1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Mega deal για τον αμερικανικό ασφαλιστικό γίγαντα Marsh ύψους 448 εκατ....

Mega deal για τον αμερικανικό ασφαλιστικό γίγαντα Marsh ύψους 448 εκατ. δολαρίων!

Mega deal για τον αμερικανικό ασφαλιστικό γίγαντα Marsh ύψους 448 εκατ. δολαρίων!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο αμερικανικός γίγαντας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Marsh & McLennan Cos Inc. βρίσκεται κοντά σε συμφωνία για την εξαγορά της αυστραλιανής Honan Insurance Group Pty Ltd, σύμφωνα με άτομα που γνωρίζουν το θέμα.

Η Marsh και η TA Associates, ο ιδιοκτήτης της Honan που είναι ιδιωτικός επενδυτής, οριστικοποιούν τις λεπτομέρειες μιας συναλλαγής που θα μπορούσε να αποτιμήσει τη Honan σε περίπου 700 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (448 εκατ. δολάρια), δήλωσαν οι άνθρωποι, ζητώντας να μην κατονομαστούν επειδή το θέμα είναι ιδιωτικό. Η συμφωνία θα μπορούσε να ανακοινωθεί το συντομότερο τη Δευτέρα, μεταδίδει το Bloomberg.

Η Marsh έχει αναδειχθεί ως ο πιθανότερος αγοραστής αφού κέρδισε άλλους ανταγωνιστές στον κλάδο και εταιρείες εξαγοράς. Ενώ η συναλλαγή είναι πιθανό να συμφωνηθεί άμεσα, οι εταιρείες ενδέχεται να πρέπει να περάσουν από ρυθμιστικές εγκρίσεις.

Η TA Associates έχει συνεργαστεί με χρηματοοικονομικό σύμβουλο καθώς σταθμίζει την πώληση της επιχείρησης εν μέσω ενδιαφέροντος από υποψήφιους αγοραστές, ανέφερε το Bloomberg News τον Ιούνιο.

Μια ανακοίνωση θα μπορούσε ακόμη να καθυστερήσει και οι συνομιλίες θα μπορούσαν να καταρρεύσουν, παρόλο που οι συζητήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο, είπαν. Εκπρόσωπος της Honan αρνήθηκε να σχολιάσει, ενώ εκπρόσωποι της Marsh και της TA Associates δεν απάντησαν αμέσως σε αιτήματα για σχόλια εκτός ωραρίου.

Η Marsh, που εδρεύει στη Νέα Υόρκη και ιδρύθηκε το 1871, έχει επιχειρήσεις σε 130 χώρες, γεγονός που την καθιστά έναν από τους μεγαλύτερους μεσίτες ασφαλίσεων στον κόσμο, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της. Η εξαγορά της Honan θα ενίσχυε την παρουσία της εταιρείας στην Αυστραλία, όπου ξεκίνησε τις δραστηριότητές της το 1965. Σήμερα διαθέτει υποκαταστήματα σε περίπου 29 τοποθεσίες σε ολόκληρη τη χώρα με σχεδόν 2.000 υπαλλήλους.

Η Honan ιδρύθηκε το 1964 και προσφέρει υπηρεσίες που περιλαμβάνουν το σχεδιασμό, την τιμολόγηση και τη διαπραγμάτευση ασφαλιστηρίων συμβολαίων για λογαριασμό εταιρειών μεσαίας αγοράς σε κλάδους όπως τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, η υγειονομική περίθαλψη και η τεχνολογία, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της TA. Δραστηριοποιείται στην Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία και τη Νοτιοανατολική Ασία.

Η TA επένδυσε στην εταιρεία το 2020, χωρίς να αποκαλύψει οικονομικές λεπτομέρειες, σύμφωνα με τότε ανακοίνωση. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η διοίκηση, συμπεριλαμβανομένου του τότε διευθύνοντος συμβούλου του ομίλου Damien Honan, συμφώνησε να συνεχίσει να ηγείται της επιχείρησης και να είναι μέτοχοι μαζί με την TA. Ο Honan είναι σήμερα εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.