που έχουμε σε μία κατοικία υπολογίζεται με min 300€/τμ. Φυσικά υπάρχουν και περιπτώσεις που το νούμερο αυτό είναι πολύ μεγαλύτερο. Σε όλες τις περιπτώσεις πρέπει να αποτυπώσουμε σωστά το προς ασφάλιση κεφάλαιο περιεχομένου για να αποφύγουμε την υπασφάλιση.

Το κόστος ασφάλισης είναι οικονομικό ανεξαρτήτως ασφαλιστικής, αλλά όταν διαλέγουμε ασφαλιστική εταιρία καλό είναι να προσέξουμε τις απαλλαγές που υπάρχουν στα πακέτα ασφάλισης.

  1. Κάλυψη Αστικής Ευθύνης ιδιοκτήτη.

Αυτός είναι ένας από τους λόγους που πραγματικά δεν μπορείτε να αντέξετε οικονομικά να είστε χωρίς ασφάλιση. Θα μπορούσε να κοστίσει δεκάδες χιλιάδες ευρώ ή ακόμα και περισσότερα σε έξοδα νοσηλείας εάν κάποιος τραυματιστεί στις εγκαταστάσεις σας και θεωρηθείτε υπεύθυνοι. Επίσης μία ζημιά που μπορεί να ξεκινήσει από το σπίτι σας, παραδείγματος χάριν μία πυρκαγιά ή μία θραύση σωληνώσεων, και επεκταθεί στις γειτονικές περιουσίες, τότε εκτός από τα χρήματα που θα χρειαστείτε για να αποκαταστήσετε το δικό σας σπίτι, δυστυχώς θα πρέπει να εκταμιεύσετε και για του γείτονα.

Tip: Η αστική Ευθύνη έναντι τρίτων αγοράζεται με max κεφάλαιο κάλυψης. Ρωτήστε ποιο είναι αυτό και αν συμπεριλαμβάνεται στο γενικό κεφάλαιο ασφάλισης της περιουσίας σας ζητήστε επέκταση κεφαλαίου, γιατί αν εξαντληθεί ολικά το κεφάλαιο από ζημιά μέσα στο δικό σας σπίτι δεν θα περισσέψει για των διπλανών..

  1. Κάλυψη ενυπόθηκου δανείου.

Όσοι έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο από κάποια τράπεζα γνωρίζουν ήδη ότι προαπαιτούμενο είναι να ασφαλίζουν έναντι κινδύνων πυρκαγιάς, σεισμού, και τρομοκρατικών ενεργειών το κεφάλαιο που έχουν δανειστεί. Στην ασφαλιστική αγορά έχουν δημιουργηθεί πακέτα ασφάλισης για να καλύψουν αυτή  ακριβώς την ανάγκη και ονομάζονται «κάλυψη δανειοδοτούμενων».

Πηγή: wedo.insure

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.