1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Αυτοκινηση
  6. »
  7. Καταγράφεις με το κινητό σου τη διαδρομή και την ξαναοδηγείς σε...

Καταγράφεις με το κινητό σου τη διαδρομή και την ξαναοδηγείς σε videogame! (video)

Καταγράφεις με το κινητό σου τη διαδρομή και την ξαναοδηγείς σε videogame! (video)
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η τεχνολογία στα καλύτερά της για κάθε φίλο της οδήγησης. Η Porsche, σε συνεργασία με την εταιρεία Way Ahead Technologies, παρουσιάζει το εξαιρετικά καινοτόμο πρόγραμμα «Virtual Roads», το οποίο έρχεται να αποδείξει πως η τεχνητή νοημοσύνη και η οδήγηση είναι πλέον δύο έννοιες συνυφασμένες, ακόμα και στη διασκέδαση.

Πώς λειτουργεί;

Ο οδηγός τοποθετεί το smartphone του στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του και μέσω της εφαρμογής (και φυσικά της κάμερας) καταγράφει την αγαπημένη του διαδρομή. Το σύστημα αποθηκεύει τα δεδομένα και μεταφέρει το υλικό σε videogame οδήγησης, όπου ο οδηγός μπορεί αργότερα να «τρέξει» ψηφιακά τον δρόμο που βιντεοσκόπησε. 

Το ακόμα πιο εντυπωσιακό επίτευγμα σε όλο αυτό είναι πως το πρόγραμμα ψηφιοποιεί τον δρόμο με απίστευτη ταχύτητα, της τάξεως των 8 χλμ. ανά μία ώρα, νούμερο που μπορεί να είναι ακόμα πιο μεγάλο σε μια απλή διαδρομή χωρίς πολλά δεδομένα.

Το λογισμικό είναι σε θέση να καταγράφει τα πάντα, αφήνοντας όμως εκτός της ψηφιοποίησης δεδομένα όπως πεζοί και πινακίδες κυκλοφορίας των άλλων αυτοκινήτων, για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων. Ο χάρτης που θα δημιουργείται θα έχει μέχρι και… τις λακκούβες του δρόμου, ενώ ακόμα δεν έχει γνωστοποιηθεί με ποια παιχνίδια racing θα συνεργάζεται η εν λόγω εφαρμογή της Porsche.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  ΕΕ: Νέος νόμος ψηφίστηκε για τη ρύθμιση της AI

Πηγή: car.com.cy

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.