1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Το Google Maps κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση

Το Google Maps κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση

Το Google Maps κάνει στροφή προς την ηλεκτροκίνηση
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η Google αναβαθμίζει τους χάρτες τις δίνοντας έμφαση στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και τους σταθμούς φόρτισης.

Η συνεχής αύξηση της ζήτησης στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχει δημιουργήσει μεγαλύτερες ανάγκες σε διάφορους τομείς της μετακίνησης. Δεν είναι τυχαίο ότι σύμφωνα με στοιχεία της Google η αναζήτηση αναφερόμενη στις λέξεις κλειδιά «ηλεκτρικά αυτοκίνητα» αυξήθηκε το 2022 κατά 60% σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.

Θέλοντας να μη μείνει πίσω από τις εξελίξεις η Google αποφάσισε να αναβαθμίσει στους χάρτες της (Google Maps) και να τους εμπλουτίσει με περισσότερες πληροφορίες που αφορούν την ηλεκτροκίνηση. Η αναβάθμιση έρχεται και στα μοντέλα που έχουν ενσωματωμένη την υπηρεσία Google όπως η Renault, η Ford και η Volvo.

Ο χρήστης λοιπόν με τις νέες αναβαθμίσεις θα έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει μια πολύ φιλική πλατφόρμα όσον αφορά το ηλεκτρικό του όχημα. Με τις κατάλληλες, αναβαθμισμένες, αναζητήσεις θα είναι σε θέση να δει που βρίσκονται φορτιστές αυτοκινήτων, ποιες στάσεις πρέπει να κάνει για να μην αντιμετωπίσει πρόβλημα, πόση είναι η κατανάλωση ενέργειας στη διαδρομή που επιλέγει, αλλά και το ποσοστό που απομένει ανάλογα με την κίνηση στο δρόμο.

Ακόμα μια νέα υπηρεσία είναι η ειδική αναζήτηση ταχυφορτιστών άνω των 150 kW. Ο χρήστης έχει η δυνατότητα να ζητήσει από το Google Maps να του δείξει μόνο τους μεγάλους DC φορτιστές και να καταστρώσει την ιδανική διαδρομή για έχει πρόσβαση σε αυτούς. Άλλωστε οι συγκεκριμένοι φορτιστές είναι ιδιαίτερα χρηστικοί καθώς μειώνουν τον χρόνο φόρτισης σε περίπου 30 λεπτά για 80% της μπαταρίας.

Πηγή: newsauto.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

LEAVE YOUR COMMENT

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.