1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Άρθρα
  6. »
  7. Anytime Blog: Αυτοκίνητο vs περπάτημα: τι να προτιμήσουμε, πότε και γιατί;

Anytime Blog: Αυτοκίνητο vs περπάτημα: τι να προτιμήσουμε, πότε και γιατί;

Anytime Blog: Αυτοκίνητο vs περπάτημα: τι να προτιμήσουμε, πότε και γιατί;
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Πολλές φορές έχουμε το δίλημμα: να πάμε με τα πόδια ή με το αυτοκίνητο;

H αλήθεια είναι ότι έχουμε καλομάθει! Το αυτοκίνητο έχει λύσει εδώ και πάρα πολλά χρόνια το θέμα των αποστάσεων μειώνοντάς τις και κάνοντας έτσι τη ζωή μας ευκολότερη. Κι επειδή στην Κύπρο δεν έχουμε πολλές εναλλακτικές λύσεις συγκοινωνίας, π.χ. τρένα, τραμ κλπ. το αυτοκίνητο για τους περισσότερους από εμάς είναι το μοναδικό μέσο συγκοινωνίας που χρησιμοποιούμε.

Αλλά αυτό, δυστυχώς, μας έχει οδηγήσει και στην υπερβολική χρήση του. Δε χρειάζεται να πάρεις, π.χ. το αυτοκίνητο για να πας στο περίπτερο που είναι δυο δρόμους πιο πάνω από τον δικό σου και όμως από κεκτημένη ταχύτητα… το κάνουμε! Πώς, λοιπόν, αλλάζουμε συνήθειες όχι μόνο για εξοικονόμηση καυσίμων –που είναι εξαιρετικά σημαντική στους καιρούς που ζούμε– αλλά κυρίως και για την υγεία μας και την καλή μας φυσική κατάσταση;

O κανόνας της μικρής απόστασης

Αν η απόσταση είναι μικρή, απλώς προτιμάμε να μην πάρουμε το αυτοκίνητο. Για να πάμε να πάρουμε έναν καφέ, για το περίπτερο ή για λίγα ψώνια ακόμα, όπως και για να επισκεφθούμε συγγενείς και φίλους που ζουν σχετικά κοντά μας, επιλέγουμε να πάμε με τα πόδια. Η Κύπρος έχει συνήθως πολύ καλό καιρό και ένας τέτοιος περίπατος είναι πολύ ευχάριστος.

Ο κανόνας «μια ημέρα την εβδομάδα μόνο περπάτημα»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Η σημαντικότητα της κάμερας οπισθοπορείας

Επιλέγουμε μια ημέρα την εβδομάδα να κινηθούμε μόνο με τα πόδια για όλες μας τις ανάγκες. Καλύτερα Σάββατο ή Κυριακή, που οι περισσότεροι δεν εργαζόμαστε ή σε μια αργία. Κάνουμε τα ψώνια μας σε κοντινά καταστήματα ή επισκεπτόμαστε καφετέριες και εστιατόρια για την έξοδό μας που βρίσκονται στην περιοχή μας. Είναι κάτι που αν το συνηθίσουμε, γίνεται σταδιακά τρόπος ζωής και συμβάλλει στην αύξηση της αντοχής μας στο περπάτημα, ενώ παράλληλα βιώνουμε το φυσικό περιβάλλον με έναν πιο άμεσο τρόπο, ξεφεύγοντας και από τις πολλαπλές οθόνες μέσα από τις οποίες ζούμε πλέον καθημερινά την κάθε μας στιγμή στη δουλειά ή στο σπίτι.

Ο κανόνας της βόλτας στο πάρκο

Επιλέγουμε να πηγαίνουμε με την οικογένειά μας ή τους φίλους μας στο πιο κοντινό πάρκο με τα πόδια, έτσι ώστε να αναζωογονηθούμε και ψυχικά και σωματικά. Σε κάθε πόλη και σχεδόν σε κάθε γειτονιά της Κύπρου υπάρχει ένα πάρκο κοντά. Και αν μένουμε σε χωριό ακόμα καλύτερα! Επιλέγουμε τα σημεία που αγαπάμε κοντά στο βουνό ή τη θάλασσα, αυτά που θέλουμε να επισκεπτόμαστε για περπάτημα και απλώς… ξεκινάμε.

Με το αυτοκίνητο απολαμβάνουμε τις μακρινές αποστάσεις

Και εννοείται ότι το αυτοκίνητό μας είναι το πιο χρήσιμο εργαλείο μας για να πηγαίνουμε στη δουλειά, για να κάνουμε τα ψώνια μας με άνεση, για να πηγαίνουμε τα παιδιά στο σχολείο και φυσικά για τις εκδρομές και επισκέψεις μας σε άλλες πόλεις. Είμαστε τυχεροί που ζούμε σε μια εποχή που τα ταξίδια είναι τόσο εύκολα και ασφαλή! Και αν κάνετε και ασφάλιση αυτοκινήτου στην Anytime με το πρόγραμμα που εσείς επιθυμείτε, είστε πανέτοιμοι να απολαύσετε το αυτοκίνητό σας ταξιδεύοντας σε όλη την Κύπρο και γνωρίζοντάς την!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οδήγηση στην εγκυμοσύνη; Τι να προσέξετε
Πηγή: Anytime Blog

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.