1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Munich Re: Αναμένει αύξηση των αντασφαλιστικών χρεώσεων στην Ευρώπη

Munich Re: Αναμένει αύξηση των αντασφαλιστικών χρεώσεων στην Ευρώπη

Munich Re: Αναμένει αύξηση των αντασφαλιστικών χρεώσεων στην Ευρώπη
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Αύξηση στις χρεώσεις των αντασφαλιστικών εταιρειών προβλέπει ο Γερμανικός κολοσσός Munich Re, γεγονός που αναμένετε να επηρεάσει και τις τιμές των ασφαλίστρων που πληρώνουν σήμερα οι καταναλωτές.

Στο συμπέρασμα αυτό καταλήγει χθεσινή δημοσίευση της Γερμανικής εταιρείας μετά το καθιερωμένο Media Breakfast που πραγματοποιήθηκε με την ευκαιρία της συνάντησης στο Baden-Baden.

Όπως αναφέρει η Munich Re η πρόβλεψη αυτή βασίζετε σε 3 παράγοντες, τις αυξημένες πληρωμές απαιτήσεων λόγω καταστροφών που προκλήθηκαν αυτό το καλοκαίρι στην Ευρώπη λόγω της κλιματικής αλλαγής, δεύτερο στον πληθωρισμό που άρχισε από τον περασμένο μήνα να πλήττει την Ευρώπη και αναμένετε να κλιμακωθεί και τέλος τα επιτόκια για επενδύσεις που συνεχίζουν να κυμαίνονται στα ίδια χαμηλά επίπεδα.

Κλιματική Αλλαγή και μεγάλες καταστροφές

Οι πιο μεγάλες καταστροφές φέτος στην Ευρώπη προήλθαν από πλημύρες στην κεντρική Ευρώπη τον Ιούλιο, με το συνολικό κόστος των ζημιών να φτάνει τα  46 δισεκατομμύρια από τα οποία τα 9 αφορούν ζημιές που καλύπτονταν από ασφαλιστικό συμβόλαιο. Η εταιρεία αναφέρει ακόμη ότι λόγο της κλιματικής αλλαγής, αυτού του τύπου ζημιές είναι πλέον πολύ πιο πιθανές παρόλα τα μέτρα πρόληψης που λαμβάνονται, γεγονός που θα πρέπει να λαμβάνετε υπόψη σε μεγαλύτερο βαθμό κατά την αξιολόγηση ρίσκου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Munich Re: Πώς αντιμετωπίζει τους κινδύνους που ενέχει η AI

Ο πληθωρισμός και τα επιτόκια

Την ίδια ώρα στην ευρωζώνη παρατηρείται αυτή την περίοδο μία αύξηση του πληθωρισμού αρκετά πάνω από το 3% τον Σεπτέμβριο, γεγονός που αυξάνει και το κόστος των αποζημιώσεων. Μακροπρόθεσμα ο πληθωρισμός αναμένετε να επανέλθει σε φυσιολογικά επίπεδα αλλά θα παραμείνει πάνω από το επίπεδο που βρισκόταν πριν την πανδημία.  Σε αντίθεση με τον πληθωρισμό τα επιτόκια που αφορούν επενδύσεις παραμένουν αναλλοίωτα και σε χαμηλά επίπεδα.

Αυτοί οι τρείς λόγοι λοιπόν, κάνουν την Γερμανική Εταιρεία να προβλέπει αύξηση των αντασφαλίστρων στις ανανεώσεις του ερχόμενου Ιανουαρίου, πράγμα που άμεσα ή βραχυπρόθεσμα θα επηρεάσει τις τιμές των ασφαλιστικών εταιρειών και σε τοπικό επίπεδο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.