1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Ελλάδα
  6. »
  7. Ελλάδα: Στην κορυφή η NN Hellas με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 827...

Ελλάδα: Στην κορυφή η NN Hellas με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 827 εκατ. ευρώ

Ελλάδα: Στην κορυφή η NN Hellas με μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 827 εκατ. ευρώ
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η NN Hellas και η NN Hellas II ανακοίνωσαν τα οικονομικά τους αποτελέσματα για το 2021.

Το 2021 ήταν άλλος ένας χρόνος με θετικό πρόσημο για την ΝΝ Hellasπαρουσιάζοντας αύξηση 14% στον Κύκλο Εργασιών της, παρά την πανδημία. Τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα για το 2021 αυξήθηκαν κατά 66 εκατ. ευρώ, φτάνοντας τα 537 εκατ. ευρώ, κυρίως λόγω της ανάπτυξης των προϊόντων Unit/Index-Linked τακτικών καταβολών, αλλά και των συμβολαίων υγείας. Η εταιρία συνέχισε να αναπτύσσεται και κατέγραψε κέρδη προ φόρων 22,4 εκατ. ευρώ, επιτυγχάνοντας αξιοσημείωτη αύξηση 44%, σε σύγκριση με το 2020. Αυτό αποτελεί απόρροια της οργανικής ανάπτυξης της NN Hellas, μέσω πωλήσεων νέων συμβολαίων και βελτίωση της διατηρησιμότητας του χαρτοφυλακίου της, σε συνδυασμό με την περαιτέρω ψηφιοποίηση και βελτίωση των λειτουργικών περιθωρίων.

Όσον αφορά στην NN Hellas II, τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ανήλθαν σε 290 εκατ. ευρώ το 2021, αυξημένα σε σχέση με το 2020 κατά 5 εκατ. ευρώ. Συγκεκριμένα, τα ασφάλιστρα ατομικών συμβολαίων Unit Linked αυξήθηκαν κατά 25%, τα ατομικά συμβόλαια ζωής και υγείας αυξήθηκαν κατά 7% και τα ομαδικά συμβόλαια αυξήθηκαν κατά 1% ως προς το 2020. Μετά από 2 συνεχόμενα έτη με ζημιές, η εταιρία κατέγραψε κέρδη προ φόρων 1,3 εκατ. ευρώ για το 2021, σε σχέση με τις ζημιές του 2020 που ανήλθαν σε 52 εκατ. ευρώ προ φόρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Ξεπέρασαν τα €1,2 δις τα ασφάλιστρα της Κυπριακής αγοράς το 2023

NN αποτελεί τη μεγαλύτερη πολυεθνική ασφαλιστική εταιρία στην Ελλάδα, με παρουσία για περισσότερα από 40 έτη. Η εταιρία, μέλος NN Group, προσφέρει αξία στους ασφαλισμένους της μέσα από καινοτόμες ασφαλιστικές λύσεις ζωής, υγείας, σύνταξης και επενδυτικών προγραμμάτων, παρέχοντας ταυτόχρονα άριστη εμπειρία και εξυπηρέτηση. Το 2022, με την ολοκλήρωση της απόκτησης των δραστηριοτήτων της MetLife στην Ελλάδα από τον Όμιλο NN, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία συνένωσης των δύο εταιριών, η οποία προχωρά με επιτυχία, βασιζόμενη σε μια στρατηγική όπου θέτει πάντα στο επίκεντρο τον άνθρωπο και οδηγείται από τις αξίες «Νοιαζόμαστε, Είμαστε Ξεκάθαροι, Δεσμευόμαστε». Σύντομα η πλήρης ένωση των NN Hellas και NN Hellas II θα δημιουργήσει τη μεγαλύτερη εταιρία στον ασφαλιστικό κλάδο στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.