1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Διεθνή Νέα
  6. »
  7. Η AXA ολοκλήρωσε την πώληση της μονάδας στη Σιγκαπούρη στην HSBC

Η AXA ολοκλήρωσε την πώληση της μονάδας στη Σιγκαπούρη στην HSBC

Η AXA ολοκλήρωσε την πώληση της μονάδας στη Σιγκαπούρη στην HSBC
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Η HSBC Insurance (Asia Pacific) Holdings Ltd. ολοκλήρωσε την απόκτηση του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της AXA Singapore.

Η εν λόγω συμφωνία είχε ανακοινωθεί για πρώτη φορά τον Αύγουστο του 2021. Η AXA Singapore είναι η όγδοη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία ζωής στη Σιγκαπούρη βάσει ετησίων νέων ασφαλίστρων, η πέμπτη μεγαλύτερη ασφαλιστική στους γενικούς κλάδους και κορυφαίος παίκτης στον τομέα της υγείας, αναφέρει η HSBC σε σχετική ανακοίνωσή της.

Η AXA Singapore είχε καθαρά περιουσιακά στοιχεία 474 εκα. Δολ., ετήσια νέα ασφάλιστρα 85 εκατ. δολ. ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα 739 εκατ. δολ. και κέρδη προ φόρων 23 εκατ. το 2020.

Η AXA σε ανακοίνωση της επισημαίνει ότι οι δραστηριότητές της στη Σιγκαπούρη που σχετίζονται με τις AXA XL, AXA France, AXA Partners, MAXIS και AXA Global Healthcare δεν περιλαμβάνονται σε αυτή τη συναλλαγή.
Οι δραστηριότητες της AXA Singapore συμπληρώνουν την υπάρχουσα τοπική ασφαλιστική δραστηριότητα της HSBC, την HSBC Insurance (Singapore) Pte Ltd. (HSBC Life Singapore).

Η μεγάλη βάση λιανικής και εταιρικής πελατείας της AXA Singapore, τα πολλαπλά κανάλια διανομής και τα συμπληρωματικά ασφαλιστικά προϊόντα θα επιτρέψουν στην HSBC να επεκτείνει ουσιαστικά και να διαφοροποιήσει τις ασφαλιστικές της δραστηριότητες στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με την HSBC.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:  Lloyd's of London: Ανεπαρκής σε θέματα ESG, σύμφωνα με έκθεση

«Η αυξανόμενη μεσαία τάξη της Ασίας, το υψηλό ποσοστό αποταμίευσης και η ανθεκτική οικονομική ανάπτυξη δημιουργούν τεράστιες ευκαιρίες στον κλάδο διαχείρισης πλούτου της περιοχής. Η εξαγορά της AXA Singapore ενισχύει σημαντικά την ικανότητά μας, ως τράπεζα με επίκεντρο την Ασία, να εξυπηρετούμε τον πλούτο και τις ανάγκες ασφάλισης των ανθρώπων σε αυτή τη δυναμική περιοχή και να εφαρμόζουμε περαιτέρω τη στρατηγική μας να είμαστε ο κορυφαίος διαχειριστής πλούτου της Ασίας», σχολίασε η Surendra Rosha. συν-Διευθύνουσα Σύμβουλος Ασίας-Ειρηνικού στην HSBC.

Η AXA Singapore και η υφιστάμενη επιχείρηση HSBC Life Singapore της HSBC θα ενσωματωθούν το δεύτερο εξάμηνο του 2022, με την επιφύλαξη των τοπικών ρυθμιστικών και δικαστικών εγκρίσεων.

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.