1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Κέρδη 2,1 εκατομμυρίων για την MetLife

Κέρδη 2,1 εκατομμυρίων για την MetLife

Κέρδη 2,1 εκατομμυρίων για την MetLife
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η αμερικανική εταιρεία MetLife Inc ξεπέρασε τις προσδοκίες της Wall Street σχετικά με την κερδοφορία του τρίτου τριμήνου του έτους, καθώς τα υψηλά κέρδη από επενδύσεις βοήθησαν να καλυφθούν οι ζημιές από τις απαιτήσεις που είχαν να κάνουν με την Covid-19.

Η εταιρεία ανακοίνωσε προσαρμοσμένα κέρδη 2,1 εκατομμύρια δολάρια ή 2,39 δολάρια ανά μετοχή σε σχέση με τα περσινά αποτελέσματα που ήταν 1,6 εκατομμύρια ή 1,73 ανά μετοχή. Οι αναλυτές ανέμεναν κατά μέσο όρο κέρδη 1,74 δολάρια ανά μετοχή σύμφωνα με δεδομένα της Refinitiv.

Οι ασφαλιστές ζωής σε παγκόσμιο επίπεδο επωφελούνται από την ανάκαμψη των εσόδων από επενδύσεις βοηθώντας τους να αντισταθμίσουν τις αυξημένες πληρωμές που σχετίζονται με την υγειονομική κρίση. Τα συνολικά έσοδα από επενδύσεις υπερδιπλασιάστηκαν και έφτασαν τα 1,41 δισεκατομμύρια σε σχέση με ένα χρόνο πριν.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Metlife Michael Khalaf δήλωσε ότι «H Metlife είχε ακόμη ένα ισχυρό τρίμηνο με τα έσοδα από τις επενδύσεις να υπεραντισταθμίζουν τις αυξημένες απαιτήσεις λόγω Covid-19.»

Η εταιρεία, η οποία είχε αναφέρει νωρίτερα ότι τα χειρότερα λόγω της πανδημίας πέρασαν,  ανακοίνωσε αύξηση 18% στα καθαρά έσοδα από επενδύσεις και 5,57 δισεκατομμύρια επιστροφές από επενδύσεις σε ιδιωτικά κεφάλαια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εξαιρετικές αποδόσεις στα επενδυτικά ταμεία τον Ιανουάριο του 2024

Τα προσαρμοσμένα κέρδη των αμερικανικών τμημάτων της εταιρείας είχαν μείωση 1%, ενώ οι επιχειρήσεις της στην Ασία σημείωσαν άλμα 22% βοηθώντας να αντισταθμίσει τις αδυναμίες στην Λατινική Αμερική, όπου οι δραστηριότητες της εταιρείας δέχθηκαν πλήγμα λόγο υψηλών απαιτήσεων που έχουν να κάνουν με τον κορονοϊό.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκαν πλήγμα 290 εκατομμυρίων από απαιτήσεις σχετικά με την πανδημία, σημειώνοντας τεράστιο άλμα σε σχέση με τα 75 εκατομμύρια του προηγούμενου τριμήνου, λόγω του μεγάλου αριθμού θανάτων ατόμων κάτω των 65.

Η εταιρεία ανέφερε καθαρές ζημιές παραγωγής 218 εκατομμύρια για το 3ο τρίμηνο. Η εταιρεία κατέχει ένα χαρτοφυλάκιο παραγώγων για την αντιστάθμιση της μεταβλητότητας της αγοράς.

Τα κέρδη αυτά δεν καταδεικνύουν την πραγματική απόδοση της εταιρείας αλλά αντικατοπτρίζουν την επίδραση των λογιστικών κανόνων, ζήτημα που είχε προκύψει και σε προηγούμενα τρίμηνα.

Τέλος οι μετοχές της εταιρείας αυξήθηκαν κατά 2,5%.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.