1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Allianz ενισχύει τη δέσμευση της για μηδενικές εκπομπές αεριών μέχρι...

Η Allianz ενισχύει τη δέσμευση της για μηδενικές εκπομπές αεριών μέχρι το 2030

Η Allianz ενισχύει τη δέσμευση της για μηδενικές εκπομπές αεριών μέχρι το 2030
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο Όμιλος Allianz έχει μετατοπίσει τον στόχο του για μηδενικές εκπομπές αερίων από το 2050 στο 2030 ενώ την ίδια στιγμή έχει δεσμευτεί να μην επενδύει ή να αναλαμβάνει κινδύνους πλέον, σε πετρέλαιο και ορισμένους κινδύνους φυσικού αερίου.

Η εταιρεία δήλωσε επίσης ότι θα απαιτήσει ισχυρή δέσμευση «μηδενικών εκπομπών μέχρι το 2050» από τους μεγαλύτερους παραγωγούς υδρογονανθράκων πριν αποδεχθεί να χορηγήσει κάλυψη ή να προχωρήσει σε επενδύσεις.

Ο Günther Thallinger, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz SE, Διαχείρισης Επενδύσεων και Βιωσιμότητας, δήλωσε: «Λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα γεωπολιτική κατάσταση, ο αξιόπιστος ενεργειακός εφοδιασμός για νοικοκυριά και επιχειρήσεις πρέπει να επαναπροσδιοριστεί βραχυπρόθεσμα. Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής πρέπει τώρα να συνεργαστούν με την επιχειρηματική κοινότητα για να καθορίσουν τις συνθήκες που επιτρέπουν τον σχεδιασμό και, επιπλέον, να επιτρέψουν την επιτάχυνση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ωστόσο, δεν πρέπει να ξεχνάμε τις σοβαρές συνέπειες της κλιματικής αλλαγής. Με αυτές τις νέες κατευθυντήριες γραμμές, η Allianz ενισχύει την υπόσχεσή της να συμβάλει στην ομαλή απαλλαγή της οικονομίας από τον άνθρακα»

Η Allianz άρχισε να περιορίζει τη χρηματοδότηση επιχειρηματικών μοντέλων με βάση τον άνθρακα το 2015, ενώ από το 2018 έχει επιβάλει περιορισμούς στην ασφάλιση, και έχει ως στόχο να αποσυρθεί πλήρως από το τμήμα άνθρακα μέχρι το 2040. Κατά συνέπεια, και λαμβάνοντας προσεκτικά υπόψη τις γεωπολιτικές εξελίξεις, η Allianz αποφάσισε να προσαρμόσει τη στρατηγική επενδύσεων και αναδοχής κινδύνων για την παγκόσμια βιομηχανία πετρελαίου και φυσικού αερίου. Η νέα κατευθυντήρια γραμμή συμπληρώνει το υφιστάμενο πλαίσιο ολοκλήρωσης της Allianz ESG και την ευαίσθητη προσέγγισή της σε αυτόν τον τομέα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Με συγκρατημένη αισιοδοξία οι επικεφαλής κορυφαίων ασφαλιστικών για τα κέρδη του 2024

Ο Christopher Townsend, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Allianz SE Global Insurance Lines & Anglo Markets, Αντασφάλισης, Μέσης Ανατολής και Αφρικής, δήλωσε: «Είμαστε πλήρως δεσμευμένοι να υποστηρίξουμε τους πελάτες μας με τα σχέδια μετάβασης τις μηδενικές εκπομπές, μέχρι να τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές σε δύο χρόνια. Ο ενεργειακός τομέας υφίσταται επί του παρόντος έναν σημαντικό μετασχηματισμό, με γνώμονα τις τεχνολογικές καινοτομίες, ο οποίος δημιουργεί μια τεράστια επιχειρηματική ευκαιρία για νέες λύσεις και υπηρεσίες μεταφοράς κινδύνου στον χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.