1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Σχηματίστηκε πάγος στο αυτοκίνητο σας; Δείτε πώς θα ξεπαγώσουν παρμπρίζ και...

Σχηματίστηκε πάγος στο αυτοκίνητο σας; Δείτε πώς θα ξεπαγώσουν παρμπρίζ και πόρτες (βίντεο)

Σχηματίστηκε πάγος στο αυτοκίνητο σας; Δείτε πώς θα ξεπαγώσουν παρμπρίζ και πόρτες (βίντεο)
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Εφτασαν τα χιόνια, ήρθαν και τα προβλήματα όπως ο πάγος στο παρμπρίζ αυτοκινήτου.

Μπορεί τα χιόνια και ο παγετός να μην και τα πλέον συχνά καιρικά φαινόμενα, ωστόσο όταν έρθουν δημιουργούν προβλήματα στους οδηγούς των αυτοκινήτων, καθώς παγώνουν παρμπρίζ, κλειδαριές κλπ, ενώ οι οδηγοί δεν είναι «εκπαιδευμένοι» για το πως θα τα λύσουν.

Και όμως οι λύσεις σε αυτές τις δυσκολίες είναι πολύ απλές.

Την ίδια στιγμή πάντως οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στο δρόμο.

Παρμπρίζ και παράθυρα καλυμμένα με πάγο και η λύση με το οινόπνευμα

Για το καθάρισμα του παρμπρίζ από τον πάγο υπάρχουν δύο τρόποι, τα βίντεο μάλιστα που κυκλοφορούν στο youtube είχαν γίνει viral από την πρώτη στιγμή που ανέβηκαν.

Ο ένας τρόπος λοιπόν είναι με τη χρήση νερού και οινοπνεύματος. Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κεν Γουέδερς, του WATE 6 News στο Τενεσί, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να αναμίξετε σε ένα μπουκάλι ψεκασμού 2/3 μέρη αλκοόλ και 1/3 νερό. Μόλις ψεκάσετε με αυτό το παρμπρίζ ο πάγος θα εξαφανιστεί αμέσως.

Το σακουλάκι με το νερό που διώχνει τον πάγο

Τη δεύτερη λύση την έδωσε ο Ντάνιελ Χάρις, ο οποίος κατοικεί στο Ηνωμένο Βασίλειο, μέσω ενός βίντεο που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. Το μόνο που χρειάζεται είναι ένα σακουλάκι τροφίμων και λίγο νερό.

Γεμίζετε το σακουλάκι με ζεστό νερό και στη συνέχεια το περνάτε απαλά πάνω από το παρμπρίζ, για να λιώσει τον πάγο γρήγορα και με ασφάλεια. Τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά.

Παγωμένη κλειδαριά αυτοκινήτου

Μπορεί πλέον τα περισσότερα στα αυτοκίνητα να μην χρειάζεται να μπει στο κλειδί στην κλειδαριά για να ανοίξουν οι πόρτες, αφού τα καινούργια λειτουργούν με τηλεχειριστήριο, ωστόσο εξακολουθούν να υπάρχουν και να κυκλοφορούν και αυτά που ανοίγουν με το κλειδί. Η κλειδαριά λοιπόν τις ημέρες του πολύ κρύου και του παγετού μπορεί να πιάσει πάγο και να μην γίνεται να ανοίξει.

Η λύση σε αυτό το πρόβλημα είναι το απολυμαντικό των χεριών, καθώς το οινόπνευμα θα αφαιρέσει τον πάγο και θα επιτρέψει να ξεκλειδώσει η κλειδαριά. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουν οι οδηγοί είναι να βάλουν μερικές σταγόνες απολυμαντικού χεριών επάνω στο κλειδί και να το βάλουν στην κλειδαριά.

Για τους προνοητικούς πάντως υπάρχει η διαδικασία της πρόληψης του πάγου στην κλειδαριά. Ψεκάζουν ελάχιστα με αντισκωρικό σπρέι WD-40 στην κλειδαριά λίγο πριν την επέλαση του χιονιά και η κλειδαριά δεν θα παγώσει.

Πηγή: iefimerida.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.