1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Τοπικα Νεα
  6. »
  7. Ανακοίνωση Εφόρου Ασφαλίσεων για Προτιθέμενη Συγχώνευση εταιρειών του Ομίλου Interamerican!

Ανακοίνωση Εφόρου Ασφαλίσεων για Προτιθέμενη Συγχώνευση εταιρειών του Ομίλου Interamerican!

Ανακοίνωση Εφόρου Ασφαλίσεων για Προτιθέμενη Συγχώνευση εταιρειών του Ομίλου Interamerican!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Με ανακοίνωση της η Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλιστικών Εταιρειών, ενημερώνει για τη προτιθέμενη συγχώνευση εταιρειών του ομίλου Interamerican και την (τυπική) μεταβίβαση του χαρτοφυλακίου του Κυπριακού υποκαταστήματος της εταιρείας.

Κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο έχει δικαίωμα να υποβάλει, μέχρι τις 26/9/2023, γραπτές παραστάσεις στον Έφορο Ασφαλίσεων, ο οποίος θα τις προωθήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος για αξιολόγηση.

Δείτε πιο κάτω αυτούσια την ανακοίνωση της Υπηρεσίας Ελέγχου Ασφαλιστικών εταιρειών.

Η ελληνική εταιρεία ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε., με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 000305801000, της οποίας η έδρα βρίσκεται στην Λεωφ. Συγγρού αρ. 124 -126, Αθήνα, Ελλάδα, και η οποία είναι εγγεγραμμένη στον Έφορο Εταιρειών με αριθμό εγγραφής ΑΕ 3036 και διεξάγει στην Κυπριακή Δημοκρατία ασφαλιστικές εργασίες μέσω υποκαταστήματος της που βρίσκεται στην Λεωφόρος Γρίβα Διγενή 42 – 44, 1080 Λευκωσία (η «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΗΜΙΩΝ»), σκοπεύει να συγχωνευτεί με τις ακόλουθες δύο ελληνικές εταιρείες:

α) την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ ΑΕ, με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 000914001000, της οποίας η έδρα βρίσκεται στην Λεωφ. Συγγρού αρ. 124 -126, Αθήνα, Ελλάδα (η «ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΩΗΣ»),

β) την ΟΡΙΖΩΝ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΕ ΓΕΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ, με αριθμό Γ.Ε.ΜΗ. 00025860100, της οποίας η έδρα βρίσκεται στην Λεωφ. Συγγρού αρ. 124 -126, Αθήνα, Ελλάδα (η «ΟΡΙΖΩΝ»)

Και οι τρεις πιο πάνω εταιρείες είναι ασφαλιστικές επιχειρήσεις και μέλη του ίδιου ομίλου, και συγκεκριμένα του Ομίλου Achmea.

Η πιο πάνω προτιθέμενη συγχώνευση (η «Συγχώνευση») θα έχει ως αποτέλεσμα την απορρόφηση της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΗΜΙΩΝ και της ΟΡΙΖΩΝ (οι «Απορροφούμενες Εταιρείες») από την ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΩΗΣ (η «Απορροφώσα Εταιρεία»), η οποία θα καταστεί η καθολική διάδοχος τους, και την ταυτόχρονη μεταβίβαση των χαρτοφυλακίων ασφαλιστηρίων συμβολαίων των Απορροφούμενων Εταιρειών προς την Απορροφώσα Εταιρεία (η «Μεταβίβαση Χαρτοφυλακίου»).

Με την ολοκλήρωση της Συγχώνευσης, οι Απορροφούμενες Εταιρείες θα λυθούν χωρίς να τεθούν σε εκκαθάριση και όλα τα περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις τους θα καταστούν περιουσιακά στοιχεία και υποχρεώσεις της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΩΗΣ, η οποία θα μετονομαστεί σε ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ.

Η Μεταβίβαση Χαρτοφυλακίου και η Συγχώνευση τελούν υπό την έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία είναι η εποπτική αρχή του κράτους μέλους καταγωγής των εταιρειών που συμμετέχουν στη Συγχώνευση. Προς εξασφάλιση της έγκρισης αυτής, έχει υποβληθεί στις 10.6.2023 σχετική αίτηση στην Τράπεζας της Ελλάδος. Σε περίπτωση που εξασφαλισθεί η έγκριση της Τράπεζας της Ελλάδος, η Συγχώνευση και η Μεταβίβαση Χαρτοφυλακίου θα τεθούν σε ισχύ. Αυτό αναμένεται να συμβεί εντός του 2023.

Τα δικαιώματα και οι υποχρεώσεις των κατόχων ασφαλιστηρίων, ασφαλισμένων, τρίτων απαιτητών και άλλων ενδιαφερόμενων μερών, καθώς επίσης και οι όροι και προϋποθέσεις, ασφάλιστρα και καλύψεις των ασφαλιστήριων συμβολαίων του κυπριακού υποκαταστήματος της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΗΜΙΩΝ δεν θα επηρεαστούν από τη Συγχώνευση ή Μεταβίβαση Χαρτοφυλακίου. Η μόνη διαφορά είναι ότι ασφαλιστής στη θέση της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΗΜΙΩΝ θα καταστεί η ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΩΗΣ. Το υποκατάστημα της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΗΜΙΩΝ στην Κύπρο θα καταστεί υποκατάστημα της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΩΗΣ, η οποία θα συνεχίσει την λειτουργία του.

Σε σχέση με τη Μεταβίβαση Χαρτοφυλακίου του κυπριακού υποκαταστήματος της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΗΜΙΩΝ, κάθε ενδιαφερόμενο πρόσωπο έχει δικαίωμα να υποβάλει, μέχρι τις 26/9/2023, γραπτές παραστάσεις στον Έφορο Ασφαλίσεων (ταχυδρομικώς με αποστολή στη διεύθυνση Λεωφόρος Λόρδου Βύρωνος 29, 1096 Λευκωσία ή ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected]), ο οποίος θα τις προωθήσει στην Τράπεζα της Ελλάδος για αξιολόγηση.

Κατάσταση με στοιχεία σχετικά με τη Συγχώνευση και τη Μεταβίβαση Χαρτοφυλακίου, θα εκτεθεί στο υποκατάστημα της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΗΜΙΩΝ στην Κύπρο καθώς και στα κεντρικά γραφεία της ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΖΩΗΣ μέχρι τις 26/9/2023, και μεταξύ των ωρών 9:00 π.μ. και 16:00 μ.μ., για επιθεώρηση από οποιοδήποτε ενδιαφερόμενο πρόσωπο.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.