1. Home
  2. »
  3. Blog
  4. »
  5. Συνεντεύξεις
  6. »
  7. HJS Insurance – Άριστη εξυπηρέτηση, εμπιστοσύνη και δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με...

HJS Insurance – Άριστη εξυπηρέτηση, εμπιστοσύνη και δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες!

HJS Insurance – Άριστη εξυπηρέτηση, εμπιστοσύνη και δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες!
0

Ακολουθήστε μας στο Linkedin και συνδεθείτε με άλλους επαγγελματίες του κλάδου

«Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη κατοικίας, η ποιότητα ζωής του ανθρώπου θα υποβαθμιστεί μετά από ένα καταστροφικό γεγονός, αφού το πιο πιθανόν είναι ότι δεν θα μπορέσει να ανακάμψει οικονομικά» μας τονίζει στη συνέντευξη του στο Cyprus Insurance News o Διευθύνων Σύμβουλος της HJS Insurance, κ. Ανδρέας Χατζησοφοκλέους.

Με την ευκαιρία του Αφιερώματος στην Ασφάλιση Κατοικίας, μιλήσαμε με τον κ. Ανδρέα Χατζησοφοκλέους, διακεκριμένο Ασφαλιστικό Σύμβουλο και Διευθύνων Σύμβουλο της HJS Insurance, σε μια συνέντευξη αφιερωμένη κυρίως στην ανάδειξη της σημαντικότητας της ασφάλισης της κατοικίας για κάθε άνθρωπο. 

Μιλάμε μεταξύ άλλων για την πορεία της HJS Insurance, την προσέγγιση της προς τους πελάτες αλλά κυρίως για όλα όσα μπορεί να απασχολούν τους καταναλωτές σχετικά με την ασφάλιση του πιο πολύτιμου περιουσιακού στοιχείου που ο κάθε άνθρωπος έχει, της κατοικίας του!

Πείτε μας καταρχάς 2 λόγια για την HJS Insurance. Πότε ξεκίνησε, ποια η πορεία σας μέχρι σήμερα;

H HJS Insurance ιδρύθηκε το 2016 από τον Ανδρέα και Νικόλα Χατζησοφοκλέους. Ο Νικόλας Χατζησοφοκλέους ξεκίνησε το 1981 την καριέρα του στις ασφαλίσεις ζωής ως ένας απλός ασφαλιστικός διαμεσολαβητής, με τη βαλίτσα και το αυτοκίνητο του ως γραφείο.

Ήταν η εποχή όπου ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής πήγαινε από σπίτι σε σπίτι για να μιλήσει στις οικογένειες για τη σημαντικότητα της ασφάλισης ζωής αφού τότε ήταν κάτι καινούργιο για την κοινωνία της Κύπρου.

Το 2016, ο Ανδρέας Χατζησοφοκλέους, με την εμπειρία του στην επιχειρηματικότητα και νέες τεχνολογίες δημιούργησε την HJS Insurance κτίζοντας στις εμπειρίες και το δίκτυο του Νικόλα Χατζησοφοκλέους, με όραμα η HJS Insurance να  επαναπροσδιορίσει πως οι ασφαλίσεις πωλούνται στην Κύπρο συνδυάζοντας εμπειρία με νέες ιδέες και ανθρωποκεντρικές μεθόδους πωλήσεων.

Ποια είναι η φιλοσοφία της εταιρείας σας όσο αφορά την εξυπηρέτηση του πελάτη – ασφαλισμένου;

Η HJS Insurance έχει μια Πελατοκεντρική φιλοσοφία, στο επίκεντρο μας είναι οι σχέσεις με τους πελάτες μας. Πιστεύουμε στην άριστη εξυπηρέτηση, κτίσιμο εμπιστοσύνης και τη δημιουργία μακροχρόνιων σχέσεων με τους πελάτες μας. Παρόλο που η τεχνολογία είναι σημαντική στη ζωή μας, δυστυχώς δημιούργησε μια απρόσωπη επικοινωνία. Εμείς χρησιμοποιούμε την τεχνολογία για να κτίσουμε διαπροσωπικές σχέσεις με τους πελάτες μας κάτι που είναι πολύ σημαντικό στην ασφάλιση αφού βασίζεται στις διαπροσωπικές σχέσεις και την εμπιστοσύνη ότι οι πληροφορίες που μοιράζονται τα δύο μέρη είναι ορθές, για να μπορέσει να προχωρήσει η ασφαλιστική εταιρεία σε αποζημίωση στο μέλλον.

