1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Σημάδια ότι το αυτοκίνητό σου πάει για απόσυρση!

Σημάδια ότι το αυτοκίνητό σου πάει για απόσυρση!

Σημάδια ότι το αυτοκίνητό σου πάει για απόσυρση!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όσο συναισθηματικά συνδεδεμένοι κι αν είμαστε με το αυτοκίνητό μας και όσο καλοσυντηρημένο και αν είναι, έρχεται κάποτε η ώρα που πρέπει να το αποχωριστούμε, με κεντρικό γνώμονα πάντα την ασφάλειά μας. Ποιοι είναι όμως οι βασικοί λόγοι που επιβάλλουν μια τέτοια απόφαση; Υπάρχουν σημάδια που «κρούουν τον κώδωνα» ότι το αυτοκίνητό μας έχει «γεράσει» και πρέπει να αποσυρθεί;

Και βέβαια υπάρχουν και θα τα μάθεις σε αυτό το άρθρο από το Blog της Anytime!

Συχνές βλάβες

Όπως λένε οι έρευνες, το μεγαλύτερο ποσοστό των αυτοκινήτων που μένουν στο δρόμο και καλούν Οδική Βοήθεια είναι οχήματα άνω των 10 ετών. Όταν διαπιστώσουμε λοιπόν ότι η μία βλάβη ακολουθεί την άλλη, και πρόκειται για ζημιές πιο σοβαρές, όπως π.χ. η επισκευή του κινητήρα, εκεί πρέπει να μας χτυπήσει καμπανάκι ότι τα λειτουργικά του μέρη έχουν αρχίσει να το… εγκαταλείπουν. Αν φτάσουμε δε στο σημείο που η συντήρηση κοστίζει περισσότερο από τη μεταπώληση; Ε, τότε η απόσυρση είναι μονόδρομος.

Αυξημένο κόστος ασφάλισης

Είναι κανόνας ότι όσο πιο παλιό είναι ένα αυτοκίνητο, τόσο ακριβότερο είναι το κόστος της ασφάλισής του. Αυτό το γεγονός και μόνο μας προειδοποιεί ότι αρχίζει και γίνεται ασύμφορο το να το κρατήσουμε για πολύ ακόμα.

Δεν υπάρχει αίσθηση ασφάλειας

Κακά τα ψέματα, αν δε νιώθεις ότι μπορείς να μετακινηθείς με ασφάλεια, εσύ και η οικογένειά σου, χρησιμοποιώντας το αυτοκίνητό σου, δεν υπάρχει πιο σημαντικός λόγος για να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι χρειάζεται να το αποσύρεις. Η αλήθεια είναι, άλλωστε, πως δεν έχει καμία σχέση η αίσθηση ασφάλειας που προσφέρει ένα καινούργιο αυτοκίνητο συγκριτικά με ένα παλιό.

Το μόνο σίγουρο είναι πως –είτε έχεις παλιό είτε νέο αυτοκίνητο– χρειάζεσαι τη σιγουριά που σου προσφέρουν τα ασφαλιστικά προγράμματα της Anytime, για να νιώθεις πως ό,τι και να σου συμβεί στον δρόμο θα είμαστε δίπλα σου κάθε στιγμή!

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.