1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. Γιώργος Γιωργαλλίδης: Το WARP® Insurance σύμμαχος στην ψηφιακή αναβάθμιση των ασφαλιστικών...

Γιώργος Γιωργαλλίδης: Το WARP® Insurance σύμμαχος στην ψηφιακή αναβάθμιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών

Γιώργος Γιωργαλλίδης: Το WARP® Insurance σύμμαχος στην ψηφιακή αναβάθμιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

Ολόκληρη η ασφαλιστική βιομηχανία εδώ και χρόνια μιλά για την ανάγκη της ψηφιακής μετεξέλιξης των εταιρειών αλλά και του κλάδου γενικότερα. Σε επίπεδο εταιρειών, πολλές φορές απαιτείται και υπάρχει η ευχέρεια για μεγάλα έργα και σύγχρονες τεχνολογικές λύσεις. Πως όμως οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές λειτουργούν σε αυτό το νέο πλαίσιο που η ραγδαία ανάπτυξη της τεχνολογίας, κατά κάποιο τρόπο, επέβαλε;

Μία από τις τεχνολογικές λύσεις που παρουσιάστηκαν κατά τις εργασίες του 7ου Παγκύπριου Συνεδρίου που διοργάνωσε τον περασμένο μήνα ο ΠΣΕΑΔ, ήταν το σύστημα διαχείρισης ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου WARP® Insurance, της εταιρείας TECVAULT.

tecvault-psead-conf

Με την ευκαιρία του συνεδρίου, που το Cyprus Insurance News ήταν υποστηρικτής επικοινωνίας, μιλήσαμε με τον Διευθύνων Σύμβουλο της εταιρείας, κ. Γιώργο Γιωργαλλίδη και μας εξηγεί πως μπορεί το WARP® Insurance να καταστεί σύμμαχος στην ψηφιακή αναβάθμιση των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Κύριε Γιωργαλίδη, πείτε μας αρχικά δύο λόγια για την εταιρεία σας; Ποια είναι η Tecvault;

Η εταιρεία TECVAULT δραστηριοποιείται στην Κύπρο από το 2009 και ασχολείται κυρίως με την ανάπτυξη λογισμικών συστημάτων, Web Applications και ιστοσελίδων. Για να το πούμε πιο απλά, φτιάχνουμε προγράμματα, Software Systems, και εφ’ όσον απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες της ασφάλισης να τονίσουμε ότι εξειδικευόμαστε σε λογισμικά τα οποία απευθύνονται στον ασφαλιστικό τομέα.

Ποιες είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει η εταιρεία σας;

Έχουμε αναπτύξει το δικό μας ERP, ένα ενοποιημένο σύστημα το οποίο μπορεί να εξυπηρετήσει ασφαλιστικά γραφεία αλλά και οποιαδήποτε άλλη επιχείρηση. Πιο συγκεκριμένα το σύστημα ονομάζεται WARP® και περιλαμβάνει τα πιο κάτω υποσυστήματα:

  • CRM: Αρχείο πελατών, (περιλαμβανομένων προμηθευτών, υπαλλήλων και οποιωνδήποτε άλλων οντοτήτων), με δυνατότητες κατηγοριοποίησης και μαζικής επικοινωνίας όπως SMS
  • Σύστημα διαχείρισης ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου
  • Σύστημα δημιουργίας και προσαρμογής ασφαλιστικών πακέτων για Brokers
  • Τιμολογιακό και Εισπρακτικό σύστημα
  • Λογιστικό σύστημα
  • Σύστημα μισθοδοσίας
  • Σύστημα οργάνωσης και παρακολούθησης οικοδομικών έργων
  • Σύστημα πρακτόρευσης/ ενοικίασης εμπορευματοκιβωτίων
  • Σύστημα αποθεματικού
  • Σύστημα ανακύκλωσης ηλεκτρονικών συσκευών
  • Σύστημα χρονοχρέωσης/ timesheet
  • …και άλλα υποσυστήματα τα οποία θα αναπτυχθούν ή αναπτύσσονται

Όπως βλέπετε, το σύστημα WARP® είναι ένα μεγάλο σύστημα το οποίο αναπτύσσεται συνεχώς. Φυσικά, η κάθε επιχείρηση επιλέγει ποια υποσυστήματα επιθυμεί να εγκαταστήσει και δεν είναι υποχρεωτική η εγκατάσταση όλων των πιο πάνω. Το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει με τοπική εγκατάσταση στο χώρο εργασίας, ή μέσω Cloud.