Γιατί θεωρείται την Ασφάλιση Κατοικίας απαραίτητη για κάθε άνθρωπο;

Η κατοικία είναι το πιο σημαντικό περιουσιακό στοιχείο στη ζωή ενός ανθρώπου. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο άνθρωπος επενδύει τις οικονομίες μιας ζωής και προχωράει σε δανειοδότηση για ανέγερση κατοικίας. Σε περίπτωση μιας μεγάλης ζημιάς στην κατοικία, αυτό θα προκαλέσει καταστροφικές συνέπειες στα οικονομικά ενός ανθρώπου. Αυτή την οικονομική ζημιά αναλαμβάνει η ασφαλιστική εταιρεία να καλύψει έτσι ώστε ο άνθρωπος να επιστρέψει στην ίδια οικονομική κατάσταση που βρισκόταν πριν την έλευση του κινδύνου. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη κατοικίας, η ποιότητα ζωής του ανθρώπου θα υποβαθμιστεί μετά από ένα καταστροφικό γεγονός, αφού το πιο πιθανόν είναι ότι δεν θα μπορεί να ανακάμψει οικονομικά.

Ποια είναι κατά την γνώμη σας τα ποιο σημαντικά που πρέπει ένας καταναλωτής να προσέχει όταν αγοράζει μία ασφάλεια κατοικίας;

Για εμάς είναι σημαντικό ο πελάτης να γνωρίζει και να εμπιστεύεται τον ασφαλιστικό του διαμεσολαβητή. Ο λόγος είναι ότι το συμβόλαιο κάθε ασφαλιστικής εταιρεία είναι διαφορετικό και μόνο ο ασφαλιστικός διαμεσολαβητής με την εμπειρία που έχει μπορεί να συγκρίνει τα συμβόλαια και να καθοδηγήσει τον πελάτη για να ασφαλιστεί ορθά στην βάση των δικών του ασφαλιστικών αναγκών.

Ποιους κινδύνους θεωρείτε πιο σημαντικούς και που θα πρέπει να ωθήσουν κάθε καταναλωτή στην σύναψη συμβολαίου ασφάλισης κατοικίας;

Οι κίνδυνοι που μπορεί να προκαλέσουν μεγάλες ζημίες είναι ο σεισμός και η πυρκαγιά τις οποίες θεωρούμε απαραίτητες καλύψεις στα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Ανάλογα με την ηλικία του κτιρίου, σημαντική κάλυψη είναι και η διαρροή υδάτων αφού παρατηρούμε αρκετές απαιτήσεις για διαρροή υδάτων. Ανάλογα με την τοποθεσία της κατοικίας και την αξία των περιεχομένων ακόμη μια σημαντική κάλυψη είναι η κάλυψη πλήρης κλοπής. Επειδή δεν γνωρίζει κανείς το πότε και από ποιον κίνδυνο θα έχουμε μια ζημιά στην κατοικία μας, πάντα προτείνουμε μια περιεκτική κάλυψη κατοικίας η οποία καλύπτει ένα μεγάλο μέρος από κινδύνους που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στην κατοικία μας.

Ποια είναι η μεγαλύτερη αντίρρηση που αντιμετωπίζετε σήμερα από τους πελάτες σας όσο αφορά την ασφάλιση κατοικίας; Πως τους απαντάτε;

Συνήθως οι πελάτες φέρνουν αντιρρήσεις στο υψηλό ασφάλιστρο που προσφέρει μια περιεκτική ασφάλιση κατοικίας όπως επίσης και στο ποσό που πρέπει να ασφαλίσουν την κατοικία. Εμείς τους εξηγούμε πόσο σημαντική είναι η κατοικία στην ζωή ενός ανθρώπου και πως μπορεί να επηρεάσει την ποιότητα ζωής τους μια αναπάντεχη ζημιά στην κατοικία τους. Μια απλή διαρροή νερού από σωλήνα μπορεί να δημιουργήσει μεγάλη ζημιά κάτι που οι βασικές ασφαλίσεις κατοικίας δεν καλύπτουν. Επίσης, μερικές φορές υπάρχουν διαφωνίες στην αξία του ασφαλισμένου ποσού, συνήθως οι πελάτες που προχωρούν σε δανειοδότηση επιθυμούν να ασφαλίσουν την κατοικία τους βάση του ποσού δανειοδότησης και όχι βάση του κόστους πλήρης ανοικοδόμησης του κτιρίου, για αυτό τους εξηγούμε τον αναλογικό όρο και την έννοια της υπο-ασφάλισης για να κατανοήσουν ότι σε περίπτωση ζημίας η αποζημίωση που θα πάρουν θα είναι μικρότερη από το ασφαλισμένο ποσό.

