1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. ​Συνεργασία Swiss Re – One Concern για την ασφάλιση κινδύνου διακοπής...

​Συνεργασία Swiss Re – One Concern για την ασφάλιση κινδύνου διακοπής εργασιών λόγω φυσικών καταστροφών

​Συνεργασία Swiss Re – One Concern για την ασφάλιση κινδύνου διακοπής εργασιών λόγω φυσικών καταστροφών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο αντασφαλιστικός κολοσσός Swiss Re και η One Concern, μια εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα φυσικών κινδύνων με τη χρήση AI, ανακοίνωσαν μια στρατηγική συνεργασία που πρόκειται να ενισχύσει την ανάληψη και τη διαχείριση του κινδύνου διακοπής εργασιών εξαιτίας φυσικών καταστροφών (nat cat).

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών προβλέπει ότι το προϊόν DNA Business Interruption Risk Scores and Metrics της One Concern θα γίνει διατίθεται στους ασφαλιστές μέσω της πλατφόρμας CatNet της Swiss Re.

Η πλατφόρμα της Swiss Re παρέχει στους χρήστες μια επισκόπηση και αξιολόγηση της έκθεσης σε φυσικούς κινδύνους παγκοσμίως. Το CatNet καθορίζει επίσης τον κίνδυνο συνδυάζοντας πληροφορίες έκθεσης στον κίνδυνο με την ασφάλιση με επιλεγμένους χάρτες και δορυφορικές εικόνες.

Ταυτόχρονα, το προϊόν 1C-DNA βασισμένο στην τεχνητή νοημοσύνη αξιοποιεί τη διασταύρωση μοντέλων καταστροφών, τα δίκτυα γραφημάτων, την επιστήμη των δεδομένων και τα μοντέλα θεμελίωσης για τη δημιουργία ενός ψηφιακού διδύμου του φυσικού κόσμου για τη διαφοροποίηση του κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων με βάση τους κρυμμένους κινδύνους εκτός του φράχτη, στους οποίους περιλαμβάνονται οι διακοπές ρεύματος, διαταραχές στον κλάδο logistics και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Η ενσωμάτωση του προϊόντος DNA της One Concern στην πλατφόρμα CatNet της Swiss Re θα παρέχει στους ασφαλιστές μια πιο ολοκληρωμένη κατανόηση του κινδύνου, η οποία θα τους επιτρέψει, ως εκ τούτου, να εκτιμήσουν, να διαχειριστούν και να μετριάσουν καλύτερα την έκθεσή τους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 108 δις στις ασφαλιστικές το 2023

Η συνεργασία μεταξύ των δύο εταιρειών καταδεικνύει ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός στη χρήση της τεχνολογίας για τη διαχείριση και την αντιστάθμιση των κινδύνων που συνδέονται με την κλιματική αλλαγή και τις φυσικές καταστροφές, αναφέρει το Reinsurance News.

Ο Ahmad Wani, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της One Concern, σχολίασε: «Η εταιρεία One Concern είναι η μόνη που μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των κινδύνων: Η One Concern είναι ενθουσιασμένη που συνεργάζεται με την Swiss Re, μια εταιρεία που μοιράζεται τη δέσμευσή μας για την αξιοποίηση της τεχνολογίας για την οικοδόμηση ανθεκτικότητας έναντι της κλιματικής αλλαγής και των φυσικών καταστροφών. Με την ενσωμάτωση του προϊόντος μας DNA στην πλατφόρμα CatNet® της Swiss Re, μπορούμε να παρέχουμε στους ασφαλιστές τα δεδομένα που χρειάζονται για την καλύτερη κατανόηση της έκθεσης σε κίνδυνο διακοπής εργασιών και τη λήψη πιο τεκμηριωμένων αποφάσεων που προστατεύουν περιουσιακά στοιχεία και κοινότητες».

Ο Anil Vasagiri, Ανώτερος Αντιπρόεδρος και Επικεφαλής των λύσεων στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων της Swiss Re, δήλωσε: «Η συνεργασία της Swiss Re με την One Concern μας επιτρέπει να προσφέρουμε στους πελάτες μας ένα ενισχυμένο επίπεδο αξιολόγησης κινδύνου, ώστε να μπορούν να αξιολογούν καλύτερα τον κίνδυνο λειτουργικής διακοπής λειτουργίας. Με την ενσωμάτωση του προϊόντος DNA της One Concern στην πλατφόρμα CatNet, μπορούμε να παρέχουμε στους πελάτες μας μια ολοκληρωμένη κατανόηση του κρυφού, μη ζημιογόνου κινδύνου διακοπής της επιχείρησης, ο οποίος συνεχίζει να οδηγεί σε σημαντικές αποζημιώσεις».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Swiss Re: Οι φυσικές καταστροφές στοίχισαν 108 δις στις ασφαλιστικές το 2023

Τέλος, σημειώνεται ότι για το πρώτο εξάμηνο του 2023, η Swiss Re ανακοίνωσε σημαντική αύξηση των καθαρών κερδών στα 1,4 δισεκατομμύρια δολάρια, η οποία οφείλεται στις περιορισμένες ζημίες από φυσικές καταστροφές και στις σταθερές επιδόσεις σε όλους τους επιχειρηματικούς τομείς κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Πηγή: epixeiro.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.