1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Εξαιρετικά τα αποτελέσματα του 1ου Τριμήνου για την AIG

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα του 1ου Τριμήνου για την AIG

Εξαιρετικά τα αποτελέσματα του 1ου Τριμήνου για την AIG
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Τα αποτελέσματα για το πρώτο τρίμηνο του 2022 δημοσίευσε ο Αμερικανικός κολοσσός AIG, με τον πρόεδρο και διευθύνων σύμβουλο του ομίλου Peter Zaffino να χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα ως «εξαιρετικά».

Κατά τους πρώτους τρεις μήνες του 2022, ο όμιλος σημείωσε καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους ύψους 4,3 δισεκατομμυρίων καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με τα 3,9 δισεκατομμύρια του 2021.  

Στις ασφαλίσεις Γενικής Φύσεως, ο όμιλος σημείωσε τεχνικά κέρδη ύψους 446 εκατομμύριών για το 1ο τρίμηνο του έτους καταγράφοντας σημαντική άνοδο από τα 73 εκατομμύρια του 2021. Όσο αφορά τον κλάδο ζωής και συντάξεων, εκτός απροόπτου αυτός προβλέπετε να διαχωριστεί από τον υπόλοιπο όμιλο.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα των πρώτων 90 ημερών του έτους ο Peter Zaffino είπε ότι «το πρώτο τρίμηνο του 2022, η AIG παρουσίασε εξαιρετικά αποτελέσματα, προωθώντας ταυτόχρονα μια σειρά στρατηγικών, λειτουργικών και οικονομικών προτεραιοτήτων». Τόνισε πως ο Γενικός κλάδος συνεχίζει να δημιουργεί «κορυφαία ανάπτυξη» οδηγώντας παράλληλα σε βιώσιμη βελτίωση της αναδοχής και πειθαρχία στις δαπάνες.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για το εξαιρετικό έργο των συναδέλφων μας σε παγκόσμιο επίπεδο και την αξία που συνεχίζουμε να προσφέρουμε για τους πελάτες, τους συνεργάτες, τους μετόχους και άλλους ενδιαφερόμενους, καθώς συνεχίζουμε το ταξίδι μας για να είμαστε μια εταιρεία με κορυφαίες επιδόσεις», πρόσθεσε ο πρόεδρος της AIG.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας για την Atlantic Insurance το 2023

Όσο αφορά τον διαχωρισμό του κλάδου Ζωής και Συντάξεων, σύμφωνα με δηλώσεις του ομίλου αναφέρθηκε ότι παρόλο που η «Αρχική Δημόσια Προσφορά – IPO» είναι το επόμενο βήματα για τον διαχωρισμό του κλάδου από τον υπόλοιπο όμιλο, δεν μπορεί να δοθεί καμία διαβεβαίωση σχετικά με τις ενέργειες που θα γίνουν για αυτό το θέμα ή το χρονοδιάγραμμα αυτών ή ακόμη και εάν τελικά θα ολοκληρωθεί ο διαχωρισμός.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.