1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια «περίπλοκη» κατάσταση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια «περίπλοκη» κατάσταση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μια «περίπλοκη» κατάσταση για τον ασφαλιστικό κλάδο
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ως περίπλοκη χαρακτήρισε την κατάσταση που διαμορφώνετε για τον ασφαλιστικό κλάδο λόγv του πολέμου στην Ουκρανία ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIG Peter Zaffino.

Κατά την διάρκεια πρόσφατης συνομιλίας του με αναλυτές, ο ισχυρός άνδρας της AIG, έδωσε κάποιες πληροφορίες σχετικά με τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στην Ουκρανία για την AIG και τον ασφαλιστικό κλάδο γενικότερα.

Λέγοντας ότι «δεν έχουμε δει παρόμοια κατάσταση στη σύγχρονη εποχή», ο Peter Zaffino συμπλήρωσε ότι η εξελισσόμενη κατάσταση αποτελείτε από ένα πρωτοφανή σύνολο περιστάσεων που καθιστούν οποιαδήποτε ανάλυση περίπλοκη.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της AIG δήλωσε ότι η εταιρεία έχει ήδη λάβει «μερικές» απαιτήσεις που σχετίζονται με τον πόλεμο στην Ουκρανία και αφορούν καλύψεις πολιτικής βίας ή πολιτικών κινδύνων ενώ είπε ότι επιφυλάσσει καλύτερη για αργότερα μία καλύτερη εκτίμηση που θα περιλαμβάνει και αξιώσεις που ακόμα δεν έχουν αναφερθεί.

Στην ίδια συζήτηση ο Οικονομικός Διευθυντής της εταιρείας, Shane Fitzsimons δήλωσε ότι τα γεγονότα στην Ουκρανία είχαν κόστος περίπου 85 εκατομμύρια δολάρια από τα συνολικά 274 εκατομμύρια δολάρια που αφορούσαν σε απώλειες λόγο φυσικών καταστροφών. Κατά το 1ο τρίμηνο η AIG είχε καθαρά κέρδη ύψους 4,25 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε σύγκριση με 3,87 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2021.

Συνεχίζοντας το θέμα του πολέμου ο Peter Zaffino έκανε την εκτίμηση ότι «ο αντίκτυπος θα είναι σημαντικός”, σημειώνοντας ότι σε περίπτωση ζημιών, η AIG έχει διαθέσιμα «πολλαπλά προγράμματα» αντασφάλισης.

κίνδυνους εναντίον μη πολεμικών απειλών, αυτό είναι ένα κρίσιμο ερώτημα που θα πρέπει να απαντηθεί καθώς το αποτέλεσμα θα καθορίσει ποια πολιτική μπορεί να εφαρμοστεί και το ποσό της διαθέσιμης κάλυψης”.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.