1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Τα ηλεκτρικά αμάξια ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα ντιζελοκίνητα

Τα ηλεκτρικά αμάξια ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα ντιζελοκίνητα

Τα ηλεκτρικά αμάξια ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα ντιζελοκίνητα
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Περισσότερα από το ένα πέμπτο των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν σε 18 ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, κινούνται αποκλειστικά με μπαταρίες.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ευρώπη ξεπέρασαν αυτές των οχημάτων ντίζελ για πρώτη φορά τον περασμένο Δεκέμβριο, σύμφωνα με προκαταρκτικές εκτιμήσεις, καθώς οι οδηγοί συνέχισαν να επιλέγουν επιδοτούμενα οχήματα χωρίς εκπομπές ρύπων έναντι εκείνων που κινούνται με ένα καύσιμο που αμαυρώθηκε από το σκάνδαλο εκπομπών της Volkswagen το 2015.

Περισσότερα από το ένα πέμπτο των νέων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν σε 18 ευρωπαϊκές αγορές, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, κινούνται αποκλειστικά με μπαταρίες, σύμφωνα με στοιχεία που συγκεντρώθηκαν για τους Financial Times από τον ανεξάρτητο αναλυτή Matthias Schmidt, ενώ τα πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών diesel, αντιστοιχούσαν σε λιγότερο από 19% των πωλήσεων.

Χάρη στις γενναιόδωρες κρατικές επιδοτήσεις στη Γερμανία και αλλού, καθώς και στους αυστηρούς κανονισμούς που θεσπίστηκαν το 2020, οι οποίοι αναγκάζουν τους κατασκευαστές της ΕΕ να πουλούν περισσότερα οχήματα χαμηλών εκπομπών ρύπων, οι πωλήσεις ηλεκτρικών αυξάνονται σταθερά.

Η τάση επιταχύνθηκε το τελευταίο τρίμηνο του περασμένου έτους, καθώς η Tesla αποδείχθηκε ότι ήταν καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει τις ελλείψεις στον εφοδιασμό ημιαγωγών, παραδίδοντας 309.000 οχήματα, αριθμός ρεκόρ για την εταιρεία.

Συνολικά 176.000 ηλεκτρικά οχήματα πουλήθηκαν στη Δυτική Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Δεκεμβρίου, ρεκόρ όλων των εποχών. Συγκριτικά, οι πωλήσεις οχημάτων με ντίζελ ήταν 160.000.

Πηγή: economytoday

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.