Πολλοί καταναλωτές έχουν την απορία τι συμβαίνει σε σχέση με την ασφάλιση κατοικίας, όταν έχουν δάνειο με κάποια τράπεζα για την κατοικία τους; Τι ισχύει;

Είναι σημαντικό οι πελάτες που προχωρούν σε δανειοδότηση να γνωρίζουν ότι έχουν το δικαίωμα να επιλέξουν τον ασφαλιστικό τους διαμεσολαβητή και την ασφαλιστική εταιρεία που επιθυμούν. Η τράπεζα είναι υποχρεωμένη να κάνει αποδεκτή την επιλογή του πελάτη και να μην προχωρήσει με αθέμιτους τρόπους στον επηρεασμό της απόφασης του πελάτη. Λόγω του ότι η ασφάλιση κατοικίας είναι πολύ σημαντική και μπορεί να έχει σοβαρές επιπλοκές στα οικονομικά του πελάτη, πρέπει ο πελάτης να αφεθεί ελεύθερος να επιλέξει το ασφαλιστικό προϊόν που του αρμόζει.

Επίσης, το κίνητρο του πελάτη δεν πρέπει να είναι το χαμηλό ασφάλιστρο, αφού χαμηλό ασφάλιστρο συνεπάγεται και λιγότερες καλύψεις. Δυστυχώς πολλές φορές συναντήσαμε περιπτώσεις όπου τραπεζικοί υπάλληλοι πιέζουν πελάτες να αποδεχτούν το ασφαλιστικό προϊόν που προσφέρεται από την ασφαλιστική εταιρεία της τράπεζας λόγω του χαμηλού ασφαλίστρου που προσφέρουν χωρίς να εξηγήσουν την έννοια της υποασφάλισης στους πελάτες και τις ελάχιστες ασφαλιστικές καλύψεις που προσφέρεται με το ασφαλιστικό προϊόν που προτείνουν.

Πείτε μας την πιο έντονη περίπτωση που σας έρχεται στο μυαλό όπου πελάτης σας χρειάστηκε την ασφάλεια κατοικίας και ευτυχώς την είχε.

Μια πρόσφατη αποζημίωση που πληρώσαμε, μέσω της ασφαλιστικής εταιρείας που συνεργαζόμαστε, ήταν λόγω εισροής νερού της βροχής από την οροφή κατοικίας. Το ποσό αποζημίωσης ήταν γύρω στις 8000 ΕΥΡ και ο πελάτης πήρε το 50% της αποζημίωσης προκαταβολικά για να προχωρήσει στην έναρξη εργασιών αποκατάστασης για τον λόγο ότι δεν είχε τα χρήματα από δικά του κεφάλαια να πληρώσει την προκαταβολή για έναρξη των εργασιών.

Γιατί κάποιος να επιλέξει να ασφαλιστεί μέσω του δικού σας γραφείου;

Για τον λόγο ότι γνωρίζουμε προσωπικά τους πελάτες μας και για αυτό προσφέρουμε μια εξατομικευμένη εξυπηρέτηση που αρμόζει στις ασφαλιστικές ανάγκες του κάθε πελάτη. Η ασφάλιση πρέπει να είναι εξατομικευμένη γιατί κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικές ασφαλιστικές ανάγκες ανάλογα με το στάδιο ζωής που βρίσκεται.

Μόνο ένας έμπειρος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής μπορεί να αναγνωρίσει αυτές τις ανάγκες και να συμβουλέψει κατάλληλα τον πελάτη. Επίσης, λόγω της μακροχρόνιας συνεργασίας μας με διάφορες ασφαλιστικές εταιρείες στην Κύπρο μπορούμε να συγκρίνουμε τα ασφαλιστήρια συμβόλαια που προσφέρουν οι ασφαλιστικές εταιρείες και να προτείνουμε το προϊόν που είναι καταλληλότερο για τις ανάγκες του πελάτη ανάλογα και με τις οικονομικές του δυνατότητες.  

Ακολουθήστε το Cyprus Insurance News σε Viber και Telegram για να μαθαίνετε πρώτοι τα πιο σημαντικά ασφαλιστικά νέα από Κύπρο και εξωτερικό!

Cyprus Insurance News Team

Η συντακτική ομάδα του Cyprus Insurance News, παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις της ασφαλιστικής αγοράς στην Κύπρο και το εξωτερικό και σας τις μεταφέρει άμεσα με εγκυρότητα.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας
Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να έχετε
όλα τα νέα της Ασφαλιστικής Αγοράς στο
Ηλεκτρονικό σας ταχυδρομείο.