1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η Munich Re αυξάνει τον στόχο κερδών στα 5 δισ. ευρώ...

Η Munich Re αυξάνει τον στόχο κερδών στα 5 δισ. ευρώ για το 2024

Η Munich Re αυξάνει τον στόχο κερδών στα 5 δισ. ευρώ για το 2024
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ένας από τους μεγαλύτερους αντασφαλιστές στον κόσμο, η Munich Re, ανακοίνωσε νέο στόχο καθαρών κερδών ύψους 5 δισ. ευρώ για το 2024, καθώς και έσοδα του Ομίλου ύψους 59 δισ. ευρώ και βελτιωμένη απόδοση επένδυσης άνω του 2,8%.

Ανακοινώνοντας τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου του 2023 τον Νοέμβριο, η Munich Re δήλωσε ότι ήταν σίγουρη ότι θα ξεπεράσει τον αρχικό ετήσιο στόχο των 4 δισεκατομμυρίων ευρώ και αύξησε την πρόβλεψη στα 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ για το 2023. Αυτό έχει αυξηθεί κατά επιπλέον 500 εκατομμύρια ευρώ για το επόμενο έτος, ανεβάζοντας τον στόχο του 2024 κατά 1 δισεκατομμύριο ευρώ υψηλότερα από τον πρώτο στόχο του τρέχοντος έτους, που είναι αρκετά αυξημένος.

Στο πλαίσιο του αντασφαλιστικού της σκέλους, η Munich Re αναμένει επέκταση των ασφαλιστικών εσόδων στα 39 δισ. ευρώ και καθαρά κέρδη 4,2 δισ. ευρώ το 2024, καθώς η εταιρεία στοχεύει σε κερδοφόρα ανάπτυξη σε μια συνεχιζόμενη ευνοϊκή αγορά.

Στην αντασφάλιση περιουσίας και ατυχημάτων, η Munich Re αναμένει ότι ο συνδυασμένος δείκτης θα ενισχυθεί στο 82%, αντανακλώντας λειτουργικές βελτιώσεις από τα κέρδη των ανανεώσεων του 2023 και από το αναμενόμενο αποτέλεσμα των ανανεώσεων του 2024.

«Επιπλέον, με βάση την πολύ ισχυρή θέση επιφύλαξης της Munich Re, δεν σχεδιάζεται να δημιουργηθεί περαιτέρω σύνεση αποθεματικών αντισταθμίζοντας μέρος του αντίκτυπου των προεξοφλήσεων, όπως συνέβη το 2023», λέει η εταιρεία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Απτόητη στις ανανεώσεις αναμένεται η αντασφαλιστική αγορά περιουσίας

Στον τομέα της αντασφάλισης ζωής και υγείας, η εταιρεία αναμένει συνολικό τεχνικό αποτέλεσμα ύψους 1,45 δισ. ευρώ το 2024, λόγω των ετήσιων εκδόσεων CSM και της προσαρμογής κινδύνου, καθώς και της συνεχιζόμενης ισχυρής συνεισφοράς των επιχειρήσεων με μη σημαντική μεταβίβαση κινδύνου.

Όσον αφορά την ERGO, η Munich Re αναφέρει ότι αυτό το τμήμα της επιχείρησης αναμένεται να αποφέρει ασφαλιστικά έσοδα ύψους 20 δισεκατομμυρίων ευρώ το 2024, συνεχίζοντας την ισχυρή ανάπτυξή της τα τελευταία χρόνια με συνεισφορά κερδών 800 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο αντασφαλιστής σημειώνει ότι αυτές οι προβλέψεις υπόκεινται σε αυξημένη αβεβαιότητα από τις γεωπολιτικές και μακροοικονομικές εξελίξεις, σε σημαντικές ζημίες που παραμένουν εντός των κανονικών ορίων και στην κατάσταση λογαριασμού αποτελεσμάτων του που δεν επηρεάζεται από σοβαρές διακυμάνσεις στις αγορές συναλλάγματος ή κεφαλαίου.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.