Το σύστημα WARP® χρησιμοποιείται σαν βάση και για την ανάπτυξη ιστοσελίδων με δυνατότητες πωλήσεων μέσω διαδικτύου.

Η εταιρεία ασχολείται με ακόμα πιο εξειδικευμένα συστήματα, όπως συστήματα GIS και συστήματα πρόσβασης WiFi σε χώρους φιλοξενίας όπως ξενοδοχεία. Συστήματα τα οποία επικοινωνούν με συσκευές, IoT και γενικά οποιοδήποτε προσαρμοσμένο σύστημα χρειάζεται ένας πελάτης.

Επίσης, παρέχουμε συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα τεχνολογίας και διαφύλαξης προσωπικών δεδομένων.

Πείτε μας λίγα περισσότερα λόγια για το σύστημα διαχείρισης ασφαλιστικού χαρτοφυλακίου που διαθέτει στην κυπριακή αγορά η εταιρεία σας.

Το σύστημα WARP® Insurance έχει αναπτυχθεί στην Κύπρο και βρίσκεται στην αγορά από το 2010 και από τότε αλλάζει και αναπτύσσεται μαζί με την Κυπριακή αλλά και τη διεθνή πραγματικότητα.

– Το σύστημα μπορεί να λειτουργήσει μέσω Cloud ή με εγκατάσταση στο χώρο εργασίας

– Είναι πολυγλωσσικό, (Ελληνικά/ Αγγλικά) και πολύ εύκολο στη χρήση

– Με το σύστημα WARP μπορούμε να καταχωρούμε όλα τα συμβόλαια ενός πελάτη, όλων των ειδών και όλων των εταιρειών

– Ταυτόχρονα, μπορούν να καταχωρούνται όλες οι χρεώσεις/ πιστώσεις και να υπάρχει μία συνολική εικόνα του πελάτη

– Επιπρόσθετα, το σύστημα μας ενημερώνει σε πραγματικό χρόνο για όλα τα συμβόλαια τα οποία λήγουν, τις εκκρεμείς δόσεις και γενέθλια πελατών

– Μέσω του συστήματος, μπορούν να εισάγονται αυτόματα πελατολόγιο, παραγωγή, δόσεις και εισπράξεις από τις συνεργαζόμενες ασφαλιστικές εταιρείες

– Δυνατότητα φύλαξης εγγράφων και αρχείων ανά συμβόλαιο και πελάτη

– Αποστολή μαζικών μηνυμάτων SMS για ανανεώσεις, εκκρεμείς δόσεις, ευχές, υπόλοιπα ή οποιοδήποτε άλλο μήνυμα

– Το σύστημα υποστηρίζει τη διαχείριση απαιτήσεων με τα σχετικά τους έγγραφα

– Υπάρχει δυνατότητα διαχείρισης υποπρακτόρων και των προμηθειών τους

– Καθώς επίσης και πληθώρα εκτυπωτικών καταστάσεων

Στο συνέδριο μιλήσατε για την δυνατότητα του λογισμικού σας να συνδεθεί με τα συστήματα των ασφαλιστικών εταιρειών. Με ποιες εταιρείες έχετε συμφωνία που σας επιτρέπει να το πραγματοποιείτε;

Έχει γίνει εφικτή η αυτόματη φόρτωση δεδομένων όπως πελατολόγιο, παραγωγή, δόσεις και εισπράξεις με την Prime Insurance, την Υδρόγειο Ασφαλιστική, την CNP Ασφαλιστική, την Trust Insurance και είμαστε στη διαδικασία να εφαρμόσουμε εισαγωγές με ακόμα τρεις εταιρείες.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό στην εξοικονόμηση χρόνου καταχώρησης δεδομένων για τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή.

