1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Munich Re:  Αμελητέα η έκθεση της από την σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας!

Munich Re:  Αμελητέα η έκθεση της από την σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας!

Munich Re:  Αμελητέα η έκθεση της από την σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Joachim Wenning, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Munich Re, διαβεβαίωσε τους μετόχους της εταιρείας ότι η έκθεση του παγκόσμιου αντασφαλιστή από την σύγκρουση μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι «αμελητέα».

Σε ομιλία του κατά την ετήσια γενική συνέλευση της Munich Re, ο Wenning δήλωσε ότι η εταιρεία θα είναι σε θέση να «απορροφήσει εύκολα» τυχόν άμεσες επιπτώσεις στις δραστηριότητές της λόγο του πολέμου.

Κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης, εγκρίθηκε το προτεινόμενο μέρισμα της Munich Re ύψους €11 ανά μετοχή και εγκρίθηκε η επέκταση του δικαιώματος επαναγοράς μετοχών, ενώ η Ernst & Young διορίστηκε ορκωτός ελεγκτής.

Ο Wenning επιβεβαίωσε επίσης την πρόβλεψη για κέρδη ύψους 3,3 δισεκατομμυρίων ευρώ για το τρέχον οικονομικό έτος, με βάση τα περσινά κέρδη των 2,9 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Απαντώντας στις ανησυχίες σχετικά με την έκθεση της εταιρείας στη συνεχιζόμενη σύγκρουση στην Ουκρανία και τις επακόλουθες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, σημείωσε ότι οι ασφαλιστικές δραστηριότητές της στις πληγείσες χώρες είναι πολύ περιορισμένες.

Επιπλέον, όπως αναφέρθηκε, στον κλάδο περιουσίας, που αποτελεί αυτόν με τη μεγαλύτερη δυνητική έκθεση – ο πόλεμος αποτελεί τυπική εξαίρεση για την Munich Re, τόσο στις περιοχές που πλήττονται επί του παρόντος όσο και παγκοσμίως.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

Ωστόσο, ο Wenning αναγνώρισε ότι η εταιρεία προσφέρει «περιορισμένη κάλυψη για τις άμεσες και έμμεσες επιπτώσεις του πολέμου σε ορισμένα ειδικά προϊόντα», συμπεριλαμβανομένης ιδίως της αεροδιαστημικής, των μεταφορών και των πιστώσεων, καθώς και των πολιτικών κινδύνων.

Όπως ανέφερε στους μετόχους «Σε πολλές περιπτώσεις, δεν μπορεί ακόμα να καθοριστεί σε ποιο βαθμό ισχύει η κάλυψη». Επιπλέον, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, προειδοποίησε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι η Munich Re δεν θα υποστεί αρνητικές συνέπειες για τις μελλοντικές επενδύσεις της, παρά τη «σχετικά χαμηλή» επενδυτική έκθεσή της στην Ουκρανία, τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

«Αυτή τη στιγμή, η επίδραση στα κέρδη της Munich Re λόγω αλλαγών στην αξία των επενδύσεών μας είναι διαχειρίσιμη», ανέφερε, ωστόσο προειδοποίησε ότι οι πολιτικές και οικονομικές αναταραχές σε ολόκληρη την Ευρώπη και αλλού ενδέχεται να επιδεινωθούν καθώς ο πόλεμος και οι κυρώσεις συνεχίζονται.

«Ο επιθετικός πόλεμος της Μόσχας στην Ουκρανία αποτελεί απειλή για την ειρήνη στην Ευρώπη», δήλωσε ο Wenning στους μετόχους.

«Σε αυτό το πλαίσιο, μόνο μια ισχυρή Ευρώπη – ως εγγυητής της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της ευημερίας – μπορεί να αντέξει. Κατά συνέπεια, το να καταστεί η Ευρώπη πιο ανταγωνιστική πρέπει να καταστεί κεντρική πολιτική προτεραιότητα. Τα συμφέροντα της Ευρώπης μπορούν να εκπροσωπηθούν καλύτερα από μια θέση ισχύος», υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

«Αν και η ασφάλιση δεν μπορεί να επιλύσει γεωπολιτικές συγκρούσεις, ο κλάδος μας μπορεί σίγουρα να κάνει το καθήκον του για να προστατεύσει τόσο την ασφάλεια και τα μέσα διαβίωσης των ανθρώπων όσο και την ανθεκτικότητα των επιχειρήσεων σε καθημερινή βάση. Όταν καλύπτουμε τους κινδύνους, ενθαρρύνουμε επίσης την ανάπτυξη, την καινοτομία και την πρόοδο στην κοινωνία μας.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.