1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Αντίστροφη μέτρηση για ανανέωση αδειών κυκλοφορίας

Αντίστροφη μέτρηση για ανανέωση αδειών κυκλοφορίας

Αντίστροφη μέτρηση για ανανέωση αδειών κυκλοφορίας
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Την τελευταία στιγμή αναμένουν οι πολίτες για να ανανεώσουν την άδεια κυκλοφορίας του οχήματός τους, καθώς βρισκόμαστε λίγο πριν την εκπνοή της προθεσμίας στις 11 Μαρτίου. Όπως σημείωσε στον «Φιλελεύθερο» ο πρώτος λειτουργός του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, Βλαδίμηρος Ζαβρός, από τις αρχές του μήνα ο ρυθμός των ανανεώσεων έχει διπλασιαστεί, φτάνοντας στις 25.000 ημερησίως. «Οι πολίτες δεν πρέπει να περιμένουν την τελευταία ημέρα», σημείωσε και κάλεσε τον κόσμο όπως διευθετήσει τις όποιες εκκρεμότητες το συντομότερο δυνατό.

Μέχρι στιγμής έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία για το 80% των αυτοκινήτων της Κύπρου. «Φτάσαμε προχθές στις 565.000 ανανεώσεις, ενώ αναμένουμε ότι αυτές θα ξεπεράσουν τις 700.000», σημείωσε ο κ. Ζαβρός. Από αυτές τις άδειες κυκλοφορίας, έως την 1η Μαρτίου είχαν εισπραχθεί €55 εκατομμύρια. 

Είναι σημαντικό, είπε, οι πολίτες να προχωρήσουν με τις ανανεώσεις, καθώς μετά τις 11 Μαρτίου 2023 θα επιβάλλονται οικονομικές κυρώσεις. «Σε περίπτωση καθυστέρησης, ο πολίτης επιβαρύνεται με εφάπαξ ποσό, το οποίο αναλογεί σε €10 συν 10% της αξίας της άδειας». Για την ανανέωση χρειάζεται πιστοποιητικό καταλληλότητας του οχήματος, δηλαδή Μ.Ο.Τ. και ασφάλεια του οχήματος. Οι ανανεώσεις μπορούν να γίνουν διαδικτυακά, καθώς και επί τόπου στα επαρχιακά γραφεία του Τμήματος Οδικών Μεταφορών, στα επαρχιακά γραφεία των ταχυδρομικών υπηρεσιών και στα ΚΕΠ.

Η ανανέωση μπορεί να είναι δωδεκάμηνη, εννιάμηνη, εξάμηνη και τρίμηνη. Πάντως, η συντριπτική πλειοψηφία (85%) φαίνεται να επιλεγεί ετήσια ανανέωση.

Τα τέλη κυκλοφορίας, διευκρίνισε ο κ. Ζαβρός, προκύπτουν με βάση τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα του οχήματος και με βάση τον τύπο της μηχανής. «Όσο παλαιότερη, τόσο μεγαλύτερη η επιβάρυνση».

Πηγή: philenews.com

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.