Το λογισμικό σας αναβαθμίζεται συχνά με νέες δυνατότητες; Εάν ναι κάθε πόσο περίπου και τι είναι το επόμενο που ετοιμάζετε και θα βοηθήσει τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Το σύστημα αναβαθμίζεται συνεχώς από την ημέρα που βγήκε στην αγορά. Οι αναβαθμίσεις στρέφονται γύρω από τρεις βασικούς άξονες, ασφάλεια – διορθώσεις – καλυτέρευση/ διεύρυνση λειτουργιών.

Αυτήν τη στιγμή είμαστε σε θέση να εισάγουμε δεδομένα από οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία και αυτό που ελπίζουμε να προσφέρουμε στους χρήστες του συστήματος μας στο άμεσο μέλλον είναι τη δυνατότητα να εισάγουν δεδομένα από όλες ή σχεδόν όλες τις ασφαλιστικές εταιρείες και αυτό θα εξαρτηθεί από την ανταπόκριση των ασφαλιστικών εταιρειών.

Όπως αντιλαμβάνεστε, αυτό είναι ένα θέμα κεφαλαιώδους σημασίας για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές. Είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτό είναι θέμα χρόνου και σχετικά σύντομα οι πελάτες μας θα απολαμβάνουν αυτήν τη μεγάλη διευκόλυνση.

Πως θα μπορούσατε να βοηθήσετε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή έτσι ώστε να προσαρμοστεί πλήρως στο νέο τεχνολογικό περιβάλλον και να αποκτήσει παρουσία στο διαδίκτυο;

Η ψηφιακή αναβάθμιση ενός ασφαλιστικού γραφείου περιστρέφεται γύρω από τρεις άξονες:

α) Απεξάρτηση από έντυπα και τήρηση καταστάσεων στο χαρτί. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω της χρήσης του ασφαλιστικού συστήματος WARP®

β) Παρουσία στο διαδίκτυο. Στην εποχή που ζούμε, οποιαδήποτε επιχείρηση θα πρέπει να έχει παρουσία στο διαδίκτυο μέσω μίας ιστοσελίδας αλλά και μέσω από τις διάφορες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης. Είμαστε σε θέση να βοηθήσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή να δημιουργήσει με μία σωστή παρουσία στο διαδίκτυο μέσω της δημιουργίας ιστοσελίδας και βοήθειας χρήσης των διαφόρων πλατφορμών.

γ) Δυναμικότερη παρουσία στο διαδίκτυο. Πέρα από την δημιουργία μίας επαγγελματικής ιστοσελίδας, είμαστε σε θέση να την συνδέσουμε με το WARP® Insurance, ούτως ώστε οι πελάτες να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο προσωπικό τους αρχείο και σε άλλες υπηρεσίες όπως αυτόματες ασφαλιστικές προτάσεις και προσφορές. Συγκεκριμένα, ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες σε πελάτες και εν δυνάμει πελάτες όπως:

  • Online πληρωμές υπολοίπων και δόσεων
  • Πρόσβαση στον προσωπικό λογαριασμό και έρευνα συμβολαίων
  • Αυτόματη παρουσίαση προτάσεων και αγορά συμβολαίων

Ένας παράγοντας που ανησυχεί κάθε επιχείρηση σήμερα είναι η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Πόσο ασφαλές είναι το λογισμικό σας και τι μέτρα λαμβάνετε για να διασφαλίσετε ότι δεν θα υπάρχει παραβίαση δεδομένων η οποία θα ήταν ζημιογόνα για έναν ασφαλιστικό διαμεσολαβητή;

Είμαστε πολύ ευαίσθητοι στον τομέα της ασφάλειας και προσπαθούμε συνεχώς να αναβαθμίζουμε το επίπεδο ασφάλειας των συστημάτων μας. Όλες οι συνδέσεις προς τα συστήματά μας γίνονται μέσω SSL. Οι κεντρικοί διακομιστές μας έχουν εγκατεστημένα Firewalls τα οποία ενημερώνονται αλλά και παρακολουθούνται συνεχώς.

