1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Έσοδα 76 δισεκατομμυρίων για την AXA

Έσοδα 76 δισεκατομμυρίων για την AXA

Έσοδα 76 δισεκατομμυρίων για την AXA
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ο παγκόσμιος ασφαλιστικός και αντασφαλιστικός κολοσσός AXA ανακοίνωσε αύξηση των εσόδων του κατά 7% για τους πρώτους εννέα μήνες του 2021, φτάνοντας στα 76 δισεκατομμύρια ευρώ με την αύξηση του κλάδου Περιουσίας και Ατυχημάτων να είναι στο 5%.

Συγκεκριμένα για τον κλάδο Περιουσίας και Ατυχημάτων η εταιρεία ανακοίνωσε την αύξηση των εσόδων της στα €38,5 δις για τους πρώτους εννέα μήνες του έτους σε σχέση με τα €38 δις του προηγούμενου έτους.

Στον εμπορικό κλάδο τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 7% στα 25,5 δισεκατομμύρια ευρώ ως αποτέλεσμα των θετικών επιδράσεων στις τιμές.

Η εταιρεία δηλώνει ότι αυτή η σταθερή αύξηση των εσόδων οφείλεται κυρίως στην Αμερικανική θυγατρική της AXA XL και τις συνεχιζόμενες ευνοϊκές επιδράσεις των τιμών κατά 11% αλλά και την ανάκαμψη του κύκλου εργασιών της.

Στην AXA XL, οι αυξήσεις των τιμών στις ανανεώσεις παρέμειναν ισχυρές κατά τη διάρκεια του εννεαμήνου φτάνοντας στο +15% στην ασφάλιση και +9% στην αντασφάλιση, η οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι σε γενικές γραμμές σύμφωνη με τις αυξήσεις τιμών που καταγράφηκαν στο πρώτο μισό του 2021.

Στον προσωπικό τομέα του τμήματος Περιουσίας και Ατυχημάτων της AXA, τα έσοδα ήταν σταθερά στα €13 δισ. Τα έσοδα αυξήθηκαν στο non-motor χαρτοφυλάκιο της εταιρείας σε όλες τις περιοχές, αντισταθμίζοντας τα χαμηλότερα έσοδα στον τομέα της αυτοκίνησης στην Ευρώπη και την Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπερνούν τα €2 δις τα κέρδη της Munich Re για το πρώτο τρίμηνο

Ο τομέας Περιουσίας και Ατυχημάτων επηρεάστηκε επίσης από τις επιπτώσεις του τυφώνα Ida στις ΗΠΑ, ο οποίος αναμένεται να οδηγήσει σε απαιτήσεις στην AXA XL ύψους περίπου 400 εκατομμυρίων ευρώ, προ φόρων και χωρίς αντασφάλιση.

Όσον αφορά τη λειτουργία της στον χώρο της Υγείας τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 4% το πρώτο εννεάμηνο του έτους φτάνοντας τα 11,5 δισεκατομμύρια ευρώ. Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες του ομίλου αυξήθηκαν κατά 5% στα €5,4 δις, ενώ οι ατομικές επιχειρήσεις αυξήθηκαν κατά 3% στα €6,1 δις για την περίοδο.

Στον κλάδο Ζωής & Αποταμίευσης η ΑΧΑ ανακοίνωσε αύξηση εσόδων 12% στα €24,5 δις και καθαρές ροές €4,5 δις. Παράλληλα, η αξία των νέων εργασιών αυξήθηκε κατά 13%, από έτος σε έτος, σε 2 δισεκατομμύρια ευρώ το πρώτο εννεάμηνο του 2021.

Ο Οικονομικός Διευθυντής (CFO) της εταιρείας, Alban de Mailly Nesle, σχολίασε: «Η AXA συνέχισε να προσφέρει εξαιρετικές επιδόσεις το πρώτο εννεάμηνο του 2021. Τα έσοδα αυξήθηκαν συνολικά κατά 7%, με όλους τους επιχειρηματικούς τομείς και τις γεωγραφικές περιοχές να συμβάλλουν σε αυτή την ισχυρή ανάπτυξη.

” Στον κλάδο Ζωής & Αποταμίευσης, τα έσοδα αυξήθηκαν κατά 12% με συνεχή εστίαση σε ένα υψηλής ποιότητας επιχειρηματικό μείγμα. Η δυναμική ανάπτυξης παρέμεινε ισχυρή στις εμπορικές γραμμές Περιουσίας και Ατυχημάτων, με άνοδο 7%, επωφελούμενη από ένα ευνοϊκό περιβάλλον τιμολόγησης, ιδίως στην AXA XL. Στη Διαχείριση Περιουσιακών Στοιχείων, η AXA IM είχε άλλο ένα πολύ καλό τρίμηνο και αύξησε τα έσοδά της κατά 17%.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Οι 10 κορυφαίες εταιρείες του Γενικού Κλάδου το 2023

“Ο δείκτης Φερεγγυότητα ΙΙ του Ομίλου ενισχύθηκε περαιτέρω στο 214% στα τέλη Σεπτεμβρίου. Λαμβάνοντας υπόψη το ισχυρό επίπεδο φερεγγυότητας και την ισχύ του ισολογισμού της ΑΧΑ ευρύτερα, και όπως ανακοινώθηκε στο προηγούμενο δελτίο Τύπου μας, το Διοικητικό Συμβούλιο ενέκρινε σήμερα ένα πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών, συμπεριλαμβανομένης της άμεσης έναρξης έως και 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ, και την πρόθεση να ξεκινήσει έως και 0,5 δισεκατομμύρια ευρώ το 2022 για να αντισταθμίσει την αποδυνάμωση των κερδών από τις πρόσφατες πωλήσεις.

«Ο Όμιλος ανακοίνωσε επίσης ισχυρές νέες δεσμεύσεις για τη συμβολή στην καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας. Η ΑΧΑ επέκτεινε τους επενδυτικούς και ασφαλιστικούς αποκλεισμούς της στο πετρέλαιο και το φυσικό αέριο, καθώς και σε δραστηριότητες που συμβάλλουν ενεργά στην αποψίλωση των δασών, επενδύοντας 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ για τη στήριξη βιώσιμων δασών.

«Αυτά τα εξαιρετικά επιτεύγματα είναι αποτέλεσμα της συνολικής δουλειάς των εργαζομένων, των πρακτόρων και των συνεργατών μας. Θα ήθελα να ευχαριστήσω αυτούς, καθώς και τους πελάτες μας για τη συνεχή εμπιστοσύνη και πίστη τους.»

Χθες, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΑΧΑ ενέκρινε την έναρξη προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους έως 1,7 δισεκατομμυρίων ευρώ και επιβεβαίωσε ότι προτίθεται να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών το 2022, ύψους έως 0,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την εξουδετέρωση των κερδών από πωλήσεις που ανακοινώθηκαν μετά την 1η Δεκεμβρίου 2020.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Εντυπωσιακή αύξηση κερδοφορίας για την Atlantic Insurance το 2023

Ο Thomas Buberl, Διευθύνων Σύμβουλος (CEO) της AXA, δήλωσε: «Το πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών που ανακοινώθηκε σήμερα αντικατοπτρίζει τη δύναμη του ισολογισμού της AXA και καταδεικνύει την οικονομική πειθαρχία του Ομίλου. Είναι επίσης μια αντανάκλαση της εμπιστοσύνης που έχουμε στο επιχειρηματικό μας προφίλ, τη στρατηγική και τις προοπτικές μας.»

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.