1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Μην παραλείπεις τη ζώνη στο πίσω κάθισμα μας λέει η Anytime

Μην παραλείπεις τη ζώνη στο πίσω κάθισμα μας λέει η Anytime

Μην παραλείπεις τη ζώνη στο πίσω κάθισμα μας λέει η Anytime
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Όλοι έχουμε εμπεδώσει το πόσο απαραίτητη είναι η ζώνη ασφαλείας στο αυτοκίνητο και πλέον η χρήση της είναι… αυτόματη κίνηση μόλις μπαίνουμε για να οδηγήσουμε ή να κάτσουμε στη θέση του συνοδηγού. Τι γίνεται όμως με τα πίσω καθίσματα; Είναι απαραίτητη η ζώνη ασφαλείας για τους πίσω επιβάτες; Και αν ναι, γιατί; Διάβασε τα παρακάτω και θα βρεις τις απαντήσεις σε όλα αυτά τα ερωτήματα.

Τι λέει ο νόμος

Ας ξεκινήσουμε από τον εξής βασικό και απαράβατο κανόνα, ο οποίος λέει ότι, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, η χρήση της ζώνης ασφαλείας είναι απαραίτητη για όλους ανεξαιρέτως τους επιβάτες, ανεξαρτήτως της θέσης τους στο όχημα.

Από τι μας προστατεύει η ζώνη στο πίσω κάθισμα

Ένα από τα μεγάλα λάθη που κάνουμε είναι να πιστεύουμε ότι όταν καθόμαστε πίσω διατρέχουμε μικρότερο κίνδυνο και επομένως δεν είναι απαραίτητο να φοράμε ζώνη ασφαλείας. Έχεις σκεφτεί όμως τι θα συμβεί σε ένα απότομο φρενάρισμα ή σε μία σύγκρουση; Σε αυτήν την περίπτωση, αν κάθεσαι πίσω χωρίς να φοράς ζώνη, το σώμα σου θα εκτιναχθεί με δύναμη προς τα εμπρός με αποτέλεσμα να θέσεις σε κίνδυνο τόσο τον εαυτό σου όσο και αυτόν που κάθεται ακριβώς μπροστά σου. Όσο πιο μεγάλη είναι η ταχύτητα σύγκρουσης τόσο πιο σφοδρός θα είναι ο τραυματισμός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Anytime: 7 χρόνια στην Κύπρο, ασφάλιση μέσα σε 5 λεπτά!

Είναι ξεκάθαρο, λοιπόν, ότι δεν πρέπει να παραλείπουμε για κανένα λόγο τη ζώνη στο πίσω κάθισμα, όχι μόνο για να αποφύγουμε τα πρόστιμα, αλλά κύριως για την προστασία τη δική μας και των συνεπιβατών μας.

Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.