Γνωρίζουμε ότι στην αγορά κυκλοφορούν και μερικά άλλα αντίστοιχα λογισμικά. Γιατί να επιλέξει κάποιος το δικό σας και την εταιρεία σας γενικότερα.

Το σύστημα WARP® Insurance αναπτύσσεται και συντηρείται στην Κύπρο από το 2010. Τι σημαίνει αυτό; Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ανταποκρίνεται άμεσα στις απαιτήσεις των πελατών αλλά και στις διάφορες αλλαγές που αφορούν τη νομοθεσία και τις διαδικασίες της αγοράς. Άλλωστε, αυτό το έχουμε αποδείξει επανειλημμένως. Αυτήν την στιγμή που μιλούμε, δεν γνωρίζω άλλο λογισμικό το οποίο αναπτύσσεται στην Κύπρο και να είναι εναρμονισμένο με τις πιο πρόσφατες ανάγκες της Κυπριακής νομοθεσίας και αγοράς.

Η αιχμή του δόρατος μας είναι η δυνατή υποστήριξη. Αξιολογούμε άμεσα κάθε ανάγκη των πελατών μας και ανταποκρινόμαστε με την αμεσότητα που επιβάλλει η κάθε περίσταση.

Είμαστε εδώ γιατί έχουμε ένα δυνατό, σύγχρονο, ασφαλές, πολυγλωσσικό και εύκολο στη χρήση σύστημα. Μαζί με τη δυνατή μας υποστήριξη, οι χρήστες μας έχουν ότι χρειάζονται για να προχωρήσουν στη νέα ψηφιακή εποχή.

Κλείνοντας, ποια θεωρείται τα πιο σημαντικά επιτεύγματα για την εταιρεία σας;

Γενικότερα, ως εταιρεία ανάπτυξης λογισμικών, θεωρούμε πολύ σημαντικό το γεγονός ότι έχουμε αναπτύξει ένα σύστημα ERP το οποίο καλύπτει ένα ευρύτατο φάσμα βασικών αλλά και εξειδικευμένων αναγκών μίας επιχείρησης, είναι εύχρηστο, πολυγλωσσικό, προσιτό, εξυπηρετεί επιτυχώς μικρές αλλά και μεγάλες επιχειρήσεις και είναι προσβάσιμο μέσω τεχνολογίας Cloud.

Αν θα μιλήσουμε για τον ασφαλιστικό τομέα, χρονολογικά, πρέπει να πούμε ότι ενώ ξεκινήσαμε να εγκαθιστούμε το ασφαλιστικό μας σύστημα το 2010, το 2012 καταφέραμε να το μετατρέψουμε σε σύστημα Cloud σε μια εποχή όπου στην Κύπρο, παρόλο που ήταν γνωστή κάπως η τεχνολογία Cloud, πολύ λίγα ήταν τα γραφεία στην Κύπρο τα οποία χρησιμοποιούσαν τέτοιου είδους συστήματα. Τον ίδιο καιρό, τολμήσαμε να επεκτείνουμε τις δυνατότητες του συστήματός μας, ούτως ώστε να μπορεί να εισάγει αυτόματα παραγωγή από ασφαλιστικές εταιρείες. Αυτή η δυνατότητα εξελίχθηκε από τότε, φυσικά, και σήμερα είμαστε σε θέση να εισάγουμε γρήγορα και χωρίς λάθη, παραγωγές, δόσεις και εισπράξεις από οποιαδήποτε ασφαλιστική εταιρεία μας ζητηθεί.

tags:

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.